gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ANGELINA JOLIE: Iz brezna drog do svetovne slave

kš, 11.06.2021 08:00:34

Nadarjena, inteligentna, divja, nepredvidljiva, kontroverzna, lepa in zelo vplivna. Edinstvena.

Delite na:
ANGELINA JOLIE: Iz brezna drog do svetovne slave
46-letnica je rada šokirala. profimedia

46-letna igralka in režiserka se je rodila v Los Angelesu, v mestu sonca, zabave in seveda filmske industrije. Zato ne preseneča, da so bili vsi člani družine vpleteni v »igralske posle«. Angelinin oče je igralec Jon Voight, mama je bila igralka Marcheline Bertrand in brat igralec James Haven. Mama in oče sta se sicer ločila, ko je bila Angelina še zelo majhna deklica, in mama jo je odpeljala stran od blišča Hollywooda, v New York. 

Besede, ki bi opisale to zanimivo igralko z zelo zanimivim življenjskim slogom, so nadarjena, inteligentna, divja, nepredvidljiva, kontroverzna, lepa in seveda zelo vplivna. Angelina Jolie ima tak značaj, da se ji preprosto ne da prilepiti etikete – edinstvena!

Nekaj let v velikem jabolku

Mama Marcheline se je z otrokoma leta 1976 preselila v New York in tam so ostali vse do Angelininega 11. leta. Že takrat pa je Angelina na svoji koži začutila, kako je, če si drugačen. Kot deklica je namreč bila zelo suha, nosila je očala z debelim steklom in tudi ne ravno lep aparat za zobe. Bila je tarča posmeha sošolcev, kar jo je zelo bolelo in kar se je odražalo tudi v kasnejših letih njenega življenja.

Hočem biti igralka! 

V otroških letih se je zelo odtujila od zvezdniškega očeta, a vseeno je v sebi začutila, da bi bila tudi ona rada igralka. Pri 11 letih se je torej vpisala v gledališki inštitut Leeja Strasberga, kjer se je igranja učila dve leti in v tem času zaigrala v različnih gledaliških igrah. Angelina je večkrat poudarila, da njen oče ni imel nikakršnega vpliva pri njeni igralski poti. Vseeno pa so vsi opazili, da je deklica zelo nadarjena.

angelina-jolie
Angelina Jolie z očetom Jonom Voightom leta 1997
Profimedia

Hočem biti pogrebnica!

Puberteta pa je očitno zelo močno vplivala na mlado Angelino. Ko je bila stara 14 let, se je odločila, da ne bo igralka in da se bo raje preizkusila v poslu pogrebnice. Vedno je bila oblečena v črno, poslušala je temačno glasbo in velikokrat se je nevarno poigravala z noži. Njene roke so bile popolnoma porezane. Starša sta vedela, kaj se dogaja, in kasneje naj bi Angelinin oče medijem celo rekel, da je punca absolutno neuravnovešena.

Srednja šola seksi navijačic 

Angelina se je vpisala v srednjo šolo na Beverly Hillsu, kjer pa so jo vsi postrani gledali. Še vedno je bila zelo suhljata, še zmeraj je imela na nosu velika očala, oblačila se je v črno in bila je prava punk odpadnica … Tako daleč od v rožnato oblečenih navijačic s svetlimi kodri in kratkimi krili … Ker pa je imela izjemno zanimiv obraz in ker je bila suhljate postave, se je odločila, da se bo prijavila na avdicijo za manekenke … in to ji je odprlo vrata v čisto nov svet. 

Rezanje jo je pomirjalo

Angelina se je kot najstnica velikokrat poškodovala. Nekoč je v nekem intervjuju povedala: »Zbirala sem nože in vedno sem imela okoli sebe take nevarne stvari. Ritual rezanja, ob katerem sem čutila bolečino, mi je dajal neverjetne občutke – počutila sem se živo, čutila sproščanje. Rezanje me je pomirjalo!«

angelina-jolie
Angelina Jolie ima veliko tetovaž.
Profimedia

Angelina je zbirateljica nožev, ima zelo veliko zbirko, ki jo je začela zbirati pri 12 letih!

Rockersko življenje

Kot manekenka je svojo kariero nadgradila tudi z nastopanjem v raznih videospotih … leta 1991 se je tako pojavila v videospotu Lennyja Kravitza za skladbo Stand By My Woman, kasneje pa tudi ob rockerski legendi Meat Loafu v skladbi Rock And Roll Dreams Come Through. Seveda so njen krasni obraz opazili tudi hollywoodski producenti, ki so med drugim dobro vedeli, da je lepotička iz igralske družine, in na mizi se je pojavilo nekaj zanimivih ponudb. 

Obupen film jo je pripeljal do uspeha

Svojo prvo glavno vlogo je dobila v vprašljivem filmu Cyborg 2: Glass Shadow iz leta 1993 … Dejansko zelo slabo nadaljevanje filma Jeana-Clauda Van Damma iz leta 1989 Cyborg. V tem filmu takrat 18-letna Angelina igra vlogo ženske, ki bi ob seksu lahko eksplodirala, in to dobesedno. Ko je videla končni proizvod, naj bi ji postalo celo slabo. A na srečo je potem vseeno dobila nekaj televizijskih vlog, s katerimi se je pobrala in dokazala, da je lahko odlična igralka, če je vloga prava.

V breznu drog

V kasnejših intervjujih povedala, da je takoj ob vstopu v svet igralstva vstopila tudi v svet prepovedanih substanc. »Ko sem bila stara 20 let, sem preizkusila čisto vsako drogo, ki mi je prišla pod prste,« je nekoč priznala. Imela je veliko srečo, saj ni umrla mlada, kar bi se seveda lahko pripetilo, saj ni poznala meja. Dobro je poznala veliko igralcev, ki pa niso preživeli, in enkrat je šokirala z izjavo: »Preizkusila sem najtrše in najnevarnejše droge … ne bi smela več biti tukaj.«

TOMB RAIDER
Angelina Jolie kot Lara Croft v Tomb Raiderju
spored

Očistila jo je Lara Croft

Angelina je kljub vsemu vedela nekaj – ljubila je oder, ljubila je film. Ko so ji ponudili vlogo Lare Croft v filmu Tomb Raider, se je morala definitivno rešiti iz brezna drog. Novo tisočletje ji je tako prineslo prvo veliko zmago. Sicer so bili producenti filma zelo strogi do mlade igralke in jo redno testirali – ne samo prek urina, temveč so ji redno odvzemali tudi kri, da so se prepričali, da ne uporablja več drog.

NE ZAMUDITE! 

TOMB RAIDER, nedelja, 13. junija, na Kino

Lara izhaja iz bogate družine. Je rojena pustolovka. Šolala se je na najbolj elitnih šolah, govori celo vrsto jezikov, je izurjena v borilnih veščinah ter potuje v nevarne kraje, kjer išče izgubljene grobnice in pozabljena kraljestva. Tokrat je pred njo največji izziv doslej. Najti mora obe polovici starodavnega artefakta, ki je zakopan nekje v prostoru in času. Kdorkoli artefakt dobi v svoje roke, ima največjo moč. Laro naloga med drugim popelje v Kambodžo in Sibirijo.

Užalila Deppa

Angelina se je po velikem uspehu filma Tomb Rider pojavila v zelo velikem številu hollywoodskih uspešnic. Igrala je ob zelo znanih igralcih, in ker je to pač služba, se je tu in tam tudi s katerim sprla. Najbolj znan spor je gotovo tisti z Johnnyjem Deppom, s katerim je igrala v filmu Turist. Deppu se je zdela preveč težavna in v nekem intervjuju je o njej rekel: »Preveč je polna sama sebe!« Angelina je odgovorila tako: »Mislim, da Johnny ne skrbi dovolj za svojo higieno!« Mogoče je do spora prišlo zato, ker naj bi se Johnny in Angie tudi romantično zapletla. 

Ljubezen … od A do Ž

Vsi vemo, da je bila Angelina kar nekaj let poročena z ikoničnim igralcem Bradom Pittom. A spisek njenih ljubezenskih afer je precej daljši … Pri vsem tem pa je zelo zanimivo dejstvo, da na tem spisku ni le moških, temveč tudi nekaj žensk. Torej, znane osebnosti, ki naj bi se znašle med rjuhami seksi in kontroverzne igralke, so: Wyclef Jean, Taye Diggs, Anton Schneider, Billy Day, Jenny Shimizu, Jonny Lee Miller, Timothy Hutton, Mick Jagger, Misty Cooper, Antonio Banderas, Billy Bob Thornton, Jared Leto, Colin Farrell, Nicolas Cage, Val Kilmer, Brad Pitt, Karolina Kurkova, Johnny Depp, Lady Gaga

Angelina Jolie, Brad Pitt.jpg
Angelina Jolie in Brad Pitt
Profimedia

Pilotka in dobrodelnica

Angelina je leta 2004 opravila tudi izpit za letalo, s katerim veselo leta naokoli … Je pa dejstvo, da je kljub svoji čudaški naravi zelo dobra in srčna oseba in da je velika dobrodelnica. Pomaga predvsem otrokom, ki živijo v revščini ali na vojnih območjih. Mamica šestih otrok dobro ve, kaj vse se dogaja po svetu in kako krut je lahko.

Šokirala s poljubom

angelina-jolie
Angelina Jolie in poljub brata
Profimedia

Leta 2000 je Angelina na podelitvi oskarjev na usta poljubila brata Jamesa. Poljub je šokiral ves svet, kar seveda ni ustavilo igralke, ki je to gesto še večkrat ponovila … Provokacija pač.