900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Je Georgea Reevesa ubil Superman?

C.R., 01.07.2022 10:30:11

George Reeves je začel igrati in peti že kot srednješolec. Pozneje, bilo je med študijem igre, je spoznal svojo bodočo ženo Ellanoro Needles. Poročila sta se 20. septembra 1940, a sta se desetletje pozneje ločila.

Delite na:
Je Georgea Reevesa ubil Superman?
George Reeves Profimedia

Reeves je dobil vlogo enega od snubcev Scarlett O'Hara v filmu V vrtincu, zaznamovala pa ga je vloga v filmu So Proudly We Hail iz leta 1942, saj se je po njej pridružil ameriški vojski.

Po koncu druge svetovne vojne je sledilo nekaj manjših vlog, nato pa je leta 1953 zaigral v filmu Od tod do večnosti, ki je dobil oskarja za najboljši film. A vrnimo se dve leti pred tem. Takrat so mu namreč ponudili vlogo Supermana, ki ga je proslavila. In čeprav z njo ni bil zadovoljen in se je hotel po dveh sezonah od nje posloviti, ga je prepričal povišek. Tako je Superman ostal do leta 1958.

george-reeves
George Reeves
Profimedia

Sumljive okoliščine

Po zaroki z Leonore Lemmon bi se moral poročiti leta 1959, a je 16. junija tistega leta – le nekaj dni pred poroko – v svojem domu umrl zaradi strelne rane. Teorij zarote, ki so se ukvarjale z njegovo smrtjo, ni manjkalo.

V času njegove smrti so bili v njegovem domu prisotni še Lemmonova, William Bliss, Robert Condon in njegova soseda Carol Van Ronkel. Kaj se je dogajalo večer prej, ni znano. Nekateri pravijo, da so Lemmonova, Condon in Reeves šli na večerjo, kjer naj bi se Reeves in zaročenka sprla, čeprav je Lemmonova pozneje zanikala, da so tistega večera sploh bili na večerji. Spet drugi pravijo, da so si ogledali rokoborbo.

george-reeves
George Reeves
Profimedia

Obležal v spalnici

Kakorkoli že, ob vrnitvi domov je Reeves šel v posteljo, Bliss in Van Ronklova, ki sta prišla opolnoči, pa sta se začela zabavati. Reevesa je hrup prebudil, zato je vstal iz postelje, a se vanjo hitro vrnil. Nato pa je odjeknil strel – Reevesa so našli mrtvega z lugrom pri nogah.

Ko so le poklicali policijo, so se izgovarjali, da so odlašali zaradi šoka, okajenosti in pozne ure. Reevesovo smrt so razglasili za samomor, kar pa ni prepričalo vseh.

george-reeves
George Reeves
Profimedia

Si je res sodil sam?

Čeprav je bil depresiven, vse le ni bilo tako enoznačno. Izstreljeni so bili trije streli: en naboj ga je pokončal, dva sta bila najdena na tleh. Po posredovanju njegove mame je bila izvedena še ena obdukcija, ki je razkrila podplutbe na njegovi glavi in telesu. Na pištoli ni bilo prstnih odtisov, niti niso preverili, ali so na njegovih dlaneh bile sledi smodnika.

Tu pa so še ljudje, ki so ga hoteli mrtvega, denimo njegova nekdanja ljubimka Toni Mannix. Po eni teoriji naj bi se vtihotapila v njegov dom, potem ko jo je dal na čevelj, in opravila svoje. Za njo naj bi »počistil« njen soprog Eddie Mannix – slednji naj bi se pozneje duhovniku spovedal, da je imel prste vmes, kar pa je en njegov prijatelj zanikal. Spet druga teorija pravi, da ga je ustrelila Lemmonova, njegova zaročenka.

Verjetno pa je tudi, da se je Reeves ustrelil, ko je bila v sobi Lemmonova. Condon je namreč bil vinjen, zato je možno, da strela ni slišal. Lemmonova bi lahko odšla iz sobe in počakala na gosta. Ko se je prikazal Bliss, bi lahko odšel v spalnico in tam našel truplo ter pištolo.

Lemmonova je pozneje priznala, da policije dve uri ni poklicala, ker se je zbala za zakonsko zvezo Van Ronklove. Piscu Leeju Saylorju pa, da je »Georgea Reevesa ubil Superman«, kar bi lahko pomenilo, da je res bil tako depresiven – ker je njegova filmska kariera bila v očitnem zatonu.

George Reeves
George Reeves je igral tudi v drugih hollywoodskih uspešnicah.
Profimedia