benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Prihaja konec sveta, kot ga poznamo?

kš, 02.12.2022 09:00:57

8 mesecev do uničenja! Agencija Nasa že vrsto let sporoča, da bo morda kmalu prišlo do obrata zemeljskega magnetnega polja.

TA ČLANEK LAHKO TUDI POSLUŠATE - ZEMLJINO MAGNETNO POLJE

Delite na:
Prihaja konec sveta, kot ga poznamo?
Sonce bo ob premiku zelo nevarno. px

Znanstveniki vedo, da je Zemljino magnetno polje v tisočletjih večkrat spremenilo svojo polariteto. Z drugimi besedami, če bi živeli pred približno 800.000 leti in bi bili z magnetnim kompasom v roki obrnjeni proti severu, bi igla kazala na jug. To je zato, ker je magnetni kompas umerjen na podlagi zemeljskih polov. Če bi se polarnost današnjega magnetnega polja obrnila, bi bile oznake N-S na kompasu za 180 stopinj napačne. Številni teoretiki sodnega dne so poskušali izkoristiti ta naravni geološki pojav in trdijo, da bi lahko privedel do uničenja Zemlje.

Nasini strokovnjaki pa trdijo, da se iz geoloških in fosilnih zapisov, ki jih imamo iz stotin preteklih obratov magnetne polaritete, zdi, da je odgovor »ne«. Jim gre verjeti?

Zgodilo se bo vsak čas …

Obrati so pravilo in ne izjema. Zemlja se je v zadnjih 20 milijonih let ustalila v vzorcu, po katerem se pol obrne približno vsakih 200.000 do 300.000 let, čeprav je od zadnjega obrata minilo že več kot dvakrat toliko časa. Znanstveniki ocenjujejo, da se je v zadnjih treh milijardah let preobrat zgodil vsaj stokrat. Medtem ko so se preobrati pogostejši v »zadnjih« tisočletjih, se je v času, ko so po Zemlji hodili dinozavri, preobrat najverjetneje zgodil le približno vsak milijon let.

dPPRrT5ReVgMLJUDK4GH4b.jpg
Nekateri mislijo, da bo Zemljo pri premiku zajel ogenj.
px

Kako pa vedo, da se je to dogajalo?

Sedimentna jedra, ki so bila odvzeta z globokih oceanskih dna, lahko znanstvenikom povedo o spremembah magnetne polarnosti, kar omogoča neposredno povezavo med aktivnostjo magnetnega polja in fosilnim zapisom. Nazadnje so se zemeljski tečaji z večjim preobratom obrnili pred približno 780.000 leti. To so znanstveniki poimenovali preobrat Brunhes-Matuyama. Fosilni zapisi ne kažejo drastičnih sprememb v rastlinskem ali živalskem svetu. Tudi globoka oceanska sedimentna jedra iz tega obdobja glede na količino kisikovih izotopov v jedrih ne kažejo sprememb v ledeniški dejavnosti. To je tudi dokaz, da sprememba polaritete ne bo vplivala na Zemljino os vrtenja, saj naklon osi vrtenja planeta pomembno vpliva na podnebje in poledenitev, zato bi bila vsaka sprememba vidna v ledeniškem zapisu.

nasa.jpg
Tudi NASA velikokrat piše o premiku magnetnega polja.
NASA

Nas bo sonce pokončalo?

Druga hipoteza o geomagnetnem preobratu je povezana s strahom pred prihajajočo sončno aktivnostjo. Ta domneva predvideva, da bi Zemlja zaradi obrata tečajev za trenutek ostala brez magnetnega polja, ki nas ščiti pred sončnimi izbruhi in izbruhi koronalne mase s Sonca. Toda čeprav Zemljino magnetno polje sčasoma res lahko oslabi in se okrepi, nič ne kaže, da bi kdaj popolnoma izginilo. Šibkejše polje bi zagotovo povzročilo povečanje sončnega sevanja na Zemlji, vendar strokovnjaki trdijo, da ne bi bilo pogubno.

Znanstveniki trdijo, da bo vse v redu

Znanost kaže, da je menjava magnetnih polov – glede na geološko časovno lestvico – pogost pojav, ki se dogaja postopoma skozi tisočletja. Čeprav pogoji, ki povzročijo spremembo polaritete, niso povsem predvidljivi – gibanje severnega tečaja se lahko na primer subtilno spremeni v drugo smer –, v milijonih let geoloških zapisov ni ničesar, kar bi kazalo na to, da bi bilo treba resno jemati katerega koli od scenarijev sodnega dne iz leta 2012, povezanih z obratom tečajev.

ezgif-5-652f1112f6.jpg
Pri premiku Zemlja ne bo več dovolj zaščitena.
px

Tako pa pravijo tisti, ki verjamejo v drugo resnico

Cunami bo zajel celine: opozorilo o bližajoči se spremembi magnetnega polja

V vizijah znanih jasnovidcev, ki pogosto objavljajo na platformah, kot so YouTube, 444prophecynews.com in podobni, je opaziti, da jih večina svari pred cunamijem, ki bo pogoltnil skoraj celotno zemeljsko kopno in bo voda izbrisala vse pred seboj … V Evropi se bodo rešili le tisti, ki bodo živeli nad 500 metri morske gladine.

Ognjene krogle

Medtem ko bo voda uničevala vse pod seboj, bodo na Zemljo ognjene krogle padale. Uničenje bo strahovito, rešil se ne bo skoraj nihče. Tako piše jasnovidec, dejaven na spletu pod imenom ANNO.DOMINI, ki je pred približno 12 leti doživel tudi razodetje o spremembi polaritet. Zemlja bo na južnem polu ognjena, na severnem pa pod vodo.

Amerika bo postala tropska, Kanada se bo spremenila v Teksas, celo Evropa se bo preselila na jug. Na vzhodni polobli bo prelomnica v Turčiji, ki ji grški mistiki že dolgo obljubljajo strašno uničenje. Vse bi se lahko premaknilo v približno osmih mesecih, če bo razvoj magnetnega pola ohranil svojo hitrost in smer.

fantasy-4340503.jpg
Nekateri trdijo, da bo zemljo zalila voda.
px