stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

BIZARNO: Na letalu je hotela podojiti mačko

kl, 05.12.2021 09:01:13

Potnica na letalu je "dvgnila majico, da bi podojila - mačko". Kljub prošnjam osebja, naj žival spravi nazaj v kletko, tega ni storila.

Delite na:
BIZARNO: Na letalu je hotela podojiti mačko
Slika je simbolična news.delta.com/wikipedia

Incident se je zgodil na letalu ameriške družbe Delta, med poletom iz New Yorka do Atlante. Vse skupaj je prišlo v javnost, ko je ena od stevardes po sistemu ACARS, ki služi za komunikacijo med letalom in kontrolo na zemlji, poslala sporočilo, v katerem je spraševala, kaj naj stori.

"Potnica na sedežu 13A doji mačko in je noče vrniti v prenosno kletko kljub prošnji stevardese," piše v sporočilu. V sporočilu pošitljateljica tudi prosi, da ob pristanku posreduje skupina za varnost.

Kasneje je na Tiktoku stevardesa Ainsley Elisabeth v videu razkrila, kaj se je dogajalo. "Ženska je imela eno od tistih golih mačk, ki je bila zavita v odejo, tako da je bila videti kot dojenček," pripoveduje Ainsley v videu. "Majico je imela privzdignjeno in je želela mačko podojiti in je ni hotela položiti nazaj v prenosno kletko. In mačka se je drla, kot da ji gre za življenje," je pripovedovala stevardesa, ki je posnetek kasneje zbrisala. Ostal pa je posnetek poslanega sporočila po sistemu ACARS, ki ga je na Twitterju objavil eden od prejemnikov, poroča časnik Newsweek.

Kaj se je zgodilo po pristanku, ni znano, iz družbe Delta Airlines pa na vprašanje Newsweeka o dogodku niso odgovorili.

Na spletni strani Delte pa piše, da družba podpira dojenje v njihovih letalih in zgradbah, kot tudi, da potniki lahko v letalo vzamejo s seboj manjše mačke, pse in ptiče (za dodatno plačilo, seveda), vendar morajo ti biti ves čas poleta zaprti v prenosni kletki, ki mora biti pod sedežem pred lastnikom živali.