900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

BIZARNA TEORIJA ZAROTE: Stari Rimljani so samo izmišljotina

kl, 03.12.2021 15:15:48

Rimsko cesarstvo nikoli ni obstajalo. Pompeji so grški. To so ene od treditev, ki jih na TikToku postavlja ena od uporabnic, ki trdi, da je vse "fejk".

Delite na:
BIZARNA TEORIJA ZAROTE: Stari Rimljani so samo izmišljotina
Kolosej v Rimu. Bobo
Po internetu vrvi raznih teorij zarote, ki pod vprašaj postavljajo veliko stvari, o katerih ne vemo dovolj, ali mislimo, da vemo, ali pa jim preprosto ne verjamemo - od pristanka na Luni, do Ravne zemlje, celo do tega, da je tudi internet samo "fejk". Ena od "češnjic na torti" teorij zarote pa je trditev, da Rimski imperij nikoli ni zares obstajal. To teorijo je postavila tiktokerka, ki se predstavlja pod imenom @momllenial_ in ki s svojo teorijo zdaj deli uporabnike tega družabnega omrežja.
Njena teorija temelji na predpostavki, da so arheološke najdbe, ki jih pripisujejo staremu Rimu narobe razumljene in da "niti en dokument iz starega Rima ne obstaja". Vse naj bi bilo le izmišljotina srednjeveške španske inkvizicije. Tako trdi na primer, da so Pompeji v resnici bili grško mesto, da Hadrijanov zid na severu Anglije ni zid, ampak cesta, prav tako po njenih terijah mnoga druga dela, spomeniki ali literatura niso delo Rimljanov.

Pompeji Pixabay.jpg
Pompeji
Pixabay

Seveda je bolj verjetno, da gre samo za satiro in nabiranje všečkov, saj njeno teorijo zgodovinarji, arheologi in drugi znanstveniki zlahka ovržejo, toda, kot je pogosto pri teorijah zarote, tistim, ki jim verjamejo, nobeno dejstvo ali spoznanja ne pomenijo kaj dosti. Ampak "kost je vržena". In kot mnoge tovrstne teorije (ki si takega imena pravzaprav sploh ne zaslužijo), bo tudi ta ostala na internetu in zelo našla nove privržence.