stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Dunaj in korona: Mobilna psihološka oskrba otrok

A. M., 28.02.2021 16:30:57

Otrokom in mladostnikom, ki na Dunaju bolehajo za psihosocialnimi boleznimi, bodo od marca v okviru projekta »Domača obravnava« usposobljene ekipe pomagale kar na domu.

Delite na:
Dunaj in korona: Mobilna psihološka oskrba otrok
Novosti so telefonsko psihološko svetovanje za mlade in od marca tudi projekt »Domača obravnava«. Priscilla Du Preez

Tudi na Dunaju se stiske otrok in mladostnikov, trenutno predvsem zaradi epidemije, širijo in poglabljajo. Pomanjkanje stikov z vrstniki, manjkajoči ustaljeni urniki, pretresi znotraj družine in finančne težave trenutno igrajo osrednjo vlogo. Strokovnjaki opozarjajo, da so težave te starostne skupine na začetku epidemije nekoliko podcenjevali, vendar stanje kliče po rešitvah.

Mesto Dunaj ima že dalj časa vzpostavljen svetovalni telefonu »Zaupni telefon v času korone«, specializirano točko za pomoč otrokom in mladostnikom, družinske in mladinske centre ter spletno psihološko svetovanje.

Novosti so telefonsko psihološko svetovanje za mlade in od marca tudi projekt »Domača obravnava«. Projekt je nastal v sodelovanju mreže psihosocialnih ustanov Psihosocialne storitve mesta Dunaj in Univerzitetne klinike AKH Wien. Ekipe so sestavljene iz strokovnjakov različnih smeri in s posamezno družino delajo tri do šest mesecev. V prihodnjih letih naj bi na ta način obravnavali vsaj 50 obolelih. Projekt se med drugim osredotoča na otroke, ki ne vstanejo več iz postelje ali zavračajo šolanje. Hkrati želijo na ta način razbremeniti bolnišnice oz. preprečiti, da se pomoči potrebni zaradi strahu pred okužbo z koronavirusom ne bi obrnili na bolnišnico. Tak sistem je v Avstriji še relativna novost, vendar na Dunaju upajo, da bo model uspešen.