Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Cher osvobodila najbolj osamljenega slona na svetu

bv, 30.11.2020 13:02:00

Plemenito dejanje

Delite na:
Cher osvobodila najbolj osamljenega slona na svetu
Cher je pomagala osvoboditi slona, ki je bil 35 let priklenjen na verige, trpinčen in osamljen v živalskem vrtu instagram

Znamenita pevka in igralka Cher ima zadnje dni razlog za proslavljanje. Iz pakistanskega živalskega vrta ji je namreč po dolgih mesecih boja, uspelo rešiti »najbolj osamljenega slona na svetu«.

Skupaj z aktivisti je organizirala akcijo premestitve živali v bolj spodobno življenjsko okolje. Zaradi varnostnih razlogov je bil njen obiska Pakistana strogo varovana skrivnost, Cher pa se je sestala celo s premierjem Imranom Khanom.

Prav Kanova pisarna je objavila video posnetka pevke, ki s premierjem sedi zunaj na razkošnem dvorišču Khanove rezidence. Kasneje je Cher obiskala slona po imenu Kaavan, ki je bil kasneje odpeljan v svetišče v Kambodži.

Petintrideset let je bil trpinčen in priklenjen na verige, zdaj pa je končno dočakal svobodno starost. Največja težava je bila, ker je bil Kaavan zelo agresivna in osamljena žival. Nikakršnega zaupanja ni imel v ljudi, kar je tudi razumljivo, saj so ga zapirali čez dan v majhen prostor z lužo vode, kjer je moral zabavati radovedneže, ki so ga gledali skozi ograjo.

Če se je želel umakniti na samo pa so ga s palicami zbezali nazaj. Z njim se je začel ukvarjati dr. Khali in ugotovil, da ga pomirja petje. V nekaj mesecih se je umiril in prišel je čas, za njegov odhod na svobodo.