Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Japonska jasnovidka, ki je napovedala katastrofo v Fukušimi, sedaj svari pred ...

CR, 28.09.2021 19:15:54

Ryo Tatsuki je napovedala številne dogodke, od smrti princese Diane do cunamija na Japonskem in pandemije koronavirusov.

Delite na:
Japonska jasnovidka, ki je napovedala katastrofo v Fukušimi, sedaj svari pred ...
Ryo Tatsuki Ryo Tatsuki

Ryo Tatsuki je leta 1999 objavila mango (japonski strip) z naslovom The Future I Saw, v katerem je napovedovala: "Marca 2011 se bo zgodila velika katastrofa." Ta posebna izdaja Tatsukijevega stripa je dosegla kultni status, izvod v dobrem stanju pa se na spletnih dražbenih straneh prodaja za 100.000 jenov (767 evrov) ali več. Razlog - 11. marca 2011 se je namreč zgodila jedrska katastrofa v nuklearni elektrarni Fukušima. Ta je bila sicer posledica silovitega potresa, ki je takrat prizadel Japonsko.

ryo-tatsuki
Ryo Tatsuki
Ryo Tatsuki

Sanjala je SMRT znanih osebnosti 

Po nadaljnji preiskavi je bilo ugotovljeno, da so navdih za njeno delo predstavljale sanje, ki jih je umetnica imela od leta 1980 naprej in se jih je odločila zapisati v osebni dnevnik. Med takšnimi zgodnejšimi napovedmi so med najbolj presenetljivimi smrt Freddieja Mercuryja leta 1991, potres v Kobeju leta 1995 in smrt princese Diane leta 1997.

ryo-tatsuki
Ryo Tatsuki
Ryo Tatsuki

Sanjala je pandemijo Covida-19

Poleg tega je Ryo Tatsuki nekega jutra leta 1995 v svoj dnevnik zapisala: "Čez 25 let bo leta 2020 prišel neznani virus, ki bo izginil, ko bo aprila dosegel vrhunec, in se ponovno pojavil čez 10 let." Kasneje, v letu pandemije COVID-19, se je avtorica pojavila na družbenih omrežjih in se opravičila, ker ni mogla natančno napovedati točnega vrhunca pandemije, ki je prišel z drugim in tretjim valom. A kljub tej "napaki" je njen strip pred kratkim požel neverjeten uspeh in gre za med.

ryo-tatsuki
Ryo Tatsuki
Ryo Tatsuki

To se bo šele zgodilo

Še bolj pa strašijo napovedi o dogodkih, ki se še niso zgodili, in sicer o velikem izbruhu gore Fudži in velikem potresu v jarku Nankai.

15 letni ciklusi

"Tatsuki trdi, da njene prerokbe sledijo 15-letnemu ciklu," pravi Leo, skrbnik umetničine spletne strani. "Marca 1996 je predvidela katastrofo v Tohokuju leta 2011. Toda če se nekaj, kar je napovedala, ne zgodi, je treba dodati dodatnih 15 let, tako da se bo naslednjič to zgodilo čez 30 let ali čez 45 let. in tako naprej."

Gora Fudži
Strašljiva lepota krasne gore
Pixabay

Izbruh na gori Fudži je napovedala leta 2006 ...

"Ker do večjega izbruha gore Fudži ni prišlo 15 let po napovedi, leta 2006, obstaja velika verjetnost, da se bo zgodil letos," pojasnjuje. 

Kar zadeva podrobnosti o teh dogodkih, je karikaturistka sama v pogovoru za Japan Today izrazila naslednje:

"Obstaja velika verjetnost, da bo letos prišlo do večjega izbruha gore Fudži. V sanjah, ki so navdihnile napoved, sem izbruh videla z velike razdalje. Zaradi tega ne morem natančno opredeliti stopnje škode, ki jo bo povzročil. V primeru potresa Nankai pa me je odnesel tudi cunami, ki mu je sledil," nadaljuje. "Kot je razvidno iz mojih ilustracij, so poplavljeni veliki deli prefekture Kanagawa, vključno z območjem okoli Aokibašija na območju Kinko-cho v okrožju Kanagawa v Jokohami."

Tatsuki ne prepušča ničesar naključju in pravi, da se namerava iz prefekture Kanagawa izseliti pred junijem 2026.

Kakšne so njene sanje?

Nekateri so poskušali razložiti njeno sposobnost s hipotezo, da med sanjanjem doseže stanje kolektivnega nezavednega, ki je teoretično podzavestno stanje uma, ki ga je predlagal psihiater in psihoanalitik Carl Jung. Nekateri drugi ljudje so skeptični glede njenih slutenj in vse skupaj pripisujejo zgolj naključju. Drugi preprosto trdijo, da to ni res.

Ryo Tatsuki
Svoje sanje nariše ... in nekatere se potem uresničijo ...
Ryo Tatsuki

Ne glede na to, kaj je resnica ali v kaj verjamete, je resnica ta, da je bil strip objavljena leta 1999 in po tem datumu nikoli več objavljen, dokler se ni dokončno nehal prodajati.

Danes je izredno težko najti rabljen izvod te knjige, saj velja za zbirateljsko redkost ... In kdo ve, kaj bi se zgodilo, če bi se napovedi končno zgodile v naši resničnosti ... Upajmo, da se je tokrat zmotila.

Danes Tatsuki uživa v življenju upokojenke in takih sanj nima več ali pa vsaj tako pravi. Medtem pa je zelo aktivna uporabnica družbenih medijev, kjer deli svoje zgodbe in poskuša pozitivno vplivati na japonsko družbo, saj s svojimi preteklimi napovedmi ozavešča o naravnih nesrečah.