GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Julio Iglesias - paraliziran od prsnega koša navzdol

kš, 30.11.2022 13:30:01

Julio Iglesias, človek, ki je v sedemdesetih in osemdesetih spravljal v ekstazo na milijone žensk in deklet, je svojo glasbeno pot začel zaradi hude nesreče …

Delite na:
Julio Iglesias - paraliziran od prsnega koša navzdol
Julio Iglesias Profimedia

Rodil se je 24. septembra 1943 v Madridu v Španiji Marii del Rosario de la Cueva y Perignat in Juliu Iglesiasu starejšemu, priznanemu ginekologu. Julio je z bratom Carlosom odraščal v bogatem domu.  

Povprečnež 

Julio je obiskoval katoliško šolo, kjer so bile njegove ocene povprečne. Kljub temu da je pozneje postal glasbena legenda, pa ni izpolnjeval standardov šolskega pevskega zbora.

Nezvesti oče  

Njegova starša sta imela buren zakon, pri čemer je bil Juliev oče večkrat nezvest. Starša sta sklenila, da bo najbolje za njuna sinova, da ostaneta poročena in fanta vzgajata skupaj. Situacija je razdelila sinova, Julio je bil na strani očeta, Carlos pa je podpiral mater.  

Nogomet  

Ko so mu sanje o petju spodletele, se je odločil za nogomet. Ne le, da je v nogometu zelo užival, bil je odličen. Julio si je s svojimi spretnostmi na igrišču prislužil športno štipendijo. In to ne v kateremkoli klubu, temveč v enem najprestižnejših klubov na svetu. Sčasoma si je prislužil mesto v drugi ekipi Real Madrid Club de Fútbol, Real Madrid Castellana v Segunda Division. Julio je tako kot vsi igralci v ekipi upal, da ga bodo vpoklicali za vratarja v La Ligi, s čimer je bil še korak bližje svojim sanjam. 

Julio Iglesias
Julio Iglesias
Profimedia

A bil je korak od smrti 

Le štiri leta po začetku nogometne kariere pri madridskem Realu je Julio doživel grozljivo nesrečo, v kateri se je skoraj smrtno ponesrečil. Njegovo vozilo je s ceste odrinil tovornjak. Nesreča mu je zdrobila spodnji del hrbtenice in ga ohromila od prsnega koša navzdol. Morda se takrat tega ni zavedal, vendar je nesreča popolnoma spremenila potek njegovega življenja. 

Rehabilitacija ga je pripeljala do …  

Julio je bil odločen, da bo spet hodil, zato je med daljšim bivanjem v bolnišnici neprestano obiskoval fizioterapijo. V tem času mu je ena od medicinskih sester podarila kitaro, da bi ga zaposlila in mu pomagala povečati spretnost rok. Nihče od njiju ni slutil, da ga bo darilo, ki mu ga je dala v roke, popeljalo do svetovne slave. 

Obljuba  

Kmalu je Julio začel igrati pesmi, ki se jih je naučil ob poslušanju radia. Sledilo je ustvarjanje lastnih pesmi. Glasba je počasi zapolnila praznino, ki je nastala potem, ko je moral prenehati igrati nogomet. Julio je materi obljubil, da bo nekega dne zmagal na glasbenem festivalu, kakršne sta rada gledala skupaj. Odpravil se je v Anglijo s ciljem, da izpolni svojo obljubo. Prijavil se je na festival pesmi v Benidormu leta 1968, ki je potekal na španski sredozemski obali, in zmagal. 

Sanje o Evroviziji 

Želel je dlje, želel si je zmagati na Evroviziji. Leta 1970 je napisal in na evrovizijskem odru tudi zapel pesem Guendoline. Žal ga je čakalo veliko razočaranje. Vsi veliki upi, da bo nosil krono zmagovalca, so se razblinili, ko se je uvrstil na četrto mesto. Na srečo žalost ni trajala dolgo, saj je bil njegov veliki preboj tik pred vrati.  

Nemške sanje 

Njegov naslednji singel Un Canto A Galicia je kmalu postal uspešnica in se je v Nemčiji prodal v milijonu izvodov. Kmalu zatem je Julio začel navduševati s petjem v italijanščini in francoščini ter si hitro pridobil priljubljenost in nove oboževalce. Toda obstajala je posebna skupina oboževalcev, ki se ni mogla naveličati tega privlačnega Španca. 

Rodil se je legendarni ljubimec 

Julio, ki so ga klicali španski Sinatra, je bil eleganten, prefinjen in lepo oblečen, zato so ga ljudje opazili. Predvsem ženske. Tudi on večkrat prizna: »Bil sem človek, ki se je rad spogledoval.« In tudi zaradi tega je postal pojem latinskega ljubimca. 

Julio Iglesias.jpg
Iglesias z več kot 300 milijoni prodanih albumov velja za najbolje prodajanega izvajalca latinskih korenin.
Twitter