reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Batman proti Supermanu - Če bi se spopadla, kdo bi zmagal?

kl, 24.09.2021 17:45:51

Kaj mislite? Lahko pa si o tem nocoj ogledate film na Kanalu A.

Delite na:
Batman proti Supermanu - Če bi se spopadla, kdo bi zmagal?
Kdo bi zmagal v dvoboju super-junakov Youtube/zajem zaslona

Leta 1938 sta Jerry Siegel in Joe Shuster ustvarila Supermana. Manj kot leto kasneje sta Bill Finger in Bob Kane ustvarila Batmana. Približno pet sekund kasneje, ali nekaj takega, so se ljudje začeli prepirati o tem, kateri v njiju bi zmagal v medsebojnem spopadu. Bi Kal-El, sin Kriptona (Superman) uničil Brucea Waynea, netopirja iz Gothama (Batmana) z enim udarcem? Ali bi intelekt Temnega viteza in njegova tehnologija lahko premagala Nezemljana s skoraj božjo močjo?

Čeprav sta oba nesporna nad-junaka, pa vseeno obstaja razlika med njima. Batman je v resnici človek, obdan z napravicami, ki so plod njegovega znanja in bogastva. Superman je po drugi strani "Bog, ki lahko uničuje planete".

PRIMERJAJMO NAJPREJ TELESNE MERE IN ZMOŽNOSTI

Batman (Bruce Wayne) je visok 188 cm in tehta 95 kg, je izjemno močan in velja za najboljšo fizično verzijo človeka. S svojimi nabitimi mišicami lahko vzdigne več kot 400 kg utež in je izjemno zdržljiv. Tudi vrhunski športniki bi se le stežka kosali z njim v več kot dveh disciplinah.

Superman (Ken Clarck) je za približno pet cm višji in 7 kg težji, toda njegova moč je v primerjavi z Batmanovo neznanska, saj lahko premika planete. Prav tako hitrost. Tudi če Batman teče hitreje od Usaina Bolta, je proti Supermanu pravi počasne, saj se Nezemljan lahko premika s svetlobno hitrostjo.

Če bi primerjali samo to dvoje, je Superman nesporni zmagovalec.

KAJ PA TEHNIKA?

Superman je tehnično gledano brez pripomočkov, vendar ne pozabimo, da lahko iz oči strelja laserske žarke, ki lahko prežgejo jeklene plošče in kamen zdrobijo v prah. Vendar pa Batmanu ne bi mogli do živega, saj bi jih njegov oklep uspešno lahko obil. Batman ima tudi super-orožje, sonični blaster, in sintetični Kriptonit, ki lahko Supermanu v hipu odvzame vse moči.

V tem pogledu je zmagovalec Batman.

UMETNOST BOJEVANJA

Če bi se superjunaka spopadla, bi Batman zagotovo nekam v svoje oblačilo skril nekaj Kriptonita in z njim uničil Supermana. Pa tudi še kakšno od svojih "igračk". Vendar bi Superman zaradi svoje hitrosti in hitrega načrtovanja še vedno lahko nekako prodrl do Batmana in mu iz grla "potegnil hrbtenico". Vendar ubijanje ni v Kal-Elovem konceptu. In prav na to "dobroto" lahko Batman računa in zato s kakšno zvijačo uporabi Kriptonit - ter zmaga. V nekem stripu je Batman celo dejal: "Nekje globoko pod kožo je Ken Clark dober človek ... Jaz nisem."

Zmaga torej Batman, čeprav nešportno.

V dveh od treh primerjav torej zmaga Batman - človek proti Supermanu - skoraj Bogu - in je torej nesporni zmagovalec. Se strinjate?

batmanVsuperman
Bosta super-junaka bojevala svoj boj in prepustila človeštvo propadu? Prizor iz filma.
mediaspeed

Kako pa dvoboj med dvema super-junakoma izgleda, si lahko ogledate

nocoj ob 20:00

na KANALU A

v filmu

"Batman proti Supermanu: Zora pravice"

Po opustošenju mesta Metropolis v bitki med Supermanom in generalom Zodom se javnost sprašuje, ali naj Supermana slavi kot junaka ali bi se moral predati oblastem. Batman, varuh pravice v Gothamu, Supermana dojema kot nezemeljsko grožnjo za človeštvo, zato se bo z njim spopadel.

Medtem ko superjunaka bijeta vojno, pa izprijeni milijarder Lex Luthor kuje podel načrt, ki bo svet pahnil v še večjo nevarnost. Se bosta super-junaka skupaj zoperstavila Luthorju? Ali je svet obsojen na pogubo?

Igrajo: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne;

Režija: Zack Snyder