Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

DUHOVI SLAVNIH, ki strašijo še danes

kl, 18.10.2021 16:39:49

Kdo ve, morda jih, tako kot druge duhove na tem svetu zadržujejo nedokončani posli ali nerazrešene stvari.

Delite na:
DUHOVI SLAVNIH, ki strašijo še danes
Duh Marilyn Monroe naj bi se prikazoval v tem hotelskem ogledalu Profimedia/Exp1.com

Precej ljudi poroča o duhovih slavnih oseb, ki se jim prikazujejo. In ta prikazovanja se pravzaprav ne razlikujejo veliko od prikazovanj drugih duhov. Dogajajo se v stavbah, kjer so slavni živeli ali delali, na pokopališčih, kjer so pokopani, celo v ogledalih.

Elvis Graceland Profimedia Wikipedia.jpeg
Elvisov duh se prikazuje na posestvu, kjer je pokopan
Profimedia/Wikipedia

ELVIS PRESLEY - STRAŠI DOMA IN V STUDIU

Čeprav je o kralju rock'n'rolla še vedno kroži mit, da v resnici 16. avgusta leta 1977 ni umrl, pa po drugi strani obstajajo pričevanja o tem, da se njegov duh še vedno pojavlja na njegovem posestvu Graceland v Tennesseeju. Prav tako so ga opazili v Hiltonovem hotelu v Las Vegasu, kjer je zadnjič nastopil.

Delavci v glasbenem studiu, kjer je Elvis posnel večino svojih pesmi, pa so poročali o tem, da je velikokrat, ko je pogovor nanesel na Elvisa, nenadoma začele utripati luči, iz snemalnih naprav pa so začeli prihajati nerazložljivi zvoki. In delavci so, ko so opazili povezavo med temi pojavi, vedno rekli: "Elvis nas spet straši."

O tem, da se z njegovim duhom pogovarja, pa je večkrat povedala njegova vdova Priscilla Presley. "Večkrat začutim, kako njegov duh gre skozi moje telo," je povedala v nekem intervjuju.

Marilyn ogledalo Roosevelt hotel Profimedia Exp1 com.jpg
Duh Marilyn Monroe naj bi se prikazoval v tem hotelskem ogledalu
Profimedia/Exp1.com

MARILYN MONROE - DUH V OGLEDALU IN ROŽNATNA MEGLICA

Eno najbolj zaželenih žensk svojega časa, platinasto lepotico so našli mrtvo 5. avgusta 1962 na njenem domu v Brentwoodu. Kmalu po njeni smrti so se pojavile govorice, da se je njen duh začel pojavljati v hiši, kjer je zaradi prevelike količine uspaval umrla.

Občasno pa so njeno podobo opazili tudi v velikem ogledalu v hotelu Hollywood Roosevelt, kjer je imela stalno najet apartma. Prvič je njeno podobo v ogledalu opazila čistilka, ki je čisitila veliko ogledalo v hodniku in v njem opazila "odsev plavolasega dekleta". Čeprav najprej ni pomislila na pokojno Marilyn, pa je kasneje izvedela, da so ogledalo prinesli prav iz njenega apartmaja. Ni pa bila čistilka edina, ki je podobo platinaste lepotice opazila v ogledalu. Kasneje so o njej poročali tudi mnogi gostje in hotelski uslužbenci.

Duh Marylin Monroe pa se prikazuje tudi v bližini njenega groba in sicer kot rožnata meglica.

Lennon Dakota.jpeg
John Lennon na dan, ko je bil umorjen pred stavbo Dakota. Danes menda v njej straši
Wikipedia

JOHN LENNON - STRAŠI SKUPAJ Z DRUGIMI?

Po smrti je duh Johna Lennona še naprej komuniciral z mnogimi ljudmi, med drugim tudi s Paulom McCartneyem, ki je v nekem intervjuju povedal, da je Lennonovega duha vprašal za nek nasvet pri pisanju pesmi. Podobno je povedal tudi član skupine Oasis, Liam Gallagher.

Sicer pa njegovega duha največkrat videvajo v stavbi Dakota, kjer je Lennon imel svoj apartma in pred katero ga je 8. decembra 1980 ustrelil Mark David Chapman. O hiši tudi sicer poročajo, da se v njej poleg Lennonovga prikazujejo tudi duhovi drugih ljudi, v njej pa so posneli tudi grozljivko Rosemaryjin otrok.

Tudi Lennon sam je v hiši nekoč srečal prikazen, ki jo je imenoval "Duh jokajoče gospe". Morda sedaj strašita skupaj.

Jim morrison DUH.jpg
Duh Jima Morrisona na fotografiji iz leta 1997
Profimedia/Facebook

JIM MORRISON - DUH S PARIŠKEGA POKOPALIŠČA

Legendarni pevec skupine The Doors je umrl v kopalni kadi v Parizu zaradi odpovedi srca, ki naj bi bila posledica prevelike količine mamil. Pokopan je na pariškem pokopališču Pierre Lachaise, kjer je leta 1997 obiskovalec posnel fotografijo, na kateri je šele čez nekaj let opazil "senčno postavo v ozadju", ki spominja na pokojnega pevca. Ko je o tem govoril v nekem dokumentarcu, so ustvarjalci le-tega fotografijo dali v pregled strokovnjakom, ki so ugotovili, da ne gre za ponaredek in da pojave duha na njej ne znajo razložiti.

Morrisonov duh pa se je menda pojavljal tudi v stranišču mehiške restavracije v Los Angelesu, ki stoji na mestu, kjer je bil nekoč snemalni studio, v katerem so The Doors posneli večino svojih komadov. Danes je restavracija zaprta.

Amy WInehouse oče Mitch
Duh Amy WInehouse obiskuje tudi njenega očeta
zimbio

AMY WINEHOUSE - DUH, KI OBISKUJE OČETA IN PRIJATELJE

Tako kot Jim Morrison je tudi Amy Winehouse postala članica famoznega "kluba 27", potem ko je pri tej starosti tragično umrla zaradi zastrupitve z alkoholom. Vendar, kot kaže, tudi ona ni povsem zapustila tega sveta. Pete Doherty, njen bližnji prijatelj in nekdanji član skupine The Libertines je bil prepričan, da Amy straši v njegovem stanovanju. Nekoč je, prestrašen zaradi pojavljanja njenega duha, celo za nekaj časa pobegnil v Pariz.

"Veliko čudnega se dogaja. Včasih njen duh pride in sedi ob vznožju moje postelje," pa je v nekem intervjuju povedal Amyjin oče, Mitch Winehouse. "Sedi tam in me gleda. Vprašam jo: 'Si v redu?', ker me ponavadi vznemiri. Vendar je občutek, da vem, da je tukaj, tudi pomirjujoč."