Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Čarobno - to je zvok duše!

Politikin Zabavnik, 21.04.2021 09:42:48

*** Kdor bere Zabavnik, več ve! ***

Delite na:
Čarobno - to je zvok duše!
Zvoki nerojenega, zvoki duše ... Pixabay

Otroci se pogosto odpravijo po stopinjah staršev, ko gre za izbiro dela, vendar so se v Lucinem primeru nekatere stvari zgodile veliko prej kot ponavadi.

Mati Elizabeth Hart in oče Iván Diaz Mathé, ki sta glasbenika, sta se odločila, da bosta odkrila, kakšnim melodijam je naklonjena njuna hči, in to še preden se rodi. Ni presenetljivo, da je bila Hartova, ki je članica eksperimentalne rock skupine Psychic Ills, pripravljena na še en glasbeni poskus, ki ga je opisala kot izraz življenja v njegovi kozmični obliki.

politikin-zabavnik
ZVOKI DUŠE
Politikin Zabavnik

         Za snemanje glasbe dojenčka, ki je še v maternici, so uporabili posebno tehnologijo – na trebuh Elizabeth so postavili elektrode, ki so sprejemale vibracije fetusa, nato so jih z uporabo sintesajzerja »prevedli« v zvoke. Starši so se trudili, da se nikakor ne bi vmešavali v Lucino glasbeno ustvarjalnost, zato so njena sporočila zabeležili v najbolj surovi obliki.

         Ko so zbrali več ur materiala, so se počasi pojavili osnutki albuma z desetimi skladbami, ki je dobil ime Zvoki nerojenega (Sounds of the Unborn).

politikin-zabavnik
ZVOKI DUŠE
Politikin Zabavnik

Ko so starši v studiu obdelovali skladbe, je bila Luca stara že pet mesecev in je pozorno spremljala, kaj se dogaja. Pri poslušanju nekaterih zvokov je na široko odprla oči in se zastrmela v očeta in mater, kot bi jima želela pokazati, da so ji znani, ker ji je slišala že v maternici. Album, ki ga opisujejo kot izraz duše, ki še ni videla svetlobe dneva ali vdihnila zraka, bo objavljen 24. aprila. 

Prvi glasbeni album je Američanka Luca Yupanqui posnela še pred rojstvom