bris, koronavirus, covid-19 Svet24.si

Število okužb še naprej narašča, dnevno ...

nočna, ponoči, gasilci, reševalci, policisti Svet24.si

Beg pred slovenskimi policisti usoden za ...

plaža, grčija, santorini Svet24.si

V tej balkanski državi bi se lahko temperature ...

janez jansa franci matoz bobo 2 Reporter.si

Če pade Janševa vlada, bo Franci Matoz na vrhu ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

gaja-prestor Odkrito.si

Gaja Prestor verjame v moč kristalov

Matevž Derenda 1 Odkrito.si

MATEVŽ DERENDA: Najbolj srečen je na odru

GROZLJIVO! Pojedel je lastno mater

kl, 21.06.2021 16:40:24

Predel Madrida Las Ventas je znan po svoji areni za bikoborce. Njegove pisane sončne ulice pa so skrivale temno, grozljivo skrivnost: "Kanibala iz Las Ventasa".

Delite na:
GROZLJIVO! Pojedel je lastno mater
Policisti vodijo Sancheza na sojenje Španska policija

Prijatelji Marie Soledad Gomez so bili konec leta v začetku leta 2019 zaskrbljeni, ker je že nekaj časa niso videli ali je mogli doklicati. Sumili so, da se ji je morda kaj zgodilo, saj je njen takrat 26-letni sin Alberto Sanchez, nezaposleni natakar, bil znan po tem, da je bil do nje nasilen in je bil zaradi tega že 12-krat aretiran imel pa je tudi prepoved približevanja, ki pa ga je večkrat prekršil.

Poklicali so policijo na pomoč, toda tudi v najhujši nočni mori si niso mogli predstavljati, kaj se je v resnici zgodilo. Ko je policija prišla na kraj dogodka, je v stanovanju naletela na grozljiv prizor, ki ga verjetno ne bodo nikoli pozabili. Na postelji so našli glavo, dlani in srce Marie Soledad, na stotine koščkov njenega telesa pa zatlačene v predale, shranjene v plastične posode v hladilniku in razmetane drugod po stanovanju.

Alberto Sanchez pred policijo ni skrival, kaj je storil. "Že na poti na policijsko postajo nam je povedal, da je svojo mamo zadavil od zadaj in da je pojedel del njenega trupla, nekaj kuhanega in nekaj suroveg, del pa ga je delil tudi s psom," je na sojenju, ki se je začelo letos aprila povedal policist, ki je bil navzoč pri odkritju in aretaciji.

8e98f5a20bbd1cfdb753a1fa80b781b2.jpeg

Na sojenju so razkrili grozljive podrobnosti. Alberto Sanchez in njegova mati sta sta sprla, potem pa se ji je Alberto prikradel od zadaj in jo zadavil. Potem je odšel in prinesel lesarsko žago in dva kuhinjska noža. Truplo je razrezal na 1.000 koščkov. Nekatere je shranil, druge pa pustil ležati na tleh ali pa jih vrgel v smeti.

Naslednjih 15 dni je Sanchez jedel materine ostanke. Nekatere je skuhal, drugih ne. Kot je povedal v pričanju na sodišču je "hotel, da izgine".

Čeprav se je na sodišču zagovarjal kot neprišteven zaradi psihoze, pa so sodniki odločili, da njegova dejanja po umoru kažejo, da je bil prišteven in "hladno logičen". Pri tem so se oprli na pričanja izvedencev, ki so povedali, da je Sanchez "sposoben razlikovati prav in narobe, le da mu je vseeno".

e18aae415c96da27fa6fb593b538542d.jpeg

Sodišče je "kanibala iz Las Ventasa", kot so ga poimenovali španski mediji, obsodilo na 15 let zapora zaradi nizkotnega umora, ter na nadaljnih 5 mesecev zaradi oskrunjena trupla, svojemu bratu pa bo moral plačati 73.000 evrov za povzročeno trpljenje.

Storilčevi odvetniki so napovedali pritožbo, v kateri bodo vztrajali, da je bil Sanchez v času dejanja neprišteven, kar bi mu kazen znižalo za tri leta in pol.