hrvaška policija Svet24.si

Izsledili brutalnega kolesarja, ki je do smrti ...

miha kralj 1 Svet24.si

Huda nesreča sina slovenskega glasbenika

anton olaj ales hojs bobo2 Svet24.si

Generalni direktor policije se je odzval na ...

jansa dimnik plezanje vlada Reporter.si

Navadnim ljudem je plezanje na trboveljski dimnik ...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

Mihaela Krajnc (19) Njena.si

Ljubezen po domače: Mihaele Krajnc danes ne bi ...

Utopitev Ekipa24.si

GROZA! Skoraj jo je ŽE REŠIL, nato sta OBA ...

Identiteta potnikov je STROGO VAROVANA SKRIVNOST!

M.K., 03.08.2021 11:00:00

To je bodoči plavajoči dom super bogatih s stanovanji od 11 milijonov dolarjev (9,2 milijona evrov). Prihaja največja superjahta na svetu!

Delite na:
Identiteta potnikov je STROGO VAROVANA SKRIVNOST!
Stanovanja bodo na voljo le svetovni smetani. Njihova identiteta bo strogo varovana. Profimedia

Pred kratkim so napovedali gradnjo največje superjahte na svetu, ki bo dom nekaterim najbogatejšim ljudem na svetu, ki si bodo lahko na krovu privoščili stanovanje. Na voljo bo le 39 ekskluzivnih stanovanj z začetno ceno 11,2 milijona dolarjev, ki pa ne bodo na voljo kar komurkoli z dovolj debelo denarnico. Za nakup bo potrebno prejeti povabilo ali imeti krepko priporočilo, identiteta potnikov pa bo ostala strogo varovana skrivnost. Poleg velike mere zasebnosti pa bo plovilo nudilo tudi visoko razkošje. 

Somnio, kot bo jahti ime, bo kar 222 metrov dolga. Ekipa, ki stoji za njo, pravi, da gre za izjemen dosežek oblikovanja in inženiringa, ki bo za vedno spremenil smer ultra luksuznih potovanj. Pri izdelavi jahte sodelujeta dva najbolj cenjena oblikovalska in arhitekturna studia na svetu, Winch Design iz Združenega kraljestva in Tillberg Design s Švedske. Gradnjo, ki naj bi stala približno 600 milijonov dolarjev (505 mio. evrov), bo izvedla norveška ladjedelnica Vard

Somnio je zamisel soustanovitelja in kapitana Erika Bredheja, ki je pred tem vodil še eno rezidenčno plovilo, The World, in pravi, da bo za razliko z njim, Somnio bolje odražal intimno zasebnost jahte, medtem ko je križarka za bogate, ki jo je vodil do zdaj, bila na stalni turneji okrog sveta.

somnio, jahta, ladja
V družbi drugih superbogatašev se bodo lahko odpravili na potovanja okoli sveta.
Profimedia