Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Bi radi najeli morilca? Nič lažjega ...

kl, 26.11.2021 08:00:00

Na internetu obstaja spletna stran, preko preko katere lahko najamete morilca. Vsaj tako obljubljajo. In neka ženska v Michigana se je odločila, da se bo znebila moža.

Delite na:
Bi radi najeli morilca? Nič lažjega ...
Želite najeti morilca? Pixabay

Internet je res čudovita stvar. Na njem lahko najdete kakršnokoli informacijo ali storitev, če se le malo potrudite. In prav to je naredila Wendy Wein, 52-letna ženska iz Michigana, ko se je odločila, da se bo znebila svojega moža tako, da bo najela morilca.

wendy-lynn-wein Monroe County Jail.jpeg
Wendy Lynn
Monroe County Jail

Pobrskala je po internetu in naletela na stran RentAHitman.com (kar bi lahko prevedli kot "najemi morilca.com") in verjetno ji je takrat od veselja poskočilo srce. Stran namreč obljublja popolno diskretnost pri "odpravi problemov", pri čemer sodeluje skoraj 18.000 "agentov", ki bodo namesto vas opravili umazani posel. In Wendy je, prepričana, da bodo njene želje uresničene, stopila v stik s stranjo. Čez nekaj tednov so ji na vrata potrkali policisti ... Zdaj ji grozi najmanj devet let zapora.

Rent a hitman vstopna stran.jpg
Vstopna stran rentahitman.com
Rentahitman.com

Dal ji je možnost, da si premisli

Spletno stran RentAHitman je leta 2005 naredil zdaj 54-letni Bob Innes iz Kalifornije. Izdelal pa jo je ne za najemanje morilcev, pač pa za oglaševanje svojega podjetja, ki se ukvarja z varnostjo na internetu. Hitman je namreč ime programa za zaščito računalnikov pred vdorom virusov in drugih škodljivih programov. Leta 2005 je registriral domeno, potem pa, ko posel ni zaživel, je preprosto pozabil nanjo.

Bob Innes sfgate com.jpg
Bob Innes
sfgate.com

Po treh letih pa se je spet spomnil na spletno stran in preveril elektronski poštni predal. S presenečenjem je ugotovil, da je na naslov prišlo več kot 200 sporočil, med katerimi jih je veliko spraševalo samo eno: "Koliko računate?" ali "Ali delujete tudi v tej državi". Kljub temu sporočil ni povezoval z imenom domene, dokler leta 2010 ni prišlo sporočilo neke Angležinje, ki je trdila, da je bila prevarana pri nasledstvu in da bi nekatere od svojcev, ki so jo menda ogoljufali, rada videla mrtve. Dodala je še, da je "zadeva nujna" in je sporočila tudi imena bodočih žrtev. Bob je imena preveril in ugotovil, da te osebe v resnici obstajajo.

Še preden jo je predal oblastem, ji je dal možnost, da si premisli, vendar ženska tega ni storila. Na koncu je pristala za zapahi.

"Svet je nor," je Bob Innes povedal časniku Washington Post. "Internet je očitno nevaren kraj. In moja domena je očitno magnet za tiste nizkotneže, ki želijo drugim nekaj slabega." V naslednjih letih je Bob policiji predal že več ljudi, ki jih je zavedlo ime njegove spletne strani. Zadnja od njih je bila Wendy Wein. Tudi njej je ponudil možnost, da si premisli. Pa si ni. Sodba bo izrečena januarja.