ceferin_bobo_10.12.16 Dobra karma

Aleksandru Čeferinu se obeta dve leti trajajoča ...

siler1 Svet24.si

Nina nekega jutra ni mogla več vstati iz ...

anton prijatelj Reporter.si

Izginotje župnika Prijatelja: pregnali naj bi ga ...

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o Janu Boklevu in »izgubljenih sinovih ...

beović Necenzurirano

Čas je, da Krek in Beovićeva odstopita #kolumna

Tinkara Kovač Odkrito.si

MMS 2021: Ducat izbranih za jubilejni festival

louis-reed-pwcKF7L4-no-unsplash Njena.si

Raziskava je pokazala: Mlečno kislinske bakterije...

Čarobno - to je zvok duše!

Politikin Zabavnik, 21.04.2021 09:42:48

*** Kdor bere Zabavnik, več ve! ***

Delite na:
Čarobno - to je zvok duše!
Zvoki nerojenega, zvoki duše ... Pixabay

Otroci se pogosto odpravijo po stopinjah staršev, ko gre za izbiro dela, vendar so se v Lucinem primeru nekatere stvari zgodile veliko prej kot ponavadi.

Mati Elizabeth Hart in oče Iván Diaz Mathé, ki sta glasbenika, sta se odločila, da bosta odkrila, kakšnim melodijam je naklonjena njuna hči, in to še preden se rodi. Ni presenetljivo, da je bila Hartova, ki je članica eksperimentalne rock skupine Psychic Ills, pripravljena na še en glasbeni poskus, ki ga je opisala kot izraz življenja v njegovi kozmični obliki.

politikin-zabavnik
ZVOKI DUŠE
Politikin Zabavnik

         Za snemanje glasbe dojenčka, ki je še v maternici, so uporabili posebno tehnologijo – na trebuh Elizabeth so postavili elektrode, ki so sprejemale vibracije fetusa, nato so jih z uporabo sintesajzerja »prevedli« v zvoke. Starši so se trudili, da se nikakor ne bi vmešavali v Lucino glasbeno ustvarjalnost, zato so njena sporočila zabeležili v najbolj surovi obliki.

         Ko so zbrali več ur materiala, so se počasi pojavili osnutki albuma z desetimi skladbami, ki je dobil ime Zvoki nerojenega (Sounds of the Unborn).

politikin-zabavnik
ZVOKI DUŠE
Politikin Zabavnik

Ko so starši v studiu obdelovali skladbe, je bila Luca stara že pet mesecev in je pozorno spremljala, kaj se dogaja. Pri poslušanju nekaterih zvokov je na široko odprla oči in se zastrmela v očeta in mater, kot bi jima želela pokazati, da so ji znani, ker ji je slišala že v maternici. Album, ki ga opisujejo kot izraz duše, ki še ni videla svetlobe dneva ali vdihnila zraka, bo objavljen 24. aprila. 

Prvi glasbeni album je Američanka Luca Yupanqui posnela še pred rojstvom