mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Tragedija v Črni gori: Športnik brutalno ubil milijonarko

M.K., 24.09.2021 13:02:42

Profesionalni igralec vaterpola je bil obsojen na 15 let zapora, ker je do smrti zabodel svoje dekle, vredno 105 milijonov evrov.

Delite na:
Tragedija v Črni gori: Športnik brutalno ubil milijonarko
Tragedija v Kotorju, ki je pretresla domačo in tujo javnost, je dobila epilog na sodišču. Družbena omrežja

33-letno Anastasiyo Lashmanovo so leta 2018 našli mrtvo v njenem stanovanju v Črni gori, potem ko je prijatelj več ur ni mogel priklicati. Gasilci so razbili vrata luksuznega domovanja v mestu Kotor in našli grozljiv prizor, zaradi katerega naj bi policisti celo bruhali. 

Stanovanje je bilo prekrito s krvjo. Kmalu so ugotovili, da je bila ukrajinska poslovna ženska 16-krat zabodena in da je utrpela 10 udarcev v glavo. Zaradi poškodb je bila skoraj neprepoznavna. 

anastasiya-lashmanova, arsenij-stanović
Obsojen je bil na 15 let zapora.
Družbena omrežja

NJEN FANT JE POBEGNIL

Njen partner, 25-letni Arsenij Stanović, je hitro postal glavni osumljenec in s pomočjo očeta Zorana je pobegnil iz države. Oče naj bi kot nekdanji vodja mejne policije izkoristil svoje veze, da bi sina na skrivaj spravil v Albanijo. 

Lokalni mediji so poročali, da so očeta in sina aretirali albanski organi pregona, ki so ju nato izročili Črni gori. Oče Zoran ni bil obtožen.

Stanović je bil zaradi brutalnega umora obsojen na 15 let zapora. Njegov odvetnik Zoran Piperović naj bi se na sodbo že pritožil.

Mati žrtve, Svetlana Libert, je med sojenjem dejala, da je njena hči končala triletno razmerje s Stanovićem, ker je bil “preveč len”. Natančen razlog za brutalen umor sicer ostaja neznan, v lokalnih medijih pa se že dolgo pojavljajo ugibanja o morebitnih povezavah s tolpami. 

anastasiya-lashmanova, arsenij-stanović
V desetih letih je iz natakarice postala multimilijonarka.
Družbena omrežja

TOLPE? MAFIJA? KRIMINAL?

Luksuzno stanovanje v katerem je živela Anastasiya se namreč nahaja poleg stavbe, ki je v lasti Jovana in Igorja Vukotića, domnevnih voditeljev znanega klana, organizirane kriminalne mreže, ki deluje na Balkanu in v južni Evropi. 

Lashmanovo so lokalni mediji začeli povezovati z Vukotići in drugimi domnevnimi črnogorskimi kriminalci, da bi pojasnili njeno veliko in hitro pridobljeno premoženje. Anastasija je bila namreč natakarica, ki je hitro postala multimilijonarka. Njeno premoženje je bilo ob smrti ocenjeno na okrog 105 milijonov evrov. 

anastasiya-lashmanova, arsenij-stanović
16-krat naj bi jo zabodel.
Družbena omrežja

OD KJE MILIJONI?

Ko se je pred desetimi leti preselila v Črno goro je bila skoraj brez denarja, vendar se je to hitro spremenilo, ko se je povezala z Valerijem Zadorinom, ruskim oligarhom, ki naj bi financiral “poslovni imperij”, ki ga je ustvarila. Postala je direktorica skupine Mimoza Group, lastnica treh luksuznih restavracij, kozmetičnega salona in stanovanjskega kompleksa. 

Njena mati je na sodišču izjavila, da ne ve kako si je njena hči nabrala bogastvo. 

Obsojeni Stanović je imel podpisano pogodbo z vaterpolskim klubom Primorac, igral pa je tudi za reprezentanco Črne gore.