GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Trdi, da pekel obstaja

kl, 21.01.2021 13:23:39

Moški, ki je bil klinično mrtev, verjame, da je v obsmrtni izkušnji videl pekel.

Delite na:
Trdi, da pekel obstaja
Vizija Pekla splet

"Bil sem na robu temnega brezna, v katerem je bilo na tisoče ljudi, ki so proti meni stegovali roke. Njihovih obrazov nisem videl. Samo roke. Ko sem hotel vstopilti v praznino, me je nevidna sila potegnila nazaj in slišal sem besede: 'Tvoj čas še ni prišel; S tabo še nisem opravil.' V naslednjem trenutku me je žena potegnila iz avtomobila in me začela oživljati." To je del poročila, ki ga je moški, ki se je podpisal samo kot Jeff, poslal Fundaciji za raziskave obsmrtnih izkušenj, NDERF, ki zbira podatke od ljudi, ki so tovrstne izkušnje doživeli. Jeff je namreč doživel prometno nesrečo, v kateri je bil klinično mrtev. Njegovo srce in dihanje sta se ustavila, žena, ki je bila manj poškodovana, pa ga je uspela ponovno oživiti. Jeff verjame, da to, kar je doživel ni bila samo potrditev tega, da življenje po smrti obstaja, ampak da obstaja tudi pekel.

Ali se po telesni smrti naše bivanje nadaljuje, je uganka, na katero nimamo odgovora. Medtem, ko veliko verstev govori o takšni ali drugačni obliki posmrtnega življenja, pa znanost še vedno raziskuje dokaze, ki bi potrdile ali ovrgle njegov obstoj.

Znanstveniki večinoma menijo, da so pojavi, kot je Jeffova zgodba, samo iluzija, ki jo ustvarijo možgani, ki so ostali brez kisika. S poskusi na podganah, ki so jim umetno ustavili srce in hkrati merili možgansko aktivnost, so ugotovili, da po tem, ko se ustavi srce in kisik preneha dotekati v možgane, možganska aktivnost za 30 sekund močno naraste. Profesor molekularne fiziologije in nevrologije Jimo Borjigin iz Univerze v Michiganu, ki je sodeloval pri poskusu pravi: "To je bil prvi poskus, v katerem smo preverjali, kaj se dogaja v umirajočih živalskih možganih. Izhajali smo iz domneve, da će obsmrtne izkušnje izvirajo iz možganske aktivnosti, bi to aktivnost morali zaznati tudi po tem, ko kisik preheha dotekati vanje. Poskusi na živalih so to zdaj potrdili."

Ali ta povečana aktivnost možganov ob smrti obstaja tudi pri ljudeh in ali tudi povzroči videnja, kakršno je Jeffovo, pa še ni jasno.