Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

2021: Kri, lahkota, kuga, ogenj in voda ...

KŠ, 12.04.2021 15:48:56

Nove in nove interpretacije Nostradamusovih zapisov ...

Delite na:
2021: Kri, lahkota, kuga, ogenj in voda ...
Nostradamus je bil francoski zdravnik, znan po tem, da je zdravil kugo. Profimedia

Nostradamus je bil velik videc, prerok, vizionar in zdravilec. Živel je v času velike kuge, ki je usmrtila več kot tretjino Evropejcev. Prav zaradi te grozovite pandemije je izgubil tudi lastno družino.

Pred nekaj manj kot 466 leti je francoski prerok in filozof Michel de Nostradame v svoji knjigi Les Propheties predvidel prihodnost človeštva. Veliko teh napovedi se je žal uresničilo, vključno s francosko revolucijo, vzponom Hitlerja, vojnami, velikim požarom v Londonu leta 1666 in različnimi potresi ...

Pandemija korone

Znanega preroka se je marsikdo spet spomnil, ko je koronavirus pokazal zobe – že takrat so dogajanje povezali z njegovo prerokbo o »kugi«, usodni za res veliko ljudi. Torej, to, kar je napovedal v letu 1555, se je res pripetilo, in če smo mislili, da je bilo lansko leto slabo in temačno, nas strokovnjaki, ki proučujejo njegove zapise, svarijo še pred hujšim letom ... Po njihovi interpretaciji teh zapisov bo v letu 2021 res veliko katastrofalnih dogodkov.

wave-2085408.jpg
Mesta bodo izginjala pod vodo.
Pixabay

»Voda, kri, lakota, jeklo in kuga; videl se je nebeški ogenj, premikala se je dolga iskra.«

Poznavalci so te njegove besede, namenjene letu 2021, tako interpretirali:

Voda – Leta 2021 bodo svet zajele velike poplave. »Voda bo pogoltnila Zemljo ...« Uničenih bo veliko mest in škoda bo nepopisna.

Nebeški ogenj – To so strokovnjaki povezali s hudimi solarnimi izbruhi. Prav sonce bo »krivo«, da bo na Zemlji ogromno naravnih katastrof.

asteroid-3628185.jpg
Zemljo bo zadel asteroid.
pixabay

Dolga iskra – Na Zemljo bo padla dolga iskra, ki bo uničila vse, kar je pod njo ... Opustošila bo velik del planeta. To naj bi bil velik in zelo nevaren asteroid, ki ga nihče ne bo mogel ustaviti.

bread-2542308.jpg
Lakota bo pustošila.
Pixabay

Lakota – Ljudje bodo trpeli zaradi revščine in tudi lakote. Ogromno ljudi bo na robu preživetja.

Potres – Zemljo naj bi v letu 2021 prizadel tudi zelo hud, rušilni potres. Ta naj bi se zgodil na enega od datumov, ko bo Saturn v konjunkciji z drugim planetom oziroma z Luno. Potres naj bi se zgodil nekje, kjer se ljudje zelo radi zabavajo, kjer so parki, ob morju ... Strokovnjaki menijo, da gre v tem primeru gotovo za Kalifornijo, kjer poteka slovita prelomnica San Andreas, zaradi katere je bilo že v preteklosti ogromno potresov, od katerih je bilo veliko tudi rušilnih. Najmočnejši zabeleženi z magnitudo 7,9 se je zgodil 9. januarja 1857.

vojna
Svet bodo zajele vojne.
Pixabay

Kri, jeklo – 2021 naj bi bilo tudi zelo nasilno leto, ogromno bo sovraštva in veliko vojn. Situacija na Zemlji bo skorajda nevzdržna in zelo velika preizkušnja za vse prebivalce sveta.

Njegovo preroško delo obsega Centurije, sekstine in različne epistole. Poleg tega je pisal še kopico almanahov, ki so bili prevedeni tudi v angleški in italijanski jezik.