pakistan, linčanje Svet24.si

FOTO: Do smrti pretepen in zažgan, ker naj bi ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

resni.ca, shod, protest-4.-12 Svet24.si

FOTO: Shod v Ljubljani, prerivanje med protestniki...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

exatlon Njena.si

Exatlon: Zmagovalca Franko Bajc in Marjanca ...

sasa luka doncic Ekipa24.si

Saša DONČIĆ po vrnitvi iz Dallasa priznal, da ...

Ekipa v solzah, ker je umrla članica njihove TV družine

M.K., 07.09.2021 11:00:56

Grace and Frankie je Netlixova komična serija, ki prinaša smeh in včasih morda tudi nekaj solz.

Delite na:
Ekipa v solzah, ker je umrla članica njihove TV družine
Na Netflixu si lahko ogledate prve štiri epizode zadnje, sedme, sezone. Naslednjih osem pa v začetku prihodnjega leta. Netflix

Spremlja namreč življenjsko pot dveh starejših žensk, ki postaneta najboljši prijateljici, potem ko se njuna moža, Robert in Sol, zaljubita drug v drugega in ju zapustita.

V peti sezoni Grace (Jane Fonda) in Frankie (Lily Tomlin) znova dobita svoj dom ob morju, potem ko ugotovita, da sta ga njuna otroka prodala. Zadnja epizoda te sezone pa prikazuje alternativno resničnost, ki prijateljici nauči, kako zelo potrebujeta druga drugo. Peta sezona pa ni bila čustvena le zaradi prizorov, ki smo jih videli gledalci. Posvečena je namreč v spomin Melissi DiNicola, eni od ustvarjalk serije, ki je  podlegla posledicam raka leta 2018.

Trenutno pa lahko pri ponudniku pretočnih vsebin Netflix spremljamo že sedmo sezono, ki bo tudi zadnja. Na voljo so prve štiri epizode, preostale pa lahko pričakujemo na začetku prihodnjega leta. Oboževalci komaj čakajo, da izvedo, kako se bo zgodba teh dveh nadvse zanimivih žensk končala. Slovo pa bo imelo grenak priokus, ne le za gledalce, ampak tudi za igralce in ekipo, ki pri seriji sodelujejo že od leta 2015 in so postali prava velika družina. Lily Tomlin je celo izrazila obžalovanje, da je sploh privolila v zaključek serije. Upamo, da bo zadnjih osem epizod doseglo in preseglo naša pričakovanja ter zgodbo glavnih likov zaključilo v velikem slogu.

grace-and-frankie.jpg
Njuna moža se zaljubita v drug drugega in ju pustita.
Netflix

Ali ste vedeli?

  • Ko se Sol (Sam Waterson) in Robert (Martin Sheen) dogovorita, da bosta bolj aktivna na gejevskih shodih in paradah, je Sol tisti, ki je nad idejo navdušen, Robert pa bolj previden in zadržan. V resničnem življenju pa je Martin Sheen tisti, ki je bil zaradi svojega aktivizma in protestov že skoraj 70-krat aretiran.
  • S 94 epizodami bo serija Grace and Frankie (2015) najdlje trajajoča Netflixova izvirna serija in bo za tri epizode prehitela serijo Orange is the New Black (2013).

jane-fonda-grace-and-frankie-1559232720.png
Zgodba spremlja dve ženski v zrelih letih: Grace in Frankie.
Netflix