ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!

kš, 16.05.2022 14:30:09

PRED 50 LETI!

Delite na:
Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!
Poglejte levo! Instituto Geográfico Nacional de Costa Rica

Kartograf je med letom pritisnil na sprožilec svojega fotoaparata. Šele pozneje je opazil, da …

»Najboljša« fotografija neznanega letečega predmeta se je pojavila 50 let po tistem, ko je nastala. Za to se lahko zahvalimo kartografu Sergiu Loaizi.

Slednji je med letom na Kostariko naredil fotografijo, na kateri pa je bilo več, kot je pričakoval – nekaj nadvse nenavadnega.

Kot kovinski disk

Loaiza je letel približno 3000 metrov nad tlemi; na sprožilec z objektivom, uperjenim proti površju, je z 20-sekundnim intervalom pritisnil večkrat. Nastale so črno-bele fotografije z visoko ločljivostjo, ki pa so bile razvite pozneje.

Neznani leteči predmet je bil opažen šele pred kratkim, ko je bila fotografija povečana. Videti je kot kovinski disk, ki leti na pokrajino pod njim. Pilot ga med letom ni opazil.

Fotografija je nastala med letom nad jezerom Cote, ki ga obdaja deževni gozd, in sicer ob 8.25 po lokalnem času. Ta fotografija je edina, ki »premore« skrivnosti disk. Ta zelo spominja na neznane leteče predmete, kot so predstavljeni v znanstvenofantastičnih filmih.

nlp
Digitaliziran detajl NLP-ja
Instituto Geográfico Nacional de Costa Rica

Vladna fotografija

Fotografijo so že označili za najboljšo fotografijo neznanega letečega predmeta, saj se z njega odbija sončna svetloba – a najpomembneje pri tem je, da gre za »vladno fotografijo«. Ker je bila v lasti kostariške vlade, ni dvomov o njeni avtentičnosti.

Različico z visoko ločljivostjo je pridobila skupina UAP Media, ki se ukvarja z raziskovanjem opažanj neznanih letečih predmetov. UAP Media je v izjavi sporočila, da sta izvorno fotografijo objavila raziskovalca Richard Haines in Jacques Vallee. Loaizov delodajalec, kostariški nacionalni geografski inštitut, ju je prosil, da o fotografiji z neznanim letečim predmetom ne govorita.

Osupljiva fotografija je sčasoma izginila iz spomina ljudi. Pozornosti je znova bila deležna aprila 2021, ko je New Yorker objavil prispevek o odnosu Pentagona do neznanih letečih predmetov. Ta je leta 2020 ustanovil posebno delovno skupino za neidentificirane zračne fenomene (UAP), da bi raziskala poročila pilotov vojaških in civilnih letal o srečanjih z neznanimi letečimi predmeti. Ta na koncu ni ne potrdila ne izključila obstoja nezemljanov oziroma bitij z drugih planetov. Dopustila je tudi možnost, da gre za tehnologijo drugih držav, nikakor pa ne za tajne projekte ameriške vlade.