klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naložite v vaš hladilnik nekaj nostalgije: Samsung in Tetris® predstavljata zabavno shranjevanje hrane s ‘Samsung Stackers’.

Oglasno sporočilo, 07.12.2021 12:16:21

Podjetje Samsung Electronics je v sodelovanju s podjetjem The Tetris Company razvilo Samsung Stackers, omejeno serijo izdelkov za shranjevanje hrane, ki jo je navdihnila svetovno znana igrica Tetris®. Podjetji si želita na ta način prispevati k zmanjševanju količine odpadne hrane.

Delite na:
Naložite v vaš hladilnik nekaj nostalgije:  Samsung in Tetris® predstavljata zabavno shranjevanje hrane  s ‘Samsung Stackers’.

Edinstvena linija izdelkov za shranjevanje bo vključevala vseh sedem ikoničnih Tetrimino oblik in barv (svetlo modra, rumena, vijolična, zelena, temno modra, rdeča in oranžna) in bo uporabnikom omogočala lažje, bolj učinkovito in bolj varno shranjevanje hrane v hladilniku ali zamrzovalniku. Hkrati pa bo to še zabavno, popolnoma unikatno in z dobrim namenom. Ves dobiček od prodaje izdelkov bo namenjen Evropskemu združenju bank hrane, katerega del je tudi Slovenska banka hrane.

samsung, tetris

Količina odpadne hrane je pereč problem. Po podatkih raziskave ponovno narašča in je zdaj že enaka količinam zavržene hrane pred pandemijo. Kar trije od desetih ljudi (30 %) priznavajo, da zavržejo celo več hrane kot pred pandemijo, takrat je bilo takih le 20 %, saj ne skrbijo več za boljšo organizacijo živil in prehranjevalnih navad, kot je recimo kuhanje na zalogo in poraba ostankov.

Podjetje Samsung v sodelovanju s podjetjem The Tetris Company predstavlja omejeno serijo škatlic za shranjevanje hrane v ikoničnih Tetriminos oblikah. S tem sodelovanjem želita podjetji prispevati k zmanjševanju količine odpadne hrane s pomočjo boljše organizacije shranjevanja v hladilniku.

Ves dobiček od prodaje Samsung Stackers bo namenjen Evropskemu združenju bank hrane, katerega del je tudi Slovenska banka hrane.

Z barvitim in nostalgičnim s Tetrisom navdihnjenim dizajnom Samsung Stackers, bodo uporabniki shranjevanje hrane v hladilniku spremenili v igro. Naj bo spodaj, zgoraj, levo ali desno, set za shranjevanje hrane je popoln pripomoček za optimizacijo shranjevanja ostankov hrane. Da bi zavrgli čim manj ali raje nič. Glede na to, da prihaja čas obdarovanj, je Samsung Stackers lahko tudi unikatno darilo za vse ljubitelje te nostalgične igre, ljubitelje dobre hrane, ki radi kuhajo doma in vse trajnostno naravnane, ki želijo prispevati k boljši prihodnosti.

Prav tako kot set Stackers, tudi linije hladilnikov Samsung omogočajo neskončno možnosti prilagajanja tako znotraj kot zunaj. Prilagodljivi notranji elementi, polica za vino in drugi elementi skrbijo, za kar najbolje uporabljen prostor v hladilniku. SpaceMax™ izolacijska tehnologija pa omogoča boljše shranjevanje svežih živil. Te inovativne rešitve so na voljo v liniji hladilnikov Samsung Bespoke - unikatna linija kombiniranih (hladilnik, zamrzovalnik) hladilnikov, priznana po svoji zmogljivosti, priročnosti in možnostih prilagajanja.

samsung, tetris

Omejena serija izdelkov za shranjevanje Stackers je nastala tudi na podlagi vseevropske raziskave podjetja Samsung, ki je pokazala, da več kot polovica Evropejcev (54 %) meni, da bi jim boljši sistem organizacije hrane pomagal zmanjšati količino zavržene hrane, dve tretjini (64 %) pa jih je mnenja, da bi se njihova hrana obdržala dlje, če bi jo pravilno shranjevali.

Tim Beere, vodja oddelka aparatov za hlajenje pri podjetju Samsung pravi: "Naše poslanstvo je razvijati izdelke in rešitve za življenjski slog, ki potrošnikom pomagajo bolje upravljati in živeti svoje življenje, vključno z zmanjševanjem količine zavržene hrane. Zato smo se povezali s podjetjem The Tetris Company in predstavili Samsung Stackers, popolnoma edinstveno rešitev za shranjevanje, ki zagotavlja zabaven način shranjevanja hrane. Samsung Stackers ni le videti odlično, se tudi odlično prilega našim hladilnikom, našim strankam pa zagotavlja še učinkovitejši način optimizacije razpoložljivega prostora za shranjevanje, obenem pa podpira boj Evropske federacije bank hrane proti zavrženi hrani."

Maya Rogers, predsednica in direktorica podjetja Tetris dodaja: "Veseli smo, da smo skupaj s podjetjem Samsung ustvarili Samsung Stackers in tako ponudili zabavne rešitve za boljšo organizacijo hladilnikov z nostalgijo tetrisa. Lepo je videti, da Samsung Stackers oživlja našo priljubljeno sestavljanko, in komaj čakamo, da vidimo, kako bodo stranke svoje običajne prostore hladilnika in zamrzovalnika spremenile v pravo igro Tetris. Še več, ker bo ves dobiček namenjen Evropski federaciji bank hrane, je to odlična priložnost, da pomagamo reševati problem zavržene hrane na več načinov."

samsung, tetris

Samsung Stackers bo na voljo v naslednjih evropskih državah: Romunija, Srbija, Hrvaška, Slovenija, Španija, Češka, Slovaška, Italija, Madžarska, Grčija in Francija. Na voljo pa bo tudi v Združenem Kraljestvu.

Potrošniki, ki želijo izvedeti več o zabavni in uporabni liniji Samsung Stackers, lahko obiščejo spletno stran samsung.com/tetris. Tisti, ki si želijo komplet tudi kupiti je na voljo po ceni 25,00 EUR na spletni strani: Yes I Want It, ves dobiček pa bo namenjen Evropski federaciji bank hrane, neprofitni organizaciji, ki zastopa mrežo 335 bank hrane po vsej Evropi in si prizadeva za preprečevanje zavržene hrane in zmanjševanje negotovosti preskrbe s hrano.

samsung, tetris

Evropska zveza bank hrane je v zadnjih letih zaznala precejšnje povečanje potreb po hrani in pričakuje, da se bodo te potrebe iz leta v leto povečevale. Samo v letu 2020 je mreža dobrodelnih organizacij, ki prejemajo hrano od članic Evropske federacije bank hrane, pomagala skupaj 12,8 milijona ljudem v stiski, kar je za 34,7 % več kot pred pandemijo leta 2019. Posledično so evropske članice organizacije za podporo dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo pomoči najbolj potrebnim, zbrale in ponovno razdelile 860.000 ton hrane, ki bi bila sicer večinoma zavržena, kar je 12-odstotno letno povečanje v primerjavi z letom 2019.