sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

"Karel III. bo abdiciral, kralj bo Harry!"

kš, 18.05.2023 20:47:12

Mario Reading, britanski avtor in uveljavljen strokovnjak za Nostradamusova prerokovanja, je svojim bralcem ponudil edinstveno perspektivo na delo priznanega francoskega preroka.

Strašljiva prerokba

Delite na:
"Karel III. bo abdiciral, kralj bo Harry!"
Karel in Harry Profimedia / KŠ

Readingov pristop k Nostradamusovim tekstom je bil revolucionaren. Predstavil je nov koncept, kjer je Nostradamusova prerokovanja postavil v kronološki vrstni red, kar je omogočilo boljše razumevanje in interpretacijo prerokovih besed. Ta korak je prekinil s tradicionalnim pristopom, ki je prerokbe obravnaval kot nespremenljive in statične.

Knjiga, v kateri je vse natančno razloženo in po kateri posega vedno več ljudi.
Nostradamus
Profimedia

Povezava s sedanjostjo

Vprašanje, ki se nenehno pojavlja pri preučevanju Nostradamusovih prerokb, je ali so te interpretacije dejansko napovedi ali pa so zgolj plod domišljije. Njegove štirivrstičnice so zavite v simboliko in metafore, zaradi česar lahko v njih najdemo različne pomene.
Dandanes, ko se življenje pogosto zdi neskončno kaotično, politika frustrirajoča in prihodnost vse bolj nejasna, ljudje vse bolj iščejo vzorce, zgodbe in pomen življenja. Prav v času velikih sprememb ali družbene tesnobe postanemo bolj dovzetni za iskanje in sprejemanje takšnih razlag.

Obstaja ogromno interpretacij Nostradamusovih prerokb.
Nostradamus
Profimedia

Vojna, podnebne spremembe, poplave

Razlaga domnevno prihajajočih katastrof na podlagi kreativnega branja Nostradamusovih verzov se nadaljuje. Njegovo izjavo, da bo "človek jedel človeka", ko bo "pšenica postala predragocena", na primer nekateri interpretirajo kot napoved katastrofalnih posledic prekinitve izvoza pšenice iz Ukrajine. Čeprav se domnevna posledica tega, kot porast kanibalizma, zdi absolutno pretirana.

Nekateri celo menijo, da je prerok predvidel skorajšnje posledice podnebne krize. Ko je zapisal: "Štirideset let se ne bo videla mavrica / Štirideset let se bo videla vsak dan / Pusta zemlja bo še bolj pusta, in ko se bo videla, bodo nastopile velike poplave."

Kralj bo odstopil, prestola ne bo prevzel William

V svoji knjigi, objavljeni leta 2006, Reading trdi, da je odkril nekaj, kar so drugi raziskovalci Nostradamusa spregledali: njegove štirivrstičnice so bile številčno označene in so ustrezale datumom. Na primer, štirivrstičnica 10/22, ki naj bi napovedala, da bo Karel abdiciral, se glasi: "Ker niso odobravali njene ločitve / z moškim, ki se jim je kasneje zdel nevreden / bo ljudstvo pregnalo kralja otokov / nadomestil ga bo moški, za katerega niso pričakovali, da bo postal kralj.

Po Nostradamusovih napovedih kralju Karlu ne bo sledil sin William in noben od vnukov.
William, Karel in George
Profimedia

"Ta štirivrstični verz," je pisal Reading: "Britancev ne bo presenetil in ima široke posledice. Prva je, da bo kraljica Elizabeta umrla okoli leta 2022 v starosti približno 96 let." Reading, ki je umrl leta 2017, je nadaljeval, da štirivrstičnica 10/22 napoveduje, da bo kralj Karel III. abdiciral, ker je "utrujen od nenehnih napadov nase in na svojo drugo ženo" zaradi "zamer, ki jih do njega goji določen del britanskega prebivalstva po ločitvi od Diane, princese Walesa". Njegova pojasnila se s tem niso končala. Trdi tudi, da bo princ Harry postal naslednji kralj namesto svojega starejšega brata Williama. Če se bo to res pripetilo pomeni, da William ne bo kralj in prav tako nihče od njegovih otrok. Razlaga, zakaj bo tako, je še vedno zavita v tančico skrivnosti. Nekateri se bojijo najhujšega - in to je, da bi se lahko Princu Williamu in celotni njegovi družini pripetilo nekaj strašnega.

nostradamus
Nostradamus
Profimedia

Nostradamusove prerokbe ostajajo v središču razprave, saj so njegovi verzi večinoma zelo odprti za različne interpretacije. Prav zaradi tega se Nostradamusove prerokbe pogosto uporabljajo za naznanjanje najrazličnejših dogodkov, od naravnih katastrof do političnih sprememb.
Vendar je pomembno omeniti, da ni nobenega trdnega dokaza, ki bi potrjeval, da so Nostradamusove prerokbe dejansko napovedale prihodnje dogodke. Večina znanstvenikov in zgodovinarjev meni, da so te prerokbe preveč dvoumne in nejasne, da bi jih lahko natančno pripisali določenim dogodkom.