Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Otroka za las pobegnila iz očetove hiše groze

C.R., 23.05.2022 13:30:28

NJUN OČE – GROLJIVI KLOVN

ODSLEJ LAHKO NAŠE ČLANKE TUDI POSLUŠATE - Otroka za las pobegnila iz očetove hiše groze

Otroka za las pobegnila iz očetove hiše groze

Delite na:
Otroka za las pobegnila iz očetove hiše groze
john wayne gacy Profimedia

Otroka serijskega morilca se lahko zahvalita svoji mami, da je pobrala šila in kopita, ko je bil prvič obsojen.

Oče Michaela in Christine Gacy, John Wayne Gacy, se je 17. marca 1942 rodil v svet nasilja. Rojen v Chicagu je bil podvržen očetovim nasilnim izpadom. Njegov oče je bil alkoholik.

Nasilni izpadi

»Moj oče je Johna pogostokrat označil za revo,« je Johnova sestra leta 2010 pojasnila ameriški televizijski voditeljici Oprah Winfrey. »In ni bil vesel pijanec – včasih je postal zloben, zato smo morali biti pazljivi.«

Še posebej pazljiv pa je moral biti John, saj je imel skrivnost – privlačili so ga moški, kar je skrival pred svojo družino. Kljub temu pa mu je uspelo najti način, kako potešiti svojo slo. Bil je pomočnik v eni od lasvegaških mrtvašnic – tam je otipaval truplo najstnika.

1111111111.jpg
john wayne gacy
Youtube

Prvič v zapor

Temu navkljub je poskušal imeti čim bolj »normalno« življenje. Po tem, ko je diplomiral, je spoznal Marlynn Myers in se devet mesecev pozneje leta 1964 z njo poročil. Leta 1966 se jima je rodil sin Michael, leta 1967 hčerka Christine.

Bodoči serijski morilec je pozneje to obdobje označil za popolno. Njegova sestra se je spominjala, da je John v 60. letih prejšnjega stoletja končno začutil, da ga je nasilni oče le sprejel.

John Wayne Gacy  je bil usmrčen s smrtonosno injekcijo zaradi umora 33 mladih moških in fantov ter p
John Wayne Gacy
PROFIMEDIA

Obtožila sta ga najstnika

Ko je Christine imela le eno leto, je moral njen oče v zapor zaradi sodomije. Dva najstnika sta ga namreč obtožila spolnega napada; na isti dan, ko je bil decembra 1968 obsojen na 10-letno zaporno kazen, je Marlynn vložila zahtevo za ločitev. Ločila sta se manj kot leto dni pozneje, 18. septembra 1969, dobila je tudi skrbništvo nad obema otrokoma. Priznala je, da jo je sodomija presenetila.

Pozneje je dodala, da je le stežka verjela, da je John homoseksualec. Trdila je tudi, da je bil dober oče in da se do nje in otrok ni vedel nasilno. Obtožbe niso prepričale niti njegove sestre Karen, saj je vztrajal, da je nedolžen. Od takrat Michael in Christine nista več videla svojega očeta.

profimedia-0104569805.jpg
john wayne gacy grob
Profimedia

Vonj po plesni

Ko je prišel iz zapora leta 1970, je živel dvojno življenje. Čez dan je bil gradbinec in klovn. Leta 1971 se je poročil s Carole Hoff, samohranilko z dvema hčerkama, ki jo je spoznal še v srednji šoli. Leta 1975 ji je priznal, da je biseksualec, in jo obvestil, da ne bosta več imela spolnih odnosov. Postopek za ločitev je stekel še istega leta, s hčerkama se je izselila leta 1976.

john-wayne-gacy
John Wayne Gacy je končal za zapahi ...
PROFIMEDIA

Čuden vonj v klovnovi hiši

Moril je ponoči. John je med letoma 1972 in 1978 umoril 33 ljudi. Večino žrtev je v svoj dvom zvabil pod pretvezo, da bo zanje opravljal gradbena dela. Ko jih je enkrat imel v svoji pesti, jih je napadel, mučil in zadavil. Trupla je običajno zakopal pod hišo. Sestra se je pozneje spominjala vonja po plesni. »Vedno je rekel, da zaradi stoječe vode pod hišo nanaša apno in da zato smrdi po plesni,« je povedala Oprah.

A na koncu ni bil smrad tisti, ki je končal njegov morilski pohod. Policisti so postali sumničavi, ko se je izkazalo, da je bil John zadnja oseba, ki je videla pogrešanega najstnika, 15-letnega Roberta Piesta. Med hišno preiskavo so našli dokaze, da je »imel« več žrtev – mlajših moških, ki so bili pogrešani na širšem območju Chicaga.

Preiskovalci so pod njegovo hišo odkrili 29 trupel. Ker mu je zmanjkalo prostora, je štiri odvrgel v reko Des Plaines, je priznal. Leta 1981 so ga spoznali za krivega 33 umorov. Usmrtili so ga 10. maja 1994. A kaj se je zgodilo z njegovima otrokoma?

John Wayne Gacy se je pogosto oblačil v klovna, saj je bil strasten ljubitelj klovnov in se je želel
john wayne gacy Hiša
youtube

»Zbežala« od priimka

Tako Michael kot Christine se izogibata pozornosti javnosti. Priimek Gacy sta tako rekoč pokopala. Stikov nimata niti s teto Karen, čeprav se je ta poskušala povezati z njima. O njima je torej znano le malo: o očetu nista nikoli govorila, niti nista dala intervjujev ali napisala knjig.

john-wayne-gacy
V hiši je bil vedno nek čuden vonj ... Na dvorišču pa zakopanih kup trupel.
PROFIMEDIA