reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Igorja aretirali, ker je napovedal potrese!

Kš, 05.01.2021 10:06:40

Igor Kostelac je izjemno zanimiv človek, ki je zelo aktiven na družabnih omrežjih. A nekdo bi ga rad utišal!

Delite na:
Igorja aretirali, ker je napovedal potrese!
Igor Kostelac FB

60-letni bloger se je v svojih mlajših letih ukvarjal z glasbo in dosegel kar precejšen uspeh na hrvaški rockerski sceni.

Pot ga je kasneje vodila v računalniške vode, vzporedno s tem pa je začel tudi s preučevanjem razno raznih pojavov, med katerimi so nenazadnje tudi potresi.  Kostelac že nekaj časa povezuje potrese in dogajanje na nebu. Tisti, ki spremljajo njegov facebook profil so tako lahko že pred samim začetkom nizov potresov izvedeli, da se bo Hrvaška bojda kmalu zelo tresla.

igor-kostelac
Igor Kostelac
FB

Prehod kometov = potres?!

Kostelac trdi, da so seizmološka dogajanja tesno povezana z dogajanji na nebu. Nedavne potrese na Hrvaškem pa povezuje s kometi, ki 'letijo' v Zemljini neposredni bližini. Kostalac je namreč še pred grozljivimi potresi objavljal razno razne izračune, podkrepljene s točnimi prehodi kometov. Že v preteklosti je nekajkrat napovedal, da bodo potresi kmalu prizadeli območje Hrvške in nenazadnje tudi Slovenije.

Drugačne tematike ...

Sicer se gospod Kostelac velikokrat dotika tudi kakšnih 'drugačnih' tematik, ki so na robu teorij zarote, zato se dogaja, da je marsikdo do njega javno žaljiv.

igor-kostelac
Igor Kostelac
FB

Preglasen?

Kakor koli obrnemo, je pač nekdanji glasbenik večkrat napovedal potrese, ki so se kasneje res pripetili ... Nekatere celo na minuto natančno. Seveda je o vsem tem neprestano obveščal javnost in na tak način pritegnil nase tudi budno oko policije. Ta ga je na Silvestrovo 'povabila' na pogovor in Kostelac je kar za nekaj dni dobesedno izgnil iz družbenih omrežij. Ko se je vrnil, je svojim sledilcem povedal, da smo mu vzeli vse ... vse računalnike, izračune, vse, kar je povezano s potresi.

»To, kar se mi je pripetilo, je bilo naročeno ... To je čista kraja intelektualne dobrine. Prosim, pomagajte mi, ne vem, kaj naj storim. 10 let raziskovanj in dela je izginilo v pičlih 15 minutah. Vzeli so mi vse formule za izračun potresov, vse so si prilastili! To je državni kriminal,« je med drugim zapisal na svojem Facebooku, ko je po nekaj dneh znova prišel na prostost.

igor-kostelac
Igor Kostelac
FB

In česa je osumljen?

Kostelac naj bi kršil zakon, ker naj bi s svojimi objavami motil javni red in mir, širil lažne novice, ki motijo spokojnost državljanov. Kriminalistična preiskava naj bi ugotovila, da naj bi osumljenec od 28. decembra dalje širil lažne novice in paniko glede potresov ...«

Igor Kostelac
Tako je zapisal 28. 12. ob 7:54
fb

Spomnimo, Petrinjo in okolico je prvi potres prizadel 28. decembra, naslednji, hujši in rušilni pa 29. decembra.

Pred temi dogodki pa je Kostelac zapisal: »Želim biti kratek in jasen. Že pred mesecem sem zapisal, da bo po 17. 12. 2020 začela velika potresna aktivnost na našem območju. Kolikor sedaj vem, bo to trajalo vsaj do konca aprila 2021. Zelo me skrbi tudi konec avgusta 2021.« 

Kakorkoli že, gospod Kostelac se je moral malce umakniti, saj ga imajo oblasti pod drobnogledom ... Poleg tega pa smo mu vzeli tudi orodje, s katerim naj bi uspel predvideti potrese.