hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Je princ Filip vedel za resnico o NLP-jih?

kl, 20.04.2021 18:33:55

Pokojnega princa je izredno zanimalo nezemeljsko življenje. Imel je obsežno knjižnico s knjigami o tej tematiki. Je dobival tudi tajna poročila o tej tematiki?

Delite na:
Je princ Filip vedel za resnico o NLP-jih?
Princ Filip je bil fasciniran nad NLP-ji Profimedia/Pixabay

Poleg mnogih zemeljskih aktivnosti se je pokojni soprog britanske kraljice močno zanimal tudi za tiste, ki se dogajajo na nebu, posebej za tiste bolj skrivnostne.

Bil je naravnost očaran nad poročili o srečanjih z Nezemljani in je imel celo zbirko knjig in revij na to temo. Bil je celo naročen na revijo o "letečih krožnikih", "Flying Saucer Review", ki jo v Veliki Britaniji izdajajo četrtletno že od leta 1955, pišejo britanski mediji.

To je bil tudi čas, ko se je princ Filip začel za tovrstne pojave intenzivneje zanimati. Pobudo je dobil pri svojem stricu, Lordu Mountbattenu, ki je leta 1955 napisal uradno poročilo o vesoljski ladji, ki naj bi pristala na enem izmed njegovih posestev v Hampshireju.

Sir Peter Horsley 

Svojemu nekdanjemu pomočniku, višjemu častniki letalskih sil, Siru Petru Horsleyu, je celo dal proste roke pri zbiranju zgodb o NLP-jih, ki so uradno ali neuradno krožile po kraljevih letalskih silah, RAF.

Horsley je bil sicer tudi sam navdušenec nad neznanimi letečimi predmeti, o čemer je pisal tudi v svoji avtobiografiji. Horsleyv njej tudi piše, da je sam doživel bližnje srečanje z Nezemljanom, v Londonu leta 1954 in da ga je takrat Buckinghamska palača prosila, da zgodbo opiše na zasebnem sestanku s Filipom, poroča britanski Metro.

Britanski Roswell

Izredno pa je princa zanimal t.i. dogodek iz leta 1980, ko naj bi v Veliki Britaniji domnevno pristal neznani leteči predmet, kar so opazili vojaki RAF. Ta dogodek so poimenovali "Britanski Roswell" po razvpitem dogodku iz leta 1957, ko naj bi pri kraju Roswell v ameriški Novi Mehiki odkrili ostanke letečega krožnika.

Med prinčevimi priljubljenimi knjigami o Nezemljanih naj bi bila tudi "Enciklopedija Britanskih NLP-jev", ki jo je napisal upokojeni detektiv John Hanson. Z njim si je vojvoda Edinburški tudi dopisoval.

Po nekaterih virih naj bi si princ Filip od britanskega obrambnega ministrstva prizadeval pridobiti tudi dokumente o neznanih letečih predmetih iz njihovega arhiva. Leta 2016 je Nick Pope, ki je na ministrstvu vodil oddelek za raziskave nezanih letečih predmetov, povedal, da je v "nekem obdobju princ bil absolutno fasciniran z nezemeljskimi aktivnostmi".

To zanimanje za NLP-je je bilo težavno ...

nlp, neznanie leteči predmet, luči.jpg
Fotografija je simbolična
Profimedia

"To kraljevsko zanimanje za NLP-je je bilo za naše ministrstvo zelo težavno. Naša politika je bila v javnosti zmanjšati pomen resničnega obsega našega zanimanja za te pojave. Parlamentu, medijem in ljudem smo kar naprej govorili, da nas stvar v resnici ne zanima in da nima nobenega pomena za obrambo. Ironija pri vsem tem pa je bila, da smo seveda vsi kraljevi podložniki - in da so se naši najvišji šefi nadvse navduševali nad zadevo, ki smo jo poskušali prikriti."