Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

NEVERJETNO: Med spanjem ji je meteorit padel na posteljo

kl, 15.10.2021 14:06:10

"Moji vnuki bodo lahko sedaj pripovedovali, da je njihova babica za las ušla smrti v postelji zaradi meteorita," se šali Kanadčanka, na katere posteljo je padel kamen iz vesolja.

Delite na:
NEVERJETNO: Med spanjem ji je meteorit padel na posteljo
Meteorit je Ruth zgrešil le za nekaj centimetrov cbc.ca

Kanadčanka Ruth Hamilton iz kraja Golden v zahodni kanadski provinci Britanska Kolumbija je 3. oktobra že mirno spala v postelji, ko sta jo prebudila "eksplozija" in lajež njenega psa. Ko je pogledala na uro, je ta kazala nekaj čez pol polnoči. Skočila je iz postelje ter prižgala luč, potem pa zagledala veliko luknjo na stropu.

Najprej je pomislila, da je na hišo padlo drevo, potem pa, ko je poklicala številko za nujne primere in se pogovarjala z operaterjem, opazila velik črni kamen pri vzglavniku na njeni postelji. "O, moj bog, na moji postelji je kamen," je rekla operaterju.

Ruth Hamilton 1 bayl eu.jpg
Ruth Hamilton z meteoritom
bayl.eu

Izkazalo se je, da je kamen v resnici meteorit, težak 1,2 kg in velik kot pest odraslega človeka. Njeno glavo je zgrešil za nekaj centimetrov. "Potem sem celo noč sedela v naslanjaču, pila čaj, gledala kamen in razmišljala, kaj naj naredim," je za lokalni medij povedala Ruth. Najprej je dogodek nameravala zadržati zase, potem pa se je po nekaj dneh odločila, da ga bo prijavila univerzi v Zahodnem Ontariu. Obiskali so jo strokovnjaki iz univerze in ji potrdili, da je kamen res prišel iz vesolja. Ker so nekateri bližnji prebivalci poročali, da so tiste noči videli meteorit, ki je razpadel na več kosov, so preiskali še okolico in kakšen kilometer stran našli še en kos vesoljskega kamna.

Verjetnost, da se kaj takega zgodi je zelo mala, ocenjujejo jo na 1 proti 100 milijardam. Dobitek najvišjega zneska na loteriji je veliko verjetnejši.

"Moji vnuki bodo lahko sedaj pripovedovali, da je njihova babica za las ušla smrti v postelji zaradi meteorita," se šali Ruth, ki bo kamen, ko ga bodo znanstveniki preučili, obdržala.