Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Pivo v prahu: revolucija v pivovarski industriji?

kš, 01.04.2023 08:00:30

Nemški menihi predstavljajo pivo v prahu, ki obljublja lažjo prihodnost za pivovarsko industrijo, saj zmanjšuje stroške prevoza in pakiranja.

Delite na:
Pivo v prahu: revolucija v pivovarski industriji?
Za tak velik vrček čisto malo praha ... PX

Pripravite se na revolucijo v svetu piva! Nemški menihi blizu Münchna so razvili prvo pivo v prahu na svetu. Z dodajanjem vode nastane peneče se pivo z intenzivnim okusom. Cilj? 90 % lažje pivo, s čimer bi se močno zmanjšali prevozni stroški.

Podjetje Klosterbrauerei Neuzelle je s pomočjo izbranih tehnoloških partnerjev in financiranja podjetja BMWi spremenilo tradicionalno proizvedeno pivo v granulat topen, v vodi. Vendar je pivo v prahu brezalkoholno.

pivo
Pivo v prahu bo brezalkoholno
Px

Prodajo izdelka bodo na trgu preizkušali do junija 2023, nato pa se bo, če bo odziv javnosti dober, proizvodnja postopoma povečevala.

Helmut Fritsche, eden izmed glavnih delničarjev podjetja Neuzelle, pravi, da je »napočil čas, da spremenimo proizvodnjo in logistiko klasičnega piva«. Ker pivo vsebuje 90 odstotkov vode, se milijarde litrov vode prevažajo po vsem svetu, kar močno obremenjuje okolje.

Ekipa v pivovarni Klosterbrauerei Neuzelle eksperimentira z alternativnimi tehnikami varjenja piva, da bi še bolj zmanjšala porabo surovin, dela in energije.

Fritsche priznava, da bodo tradicionalni in obrtni pivovarji, zlasti v Nemčiji, sprva skeptični do piva v prahu. Vendar je glavni cilj svetovni trg, zlasti v Aziji in Afriki, kjer so prevozni stroški višji, poznavalci piva pa manj razširjeni.

Ali bo pivo v prahu izpolnilo pričakovanja, je še vprašanje. Če bo ponudilo dobro degustacijsko izkušnjo brez dragega prevoza vode in steklenic, bi lahko bili priča revolucionarni spremembi v pivovarstvu. Morda bomo nekega dne vsi nazdravili s kozarcem piva v prahu!