Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Identiteta potnikov je STROGO VAROVANA SKRIVNOST!

M.K., 03.08.2021 11:00:00

To je bodoči plavajoči dom super bogatih s stanovanji od 11 milijonov dolarjev (9,2 milijona evrov). Prihaja največja superjahta na svetu!

Delite na:
Identiteta potnikov je STROGO VAROVANA SKRIVNOST!
Stanovanja bodo na voljo le svetovni smetani. Njihova identiteta bo strogo varovana. Profimedia

Pred kratkim so napovedali gradnjo največje superjahte na svetu, ki bo dom nekaterim najbogatejšim ljudem na svetu, ki si bodo lahko na krovu privoščili stanovanje. Na voljo bo le 39 ekskluzivnih stanovanj z začetno ceno 11,2 milijona dolarjev, ki pa ne bodo na voljo kar komurkoli z dovolj debelo denarnico. Za nakup bo potrebno prejeti povabilo ali imeti krepko priporočilo, identiteta potnikov pa bo ostala strogo varovana skrivnost. Poleg velike mere zasebnosti pa bo plovilo nudilo tudi visoko razkošje. 

Somnio, kot bo jahti ime, bo kar 222 metrov dolga. Ekipa, ki stoji za njo, pravi, da gre za izjemen dosežek oblikovanja in inženiringa, ki bo za vedno spremenil smer ultra luksuznih potovanj. Pri izdelavi jahte sodelujeta dva najbolj cenjena oblikovalska in arhitekturna studia na svetu, Winch Design iz Združenega kraljestva in Tillberg Design s Švedske. Gradnjo, ki naj bi stala približno 600 milijonov dolarjev (505 mio. evrov), bo izvedla norveška ladjedelnica Vard

Somnio je zamisel soustanovitelja in kapitana Erika Bredheja, ki je pred tem vodil še eno rezidenčno plovilo, The World, in pravi, da bo za razliko z njim, Somnio bolje odražal intimno zasebnost jahte, medtem ko je križarka za bogate, ki jo je vodil do zdaj, bila na stalni turneji okrog sveta.

somnio, jahta, ladja
V družbi drugih superbogatašev se bodo lahko odpravili na potovanja okoli sveta.
Profimedia