Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

GROZLJIVA ZGODBA: Andski Hannibal Lecter

kl, 04.12.2021 18:43:33

"Vsakdo lahko je človeško meso, vendar ga je pred tem treba dobro oprati in začiniti, da se izogneš bolezni," je povedal v intervjuju prvi venezuelski serijski morilec.

Delite na:
GROZLJIVA ZGODBA: Andski Hannibal Lecter
Ena od zadnjih fotografih Dorangela Vargasa Facebook

12. februarja 1999 so člani civilne obrambe v mestu San Cristobal v Venezueli naleteli na posmrtne ostanke dveh mlajših moških in o tem obvestili policijo. Ko je ta preiskala okolico, so našli ostanke še šestih trupel. Najprej so pomislili, da gre za žrtve mafijskih obračunov ali pa za pokopališče kakšnega satanističnega kulta. Za vse najdene se je izkazalo, da so bili uradno pogrešani. Potem pa se je nekdo spomnil na umor enega od brezdomcev štiri leta pred tem, ki ga je zakrivil prav tako brezdomec Dorangel Vargas. Vargas je takrat del trupla svoje žrtve pojedel, zaradi česar so ga poslali v psihiatrično bolnišnico, kjer so mu postavili diagnozo "paranoidna shizofrenija". Vendar se je, ko so policisti v bolnišnici poizvedovali po Vargasu, izkazalo, da ga ni več tam. Nihče ni vedel, kako in kdaj je bil izpuščen ali pa je ušel.

Policija je zato začela preiskovati območje mesta, kjer so se zadrževali večinoma brezdomci in zares dobili informacijo, da Dorangel Vargas živi v eni izmed barak. Ko so barako našli in stopili vanjo, so v njej naleteli na grozljiv prizor. V različnih posodah je bilo shranjeno človeško meso in drobovina, našli pa so tri človeške glave in več odrezanih stopal in dlani. Vsi ostanki so pripadali osebam moškega spola. Kanibal se je vrnil domov.

San Cristobal Wikipedia.jpg
San Cristobal, kjer je Vargas prebival in moril
Wikipedia

"El Comegente" - jedec ljudi

Jose Dorangel Vargas Gomez se je rodil 14. maja 1957 v revni kmečki družini v venezuelski zvezni državi Merida. Že kot mladoleten je bil dvakrat aretiran, ker je kradel domače živali in z njimi prehranjeval svojih 10 sorojencev. Ko je dopolnil 15 let je dom zapustil in se preselil v San Cristobal, kjer je pristal med brezdomci, kmalu pa je postal tudi odvisnik od drog in alkohola.

V začetku 1990-ih so mnogi ljudje, ki so živeli blizu področja, kjer so bivali brezdomci, odvisniki in berači, poročali policiji, da so njihovi sorodniki izginili. Policija je izginotja preiskovala. Leta 1995 je brat enega od pogrešanih sporočil policiji, da je izginulega nazadnje videl v Dorangelovi družbi. Policija je Vargasa našla, skupaj z njim pa tudi truplo pogrešanega, ki je bilo oskrunjeno. Vargas je prostodušno priznal, da je človeka umoril in pojedel dele njegovega trupla. Vargas je bil na sojenju spoznan za krivega, po pričevanju psihiatrov pa je trpel za paranoidno shizofrenijo, zaradi česar so ga zaprli v psihiatrično ustanovo, odkoder pa je kmalu izginil.

Ko so leta 1999 na območju San Cristobala odkrili nova trupla, je eden od osumljencev kmalu postal Vargas. In ko so v njegovi baraki našli ostanke pripravljene za zaužitje, dvoma ni bilo več. Ko so Vargasa prijeli, se ni izmikal in je umore prostodušno priznal. Kmalu je v državi postal znan kot "El Comegente" (jedec ljudi), v medijih pa so mu nadeli tudi ime "Andski Hannibal Lecter" po ljudožerskem geniju, liku iz filma "Ko jagenjčki obmolknejo", ki ga je zaigral Anthony Hopkins.

Dorangel Vargas criminalminds fandom com.jpg
Dorangel Vargas v času aretacije
criminalminds.fandom.com

Naboljša so bedra in meča

Izkazalo se je, da je Vargas svoje žrtve pobijal tako, da jih je najprej zabodel s preprosto sulico, potem pa jih z udarcem s kamnom v glavo onesvestil. Nato jim je odrezal glavo, jih razkosal in dele teles uporabil za hrano.

Vargas je postal svojevrstna "zvezda" v Venezueli, saj je bil prvi znani serijski morilec v državi. Z njim je ena od televizij opravila celo intervju, v katerem je mirno in brez kančka obžalovanja razkrival grozljive podrobnosti svojega početja. "Seveda sem jedel ljudi," je rekel. "Vsakdo lahko je človeško meso, vendar ga je pred tem treba dobro oprati in začiniti, da se izogneš bolezni. Jedel sem samo meso, posebej bedra in meča, ki so mi bila najljubša ... naredil sem si tudi golaž iz jezika in oči sem uporabil za hranljivo in zdravo juho." Dodal je, da ni jedel starih ljudi, ker so njihova telesa že kontaminirana, tudi ne žensk in otrok, ker so "preveč čisti". Izogibal se je tudi preveč rejenim ljudem, ker so vsebovali "preveč holesterola".

Za vse skupaj pa se ni počutil krivega. "Ničesar se ne sramujem. Zaprli so me za nič," je dejal novinarki.

Dorangel Vargas policija creepypasta fandom com.JPG
Policija odnaša trupla iz Vargasove barake
creepypasta.fandom.com

Grozljivka v zaporu

Na sodišču je bil spoznan za krivega smrti vsaj desetih ljudi in kanibalizma. Vendar ga tokrat niso poslali v psihiatrično bolnišnico, pač pa v navaden zapor.

Vendar pa se tu zgodba še ni čisto končala. Leta 2016 je Vargas s še 40 sojetniki organiziral upor v zaporu. V njem so ubili tri zapornike, ki so jih obesili in pustili izkrvaveti, Vargas pa je z njihovimi trupli hranil ostale zapornike.

Ker je Venzuela v tem času doživela veliko ekonomsko in gospodarsko krizo, je preiskava bodisi zamrla ali pa v javnost njeni izsledki niso prišli. Kolikor je znano, je Vargas zaprt v kleti policijske postaje v San Cristobalu.