Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

RESNIČNI umori grozljivega klovna!

kš, 15.06.2021 13:49:49

Klovn, ubijalski klovn. John Wayne Gacy je bil resničen, ne tak, kot na primer Pennywise iz Kingove uspešnice, ampak resničen človek … Našemljen v groteskno podobo, skrit za kupom ličil … A krvoločen morilec.

Delite na:
RESNIČNI umori grozljivega klovna!
john wayne gacy Hiša youtube

GROZLJIVO OTROŠTVO IN NADLEGOVANJA

John Wayne se je rodil v Chicagu 17. marca 1942. Njegova starša John Stanley Gacy in Marion Elaine Robinson sta malemu Johnu povzročala kup travm. Ker je bil kot deček predebel, sta si ga starša kar precej privoščila. Oče ga je večkrat zmerjal in pretepal. Klical ga je »pi**ica« in se mu vedno posmehoval. Zanj je bil John Wayne neumen, debel in ženstven. Mama ni reagirala, temveč gledala v tišini. Ko je bil John Wayne star le devet let, ga je začel spolno nadlegovati družinski prijatelj. Deček je molčal in trpel, nikomur ni povedal, saj se je bal, da bo tako še podžgal očetovo jezo in zasmehovanje.

profimedia-0609155249.jpg
john wayne gacy
Profimedia

HUDA POŠKODBA PRI 11 LETIH

Ko je bil John star 11 let, se je med padcem z gugalnice hudo poškodoval. Padel je na glavo in udarec je sprožil hud lobanjski hematom, ki so mu ga diagnosticirali šele pri 16 letih. Do diagnoze je deček zelo trpel zaradi hudih glavobolov in začasne izgube spomina. Pri sedemnajstih so mu diagnosticirali tudi srčno popuščanje, ki ga je dodatno zaznamovalo.

POLITIKA

Kljub vsemu hudemu, kar se mu je pripetilo v otroštvu, se je začel zanimati za politiko in postal pomočnik kandidata demokratske stranke svojega sosedstva. Politika mu je šla dobro od rok in kandidiral je tudi na občinskih volitvah.

POROKA IN DELO V RESTAVRACIJI S HITRO PREHRANO

muzej.jpg
Nekatere stvari so končale celo v muzeju
youtube

Leta 1964 se je John poročil z Marlynn Myers. Njegov tast je bil precej bogat podjetnik, ki se je ukvarjal s hitro prehrano, in tako se je John znašel v premožni in vplivni družini, daleč od svojega doma, daleč od svoje družine. Odselil se je v drugo državo. Istega leta pa je imel že prvo homoseksualno izkušnjo … V teh restavracijah s hitro prehrano je delalo kar veliko zelo mladih fantov in John je ob pogledu nanje takoj začutil, da so mu všeč. John je postal direktor lepega števila restavracij in seveda so ga vsi zaposleni  spoštovali. John pa je svojo direktorsko pozicijo začel izkoriščati in nadlegovati mlade fante. Ti so seveda molčali, saj so se bali za svoje službe.

1967 PRVI NAPAD NA DEČKA

Običajni spolni odnosi mu niso bili več dovolj, zato je leta 1967, ko je bil sam doma, v svojo hišo zvabil mladega fanta Donalda Voorheesa, sina svojega dobrega prijatelja. John je 15-letniku najprej ponudil alkohol in po tem, ko je bil deček opit, ga je začel spolno nadlegovati. Donaldu je uspelo pobegniti in je svojemu očetu povedal, da ga je John posilil. Donaldov oče je takoj sprožil postopek in zadevo prijavil policiji. Vmes je John poskrbel, da so mladega Donalda močno pretepli, vse z namenom, da ne bi pričal proti njemu. Policija je Johna aretirala, na sodišču pa so mu dodelili 10 let zapora zaradi posilstva in kriminalnih dejanj. Žena je ob tej novici takoj zahtevala ločitev, tast pa ga je odpustil.

10 LET ZAPORA

John je tako končal za zapahi. Dodeljenih mu je bilo celih 10 let, a dejansko je ostal zaprt le nekaj več kot leto in pol. Na prostost je prišel zato, ker je bil vzoren zapornik, in sodišče mu je verjelo, da se je pokesal in da ne bo nikoli več naredil ničesar grdega. Poleg tega so mu naredili tudi psihološki test, ki je pokazal, da John nima nikakršnih psihičnih težav. A so se zmotili, in to zelo.

NA PROSTOSTI ŽE LETA 1971

Johna so iz zapora izpustili že oktobra 1971. Ker je ostal sam in brez službe, se je odločil, da se bo vrnil v rojstni Chicago, k mami. Obrnil je nov list v življenju in z mamino finančno pomočjo odprl tudi novo podjetje. Leta 1972 je srečal novo žensko in drugič dahnil usodni DA. »Srečnici« je bilo ime Carole Hoff in niti sanjalo se ji ni, s kom se je poročila. Johnova preteklost je bila skrbno skrita v arhivih v zvezni državi Iowa.

gacy-film
GACY FILM
PR film

1972 – GROZA SE STOPNJUJE

Že v letu 1972 je John spet začel svoj nasilni pohod. Ker je bil precej dober podjetnik, zelo visoko v demokratski stranki in pač prijazen Klovn, ki je zabaval male otročičke, so ljudje nekako spregledali njegov pravi obraz, in to čeprav so se spet začele vrstiti obtožbe o nadlegovanjih in celo posilstvih. John je namreč ponujal dobro plačano delo mladim fantom in jih nadlegoval. Njegovo podjetje PDM Contractors je bilo izjemno uspešno in mladi fantje so radi delali pri njemu. Bil naj bi namreč zelo dober in radodaren vodja. A če je kdo od nadlegovanih želel spregovoriti ali ga prijaviti, ga je enostavno postavil ob zid, mu grozil. Nekatere je pa celo mastno podkupil.

Timothy Jack McCoy – PRVA ŽRTEV

V januarju 1972 je bil John sam doma, žena je s hčerkama odpotovala. Tistega večera se je s svojim avtomobilom vozil po mestu, iskal je žrtev za seks. Na avtobusni postaji je opazil mladega dečka, ki je čakal na avtobus. Petnajstletni Timothy Jack McCoy se je sam podal po državi in spoznaval mesta. John je ustavil in mu ponudil prenočitev, bilo je namreč že zelo pozno. Timothy je sprejel, saj se mu je možakar najbrž zdel zaupanja vreden. Tako je prespal pri Johnu. Naslednje jutro se je John zbudil in na vratih zagledal Timothyja z nožem v rokah. John je takoj skočil na dečka in ta ga je nenamerno porezal po roki. John je izgubil razsodnost in dečka večkrat zabodel ter sedel nanj in ga tako počasi umoril. To je bil njegov prvi umor in kot je sam povedal: »Nečesa tako dobrega nisem prej nikoli doživel. Tako dobro sem se počutil, ko je Timothy umiral.« Truplo je zakopal pod svojo garažo.

ZAČEL SE JE POHOD SMRTI

gacy-film
GACY FILM
PR film

Do naslednjih umorov sta minili dve leti, ker je bil John poročen in je bila žena doma. John je še vedno nadlegoval mlade fante in tudi žena je kmalu izvedela, da se za fasado uspešnega politika in klovna dobrotnika skriva pokvarjena oseba. Ločila se je in preselila daleč stran. In prav to, da je spet lahko sam doma, mu je dalo možnost, da je začel spet moriti. Leta 1974 je v svoj dom zvabil dva dečka, jima dal alkohol, in ko sta bila napol nezavestna, oba posilil in umoril. Ob ubijanju dečkov in mladostnikov se je počutil kot polbog. Užival je, ko jih je mučil, pozneje je povedal, da so ga nekateri celo prosili, da jih čim prej konča, saj niso več zmogli.

MLADENIČI SO IZGINJALI DRUG ZA DRUGIM

Glede na njegovo preteklost, glede na to, da je bil v drugi zvezni državi že obtožen zaradi posilstva, in glede na to, da je večina mladeničev, ki so izginili, delala prav v njegovem podjetju, je nekoliko smešno, če ne celo žalostno, da ga lokalne oblasti nikoli niso zares vzele pod drobnogled. Čeprav so sorodniki nekaterih žrtev jasno kazali s prstom nanj in sami našli dokaze, da se najbrž John skriva za vsemi temi pogrešanimi mladostniki, oblasti niso naredile pravega koraka. Johna so sicer večkrat povabili na pogovor na lokalno policijsko postajo, in ker je bil očitno zelo prepričljiv, tudi takoj izpustili.

KJE JE 28 MLADENIČEV?

gacy-film
GACY FILM
PR film

V nekaj letih je tako neznano kam izginilo kar 28 mladeničev. Najmlajši star 14 let, najstarejši 33. Povprečna starost pogrešanih pa je bila 18 let. Starši in sorodniki so prosili policiste, da jih najdejo, in dejansko jim nihče ni prisluhnil. »Pač zbežal je od doma,« je bil skoraj vedno odgovor oblasti. A nekateri so bili prepričani, da je krivec veliki dobrotnik John. Bilo je le vprašanje časa, kdaj bo resnica prišla na dan.

Robert Piest – ZADNJA ŽRTEV

Oktobra 1978 so starši poklicali na policijsko postajo in prijavili izginotje 15-letnega Roberta. Nič posebnega, spet isti odgovor – mladenič je pobegnil. A prišlo je do pomembnega preobrata, Robert je namreč prijatelju povedal, da ima sestanek pri Johnu Wayneju Gacyju, ki mu je menda ponudil izjemno dobro plačano službo. Starši so tako zahtevali preiskavo Gacyjevega doma in tokrat je policija res dobila nalog.

STRAŠEN SMRAD – STRAŠNO ODKRITJE

Ko so policisti prišli k dobrotniku na dom, jih je najprej presenetil strašen smrad, ki je prihajal iz garaže. John jih je poskušal prepričati, da je smrad posledica slabe kanalizacije, vendar so vseeno pregledali območje pod garažo. Kar so našli, jih je zaznamovalo za vse življenje – grozljivo pokopališče mladih trupel, ki so trohnela kar tam, v lepi soseski, v domu priznanega podjetnika, dobrotnika in simpatičnega klovna. Osemindvajset mladeničev je svojo pot končalo pod njegovo garažo.

OBSODBA IN USMRTITEV

Morilec je tako končal za zapahi, obsodili so ga na smrt, proti kateri se je boril na vse možne načine. V letih čakanja pa je John začel tudi slikati – naredil je ogromno slik nasmejanega, a še kako grozljivega klovna. Usmrtili so ga 10 maja 1994. Njegove zadnje besede so bile: »Poljubite mi rit!«

John_Wayne_Gacy_art-3-cropped.jpg
Umetnina, ki jo je naredil v zaporu
youtube

SLIKE SO PRODALI

Njegove umetnine so celo prodali in za eno od njih je neznani kupec odštel 20 tisoč dolarjev. Večino umetnin so kupci zažgali in tako pokazali prezir do tega okrutnega morilca. Leta 2003 je bil posnet tudi biografski film Gacy, ki pripoveduje o tem klovnu, ki je sejal smrt.