bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka pred leti pravi ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

KŠ, 03.05.2024 08:56:15

Več kot 201 centimeter ... Jasen, pameten in zbran pogled, jasni cilji – to je Barron Trump. Preprosto povedano – sin slovenske matere.

Delite na:
Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!
Barron pred nekaj meseci ... Profimedia

Melania Trump, nekdanja prva dama ZDA, ni nikoli skrivala svoje globoke ljubezni in predanosti do edinega sina, Barrona. Njena zaščitniška narava je jasno vidna v načinu, kako ga skrbno varuje pred očmi javnosti in medijskimi pritiski. Kot ključna figura v njegovem življenju Melania neomajno stoji ob strani svojemu zdaj že polnoletnemu sinu in ga podpira ne glede na to, kam ga bo peljala življenjska pot.

Barron je s svojima staršema prepotoval ves planet
Barron je s svojima staršema prepotoval ves planet
Profimedia

Barron Trump: Vse, kar morate vedeti o najmlajšem sinu Donalda Trumpa

Najmlajši sin Donalda Trumpa Barron je odraščal v Beli hiši, vendar ne živi v središču pozornosti. Fant, ki je ponosen tudi na svoje slovenske korenine, je izjemno priljubljen, veliko bolj od očeta.

Leto 2005: mlada Slovenka osvoji srce bogatega Američana

Kmalu po tem, ko je zdaj že nekdanji predsednik leta 2005 pred matičarja odpeljal prelepo Slovenko Melanijo, je par izvedel, da pričakuje otroka. Barron se je rodil 20. marca 2006 in postal Donaldov peti in Melanijin prvi otrok.

Melania in Donald leta 1999
Melania in Donald leta 1999
Profimedia

Barron je otroštvo preživel v razkošnem družinskem penthousu v New Yorku, medtem ko je obiskoval prestižne zasebne šole na manhattanskem Upper West Sidu. Ko je bil Donald izvoljen za predsednika in je začel svoj mandat, sta Barron in Melania ostala na Manhattnu, da je lahko sin končal šolsko leto. Tisto poletje se je vpisal na škofijsko šolo svetega Andreja v Marylandu in se s preostalo družino uradno preselil v Belo hišo.

Melania Trump je zelo zaščitniška do 18-letnega Barrona

Medtem ko so Donaldovi starejši otroci – Ivanka, Donald Trump mlajši, Eric in Tiffany – prevzeli bolj praktično vlogo v očetovem predsedniškem mandatu, je bila Barronova zasebnost od nekdaj strogo varovana. Tudi po končanem Donaldovem mandatu je Melania svojega sina še naprej varovala pred očmi javnosti.

Prišel je zelo »hitro«

profimedia-0561253852.jpg
Očka, mamica in sinček.
Profimedia

Leta 2005 sta Donald in Melania približno šest mesecev po poroki izvedela, da pričakujeta prvega skupnega otroka. Melania se je spominjala trenutka, ko je Donaldu povedala, da je noseča, in priznala, da je bil njen mož nekoliko presenečen nad novico.

»Nekega dne je prišel domov in povedala sem mu, da bo postal očka. Njegova reakcija je bila ... najprej je moral to sprejeti. To je bilo pravo presenečenje. Potem pa je bil zelo srečen,« je povedala za revijo PEOPLE.

Donald pa je dodal: »Pričakoval sem, da bova imela otroke, zato nisem bil popolnoma presenečen. Presenečen pa sem bil nad hitrostjo, s katero se je to zgodilo.«

Ko prva dama in predsednik zaplešeta.
Ko prva dama in predsednik zaplešeta.
Profimedia
20. marca 2006 je Melania rodila Barrona, ki je tehtal skoraj 3900 gramov. Donald se je odločil, da ne bo pri porodu, in pojasnil, da je bilo za Melanio »lažje«, ker ga ni bilo zraven. Melania je pozneje dejala, da je bil njen osemurni porod v resnici »zelo zelo lahek«.

Kdo je izbral tako ime?

Barronovo ime je izbral Donald, saj mu je bilo od nekdaj všeč, a ga ni imel priložnosti uporabiti za svoje druge sinove. Melania se je strinjala z imenom, vendar se je nekdanji predsednik v zadnjem trenutku želel premisliti, vendar mu prelepa žena tega ni dovolila!

»To je ime, ki mi je bilo od nekdaj všeč, vendar nikoli nisem imel poguma, da bi ga uporabil. Za idejo sem povedal Melanii, potem pa sem se premislil, ona pa je rekla: 'Ne moreš ga vzeti! Ko je bil v mojem trebuhu, sem ga klicala Barron in tega mu ne moreš vzeti!« je nekoč povedal v oddaji Oprah Winfrey.

Mali Barron, ko je komaj shodil ...
Mali Barron, ko je komaj shodil ...
Profimedia

Šolska ekskurzija

Med odraščanjem je Barron obiskoval številne prestižne šole. Ko je živel v New Yorku, je bil vpisan na gimnazijo in pripravljalno šolo Columbia na manhattanskem Upper West Sidu. Ko je Donald začel svoj predsedniški mandat, je Barron ostal v N. Y. C. in končal šolsko leto.

Med Barronovim zadnjim letom na gimnaziji Columbia Grammar and Preparatory School se je njegov peti razred odpravil na izlet v Washington.

Barron Trump  že od malega čuti pristik medijev.
Barron Trump že od malega čuti pristik medijev.
Profimedia

Skupina približno 80 učencev se je Barronu (skupaj z učitelji in agenti tajne službe) pridružila na ekskurziji v Belo hišo, kjer so spoznali Barronovega očeta. Skupina si je ogledala tudi prestolnico države in pred vrnitvijo domov prenočila v hotelu.

Maja 2017 je bilo objavljeno, da bo Barron obiskoval škofijsko šolo St. Andrew's Episcopal School v Potomacu v Marylandu.

Šolnina na šoli St. Andrew's je Trumpove stala približno 40.000 dolarjev na leto. Barronov vpis je pomenil odmik od prejšnjih predsedniških otrok, med katerimi so bili otroci Obame, Busha in Clintona, ki so svoje otroke pošiljali v zasebno kvekersko šolo Sidwell Friends v D. C. in Bethesdi v Marylandu.

Ponosna starša leta 2016 - deček je bil tu star le 10 let in skoraj tako visok kot mamica.
Ponosna starša leta 2016 - deček je bil tu star le 10 let in skoraj tako visok kot mamica.
Profimedia

Po Donaldovem predsedniškem mandatu leta 2021 je bilo razkrito, da bo Barron obiskoval akademijo Oxbridge v Palm Beachu na Floridi, kjer bo tudi kmalu diplomiral.

Barron, ki je marca dopolnil 18 let, se še ni odločil, kje bo študiral. Po navedbah vira mu bo Melania verjetno »sledila, kamor koli bo šel na šolo«.

Ko je Slovenka, leta 2017 postala prva dama ZDA. Trenutek, na katerega bi morali biti ponosni vsi Sl
Ko je Slovenka, leta 2017 postala prva dama ZDA. Trenutek, na katerega bi morali biti ponosni vsi Slovenci in Slovenke
Profimedia

Barron je oboževal svoje mesto

Ko je bil Donald prvič izvoljen za predsednika, je razkril, da je bil Barron zadržan glede tega, da bo zapustil svoje življenje v New Yorku in se preselil v Belo hišo. Pojasnil je, da je takrat devetletni otrok oboževal New York in svojo šolo, selitev pa je pomenila »popolno spremembo življenja«.

Donald je povedal, da se je Barronu selitev v Belo hišo zdela »malo strašljiva«. »V New Yorku hodi v zelo dobro šolo in v njej ima veliko prijateljev. Vendar mu pravim, da če se bomo vselili v Belo hišo, bo oče pomagal ljudem in pomagal otrokom, kot je on, in to ga osrečuje. Je devetletni deček, ki je močan in pameten ter se tega zaveda in tudi vidi.«

Pred nekaj meseci je preminila mama Melanie Trump ... steber družine, ki je bila zaslužna, da je mal
Pred nekaj meseci je preminila mama Melanie Trump ... steber družine, ki je bila zaslužna, da je mali Barron zrasel v visokega mladeniča.
Profimedia

Kako je biti Trumpov sin? Medijski napadi

Seveda so medijski napadi na mladeniča na dnevnem redu. Marsikateri medij si ga privošči – najverjetneje za več prodaje in klikov. A stopili so mu v bran …

Chelsea Clinton je večkrat pozvala druge, naj Barronu dajo priložnost, da odraste in naj ga ne kritizirajo toliko. »Skrajni čas je, da mediji in vsi pustijo Barrona Trumpa pri miru in mu omogočijo zasebno otroštvo, ki si ga zasluži,« je zapisala na Twitterju kot odgovor na neki negativen članek o Barronu.

Jenna Bush Hager je povedala, da so jo napadi na Barrona »razjezili«, saj je »resnica, da Barron Trump očitno ni prosil svojega očeta, naj kandidira za predsednika. To ni bila njegova odločitev.«

Ponosen na svoje korenine

Barron je dvojezičen in zna govoriti tako angleško kot Melanijino rodno slovenščino. Melania pravi, da je Barron kot majhen deček pogosto klical svojo babico in se z njo pogovarjal izključno v slovenščini. Bila je zagovornica tega, da Barron govori več jezikov, vendar je opozorila, da sta z možem istega mnenja o tem, kateri jezik naj Barron uporablja v javnosti. »Moje mnenje je, da več jezikov ko govoriš, bolje je, a ko prideš v Ameriko, govoriš angleško,« je povedala za revijo People.

Melanii največ pomeni družina

Melania je izjemno zaščitniška do Barrona. Med svojo manekensko kariero je bila znana tudi po tem, da se je držala zase. Tudi v času, ko je bila prva dama, je namesto s prijatelji čas preživljala predvsem z družino. Zdaj, ko Donald ni več na položaju, so viri blizu para za revijo People povedali, da Melanii še vedno zelo veliko pomeni zasebnost in da skrbno pazi na Barrona. »Melanijini prijatelji so njeni družinski člani,« je leta 2023 povedal vir. »Veliko članov kluba Mar-a-Lago in drugih pozna Melanio in se z njo videvajo. Vendar to niso prijatelji. Ne srečujejo se in ne klepetajo ali se družijo. Vedno se je obkrožala z družino. Barronu je ljubeča mati in ga zelo varuje. To ni nič novega.«

Trenutek žalosti - Za Melanio je družina od vedno na prvem mestu. Izguba mame jo je zelo prizadela.
Trenutek žalosti - Za Melanio je družina od vedno na prvem mestu. Izguba mame jo je zelo prizadela.
Profimedia

Ta isti neimenovani vir je dodal, da sta bila Melanijini starša, ki sta živela na posestvu družine Trump v Mar-a-Lagu, »prav tako blizu Barronu in sta imela zelo pomembno vlogo pri njegovi vzgoji«. Marca 2024 je še neki drug vir za People povedal, da je »Melanijina glavna naloga skrb za Barrona«. »Barron je sramežljiv in zadržan, ona pa mu je bila vsa ta leta dobra mati,« je dejal vir in dodal: »Melanija se ukvarja samo z Barronom in svojo družino. Vedno je bila usmerjena v družino in poleg nekaterih dobrodelnih dejavnosti, ki jih je opravljala, je njena prednostna naloga ohranjati dobro družine.

Zelo visok mladenič

Nekdanji predsednik je večkrat povedal, da je njegov sin zelo visok. Večkrat se je glede tega tudi malo pošalil. Donald Trump Barronovo višino namreč pripisuje temu, da je pojedel vso hrano, ki mu jo je pripravljala njegova pokojna babica, Melanijina mama Amalija Knavs.

»Rekel sem, da boš košarkar!«

Daily Mail je poročal, da je Donald med svojim govorom Barrona označil za »posebnega dečka« in dodal: »Rekel sem mu, da bo košarkar. Rekel je: 'No, pravzaprav mi je všeč nogomet, oče'. Mislil sem si ... pri tvoji višini mi je košarka bolj všeč, vendar otrok ne moreš prepričati o vsem.«

Fant ogromno pomeni tudi očetu

Ko se je aprila 2024 začelo sojenje Trumpu zaradi kaznivega dejanja ponarejanja dokumentov, je njegov odvetnik sodnika Juana Merchana prosil, naj sodišče sojenje prestavi zaradi Barronove mature v maju. Sodnik je dejal, da ne more odločiti o tej prošnji, dokler ne izve, ali vse poteka »po načrtu«.

Barron pred nekaj meseci ...
Barron pred nekaj meseci ...
Profimedia

Barron je vedno na prvem mestu!

Sredi pravnih težav za dvakrat obtoženega nekdanjega predsednika – vključno s tožbami in preiskavami na državni in zvezni ravni – je vir blizu para marca 2023 za People povedal, da je »Barron vedno na prvem mestu v Melanijinem življenju … Seveda je zaskrbljena in v skrbeh zaradi pravnih vprašanj. Vedno ga je postavljala na prvo mesto. Je dobra mati.«

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg