Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Tu si ne bi upali spati ...

u.k., 27.09.2022 08:59:25

Bi si upali prenočiti v kateri od teh sob? Za tiste s slabim srcem jih definitivno ne bi priporočali.

Delite na:
Tu si ne bi upali spati ...
Soba 311, hotel Read Rear

Nekateri hoteli slovijo po posebnih sobah, ki naj bi bile polne duhov. Navadno gre za stare hotele in sobe v katerih so se zgodile strašljive stvari. Ali pa so zgradbe že po naravi zlobne. No, seveda pa hoteli s takšnimi trditvami dobijo kar nekaj medijske pozornosti in zaslužijo precej denarja od ljubiteljev paranormalnega.

Langham.jpg
Langham
Profimedia

A naj verjamemo ali ne, samo v Ameriki je precej hotelov, ki se ponašajo s hišnimi duhovi. Izbrali smo 5 sob, ki naj bi bilo še posebej strašljivih - in, ki jih lahko še vedno najamete.

Langham

Langham hotel v preteklosti
Langham hotel v preteklosti
Wiki

Ob prvem odprtju hotela Langham v londonskem okrožju Marylebone je bil prisoten nihče drug kot sam valižanski princ. Veličastna stara stavba je bila med vojno poškodovana, v petdesetih letih prejšnjega stoletja pa jo je kupil BBC. V tem času so ljudje začeli poročati o duhovih, med drugim o vojaku iz druge svetovne vojne, ki je napravil samomor v eni od sob.

Langham hotel danes
Langham hotel danes
Wiki

Najbolj strašljiva soba pa je v tretjem nadstropju.
Po zgodbah, ki se pripovedujejo po hotelu, sta se zdravnik in njegova nova žena na poročno noč, ko je bil hotel še nov, nastanila v sobi 333. Do jutra sta bila oba mrtva. Zdravnik je ubil svojo ženo in si nato vzel življenje. Po mnenju lovcev na duhove v sobi še vedno strašita njuna duhova. Po podatkih s spleta soba 333 običajno ni odprta za goste, a če lepo prosite, vam bodo morda dovolili, da za eno noč preizkusite svojo srečo.

Malaga Inn

Malaga Inn
Malaga Inn
Malaga Inn

Gostišče Malaga Inn je z 39 zasebnimi sobami in apartmaji eno najboljših gostišč v Alabami. Pravijo tudi, da je med najbolj strašljivimi. Gostišče, ki je bilo med državljansko vojno prvotno zgrajeno mestna hiša, je še vedno dom skrivnih predorov, v katerih so se nekoč skrivali konfederacijski vojaki pred vojsko Unije.

Gostišče Malaga Inn je še posebej znano po svojih čudovitih balkonih v južnjaškem slogu, vendar ima balkon sobe 7 nekoliko bolj neprijeten sloves, saj je več gostov poročalo, da so zunaj videli prikazen ženske, ki je hodila sem in tja in včasih prišla na obisk nič hudega slutečim gostom.

Read

Da gre pri strašenju v hotelski sobi za resno zadevo, veste, ko hotel ne dovoli, da bi jo oddajali gostom. Tako je v primeru sobe 311 zgodovinskega hotela Read v Chattanoogi. Po poročanju revije Forbes hotel sobe ne uporablja več za goste, vendar ste še vedno dobrodošli, da si jo ogledate - če si upate.
To je edina soba v hotelu, ki je še vedno polna originalnih starin s konca 19. stoletja. Zgodba pravi, da je mož v kopalnici sobe 311 nasilno umoril žensko z imenom Annalisa in da njen duh še vedno straši v sobi.

Hawthorne Hotel

The Hawthorne
The Hawthorne
The Hawthorne

Morda ni veliko presenečenje, da se v Salemu v Massachusettsu nahaja eden od najbolj strašljivih hotelov v Ameriki. V veliki plesni dvorani hotela Hawthorne Hotel so nekoč organizirali seanso, s katero so poskušali vzpostaviti stik s Harryjem Houdinijem, med njegovimi zidovi pa so snemali epizode oddaj, kot sta Bewitched in Syfyjevi Lovci na duhove.
Po podatkih spletne strani "Historic Hotels of America" je najbolj strašljiva soba 325 (zdi se, da so tretja nadstropja na splošno nesrečna), v sobi 612 pa so poročali tudi o "ženski, ki hodi po hodnikih". Vendar vam ni treba verjeti le lastnikom hotela. Tako je zapisala ena od obiskovalk hotela: "Imela sem popolno izkušnjo," je zapisala na portalu TripAdvisor, "fizični stik, jok pred vrati, trkanje na vrata (s sredine ravni vrat), šepetajoči zvoki, utripanje luči, začutila sem prisotnost ter spremembe temperature." In sploh niso bivali v sobi 325!

Bigelow

Bigelow
Bigelow hotel
Bigelow

Po poročanju portala KSL iz Salt Lake Cityja je strašenje v sobah 1101 in 1102 v zgodovinskem hotelu Bigelow v Ogdnu nastalo v času prohibicije. Nevesta, ki je bila tudi mati odraslega sina iz prejšnjega zakona, se je na poročno noč utopila v kadi sobe 1102. Ko je njen sin prišel po njene stvari, so ga namestili v sosednjo sobo, kjer si je vzel življenje.
Tisti, ki so v tem luksuznem hotelu, zgrajenem v italijanskem renesančnem slogu, srečali oba duha, pravijo, da mati v sobi 1102 spušča vodo v kad, medtem ko se zapuščeni sin včasih pojavi v svoji sobi in ga je pogosto slišati, kako se pogovarja sam s seboj.

8d45e7730a0c66304b08044c797fd2c5.jpeg