klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ANONIMNO: Zadela je milijone na loteriji in razkrila, kako živi zdaj.

M.K., 18.06.2021 14:00:48

Anonimna ženska, ki trdi, da je zmagala na loteriji, je na internetu odgovarjala na pereča vprašanja ljudi.

Delite na:
ANONIMNO: Zadela je milijone na loteriji in razkrila, kako živi zdaj.
Kdo je anonimna dobitnica, ki je odgovarjala na forumu, se ne ve. Shutterstock

Zmagati na loteriji so sanje, ki jih imajo mnogi, saj bi bilo naravnost odlično, da nam ne bi bilo treba skrbeti za denar do konca svojih dni. Toda ali je res tako super, kot bi si mislili - in ali bi bili zares srečni? Odgovor je pritrdilen, meni mati samohranilka, ki je imela to srečo, da je pred nekaj leti na lotu zadela 14 milijonov funtov (16,3 milijonov evrov).

Po njenih besedah pa toliko denarja prinese tudi nekaj slabosti, je zaupala na forumu, kjer je odgovarjala na pereča vprašanja radovednežev. Kaj je prva stvar, ki jo je kupila po zadetku? Kaj pa najbolj obžaluje?

Svojo izkušnjo opisuje tako: “Nekaj dni po žrebu sem slišala številke po radiu, ki so se mi zdele zelo podobne mojim. Zato sem v službi pogledala na internet in skoraj sem padla iz stola, ko sem ugotovila, da so izžrebali prav moje številke. Ko sem prišla domov sem poklicala loterijo in delila dobro novico s sinom. Za praznovanje sva se odpravila na večerjo. Dva meseca kasneje sem dala odpoved v službi. Od takrat je življenje takšno, kot sem si ga predstavljala in še veliko boljše.”

Njen prvi nakup po zmagi je bila torbica, ki si jo je vedno želela - zdaj jih ima v lasti 50. Priznava, da je bila sprva nekoliko nepremišljena pri svojih nakupih, kupovala je oblikovalska oblačila in gospodinjske predmete ter več počitniških hiš (ki jih oddaja v najem), a se je od takrat že vrnila na svojo običajno osnovno porabo in ji je večina dobitka še ostala. 

Kaj pa je najboljša stvar, ki jo je kupila? Njena hiša, pravi. “Moje največje sanje so bile nakup doma. Odraščala sem v državnih stanovanjih in vedno bila podnajemnik. Vem, da to ni velika stvar, a zame so to bile vedno sanje - vedno sem brskala po oglasih za mojim sanjskim domom.”

“Dobitek na lotu mi je spremenil življenje na bolje, a mislim da me ni spremenil kot osebe. Mogoče sem bila včasih bolj varčna in manj darežljiva, mogoče pa me je spremenilo in se tega sploh ne zavedam - mogli bi vprašati moje prijatelje.”

Nov znesek na bančnem računu pa ji je uničil zvezo z nekaj prijatelji in družinskimi člani, saj je v njih vzbudil pohlepno plat. Mamica pravi, da si želi, da o dobitku ne bi obvestila nikogar, razen svojega sina. “Izgubila sem stik z nekaterimi prijatelji, večinoma pa z družinskimi člani. Niti za sekundo ne obžalujem zmage, želim si le, da člani moje družine ne bi bili tako požrešni in pohlepni. Z veseljem sem jim pomagala pri pologih za nepremičnine, a nekateri so predpostavljali, da sem jih dolžna preživljati, kar je bilo noro.”

Da se ne bi dolgočasili, svoj čas namenja dobrodelnim organizacijam. Najbolj zanimivo od vsega pa je, da še vedno igra loterijo, a le če je dobitek vreden nad 100 milijonov.