korez (1) Svet24.si

Prebolela covid in izgubila prste na rokah

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

golob sarec pl bobo Reporter.si

Špilferderber Golob in trpeči Šarec: zakaj je ...

janez-lavre Necenzurirano

Političnim nasprotnikom odrekal ventilatorje, ...

Simona Weiss Njena.si

Simona Weiss bi postala babica

doncic Ekipa24.si

LUKAAAA! To se zgodi, ko na sceno stopi SLOVENEC! ...

Ali veste, kateri sta njuni pravi, polni imeni?

kl, 25.11.2021 08:00:25

Tom in Jerry .. Kdo ne ve zanju? Že od leta 1940 sta z nami. Vendar kariere nista začela s temi imeni.

Delite na:
Ali veste, kateri sta njuni pravi, polni imeni?
Tom in Jerry sta "stara" že več kot 80 let Wikipedia

Ena najbolj ikoničnih risanih likov 20. stoletja sta nastala v risalnih studijih ameriške filmske korporacije MGM, izpod rok animatorjev Williama Hanne in Josepha Barbere. Od takrat sta "nastopila" v neštetih kratkih risankah in kar nekaj filmih in navduševala staro in mlado.

Tom in Jerry sta ena najdlje trajajočih, ali če hočete "živečih", risanih likov, saj nove risanke o njunih dogodivščinah še vedno nastajajo, le da niso več tako nasilne, kot so bile prvotne.

Modrosivi muc in rjavi hišni mišek pa na začetku nista bila znana kot Tom in Jerry. Ustvarjala sta namreč Toma v prvi risanki predstavila kot Jasperja, s polnim imenom Thomas Jasper "Tom" Cat, sr. (Thomas Jasper, maček Tom, starejši), medtem ko je Jerryjevo polno ime Gerald Jinx "Jerry" Mouse (Gerald Jinx, mišek Jerry). Tako ju torej poznamo le po srednjih imenih, ki sta se uveljavili kasneje.

Ko so pravi imeni obeh risanih junakov nedavno objavili na Twitterju, so bili mnogi sledilci kar precej presenečeni in zmedeni. "Če ima Tom v imenu dodatek 'starejši', kje je potem njegov sin, 'mlajši'?" se je spraševal eden od uporabnikov.

Polni imeni Toma in Jerryja sta zdaj objavljeni na Wikipediji, tako pa ju bodo predstavili tudi v novi video-igrici, ki jo njun novi lastnik, Warner Bross, napoveduje za prihodnje leto.