kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Svojemu lenemu sinu za "doto" nameravala pustiti goro smeti

kl, 25.07.2021 13:00:35

Južnokorejec in njegova žena sta zbrala več kot 150 ton smeti in z njimi popolnoma zatrpala svojo hišo.

Delite na:
Svojemu lenemu sinu za "doto" nameravala pustiti goro smeti
V desetih letih je Choi s 150-imi tonami smeti zatrpal svojo hišo odditycentral

Kar so za nekoga smeti, so za drugega bogastvo, je prepričan južnokorejski par, katerega domovanje je postalo bizarna zgodba na tamkajšnji nacionalni televiziji.

75-letnik in njegova žena sta zadnje desetletje preživela tako, da sta nakopičila na tone odpadkov in z njimi dobesedno napolnila svojo hišo, balkone in dvorišče. Pravzaprav je hiša pokopana pod smetmi, sta jih zbrala iz kontejnerjev in ulic v mestu Gwangju.

Reporterji televizije SBS, ki so objavili prispevek o 75-letnem Choiju in njegovi "strasti", so morali dobesedno preplezati gore smeti, da so se lahko prebili v hišo. Ko so enkrat prišli vanjo, jih je smrad smeti silil h kašljanju in bruhanju, medtem ko so se trije stanovalci na to očitno že navadili.

smetišče soba Choi odditycentral 2.jpg
Choi, njegova žena in sin so se stiskali v majhni sobi med kupom smeti
odditycentral

Choi, njegova 70-letna žena in nekaj čez 40-let star sin, so v hiši, napolnjeni s smetmi živeli že več kot desetletje. Skupaj so spali v majhni sobi, vse ostalo, vključno s hodniki, je bilo napolnjeno s smetmi. Sosedje so se sicer pritoževali, ampak na koncu so odnehali, saj Choi ni nehal prinašati novih in novih odpadkov. "Karkoli, če to le znaš pravilno uporabiti, je še vedno uporabno in smeti so samo stran vrženo bogastvo," pravi Choi, ki je odpadke prinašal vsak dan.

Južnokorejec in njegova žena sta smeti začela zbirati zaradi svojega sina. Danes nekaj čez 40-let star in več kot 100 kg težak potomec hiše ni zapustil že več kot leto dni. V mali sobi, v kateri živi skupaj s staršema, samo sedi in ne počne ničesar. Čeprav sta ga staša rotila, naj si poišče delo, je sin raje ostal doma in bil odvisen od njune pokojnine.

"Najin sin je rad doma. Ne gre nikamor, da bi si poiskal delo in to naju skrbi. Bojim se samo, da bova z ženo kmalu umrla in bo ostal brez podpore. Zao sem sklenil, da bom začel domov prinašati uporabne predmete. In potem sem jih prinesel vedno več," razlaga Choi.

smetišče počiščeno odditycentral.jpg
226 ljudi je pomagalo očistiti hišo
odditycentral

Ker pa so zdravniki ugotovili, da je njegova žena srčna bolnica in ji svetovali življenje v bolj čistem okolju, je Choi na koncu pristal, da hišo očistijo. Več kot 200 prostovoljcev in bager je tako odstranilo skupaj več kot 150 ton smeti, je poročala televizija. Choijev sin je medtem ostal v sobi, vendar je na koncu na prigovarjanje staršev le prišel iz nje - po več kot letu dni.

Ko je bila hiša očiščena, sta po poročanju televizije Choi in njegova žena od veselja zajokala, Choi pa je dejal, da nikoli več ne bo zbiral smeti. Kako je na to reagiral njun sin, ki je tako izgubil svojo "doto", pa ni znano.