atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

So v ameriški puščavi našli sporočilo Nezemljanov?

kl, 24.11.2020 15:21:50

Sredi ničesar je ekipa, ki je območje preletavala s helikopterjem, opazila nenavaden predmet. Scena je spominjala na tisto iz filma Odiseja 2001.

Delite na:
So v ameriški puščavi našli sporočilo Nezemljanov?
Kovinski monolit v puščavi v Utahu Splet

Se spominjate scene iz filma Odiseja 2001, kjer se na Zemlji pred človekovimi predniki pojavi monolit iz kovine, kasneje pa enakega najdejo še na Luni?

Nekaj podobnega je pred dnevi doživela ekipa, ki je preletavala puščavski predel na jugovzhodu ameriške zvezne države Utah, da bi tam ugotavljala število divjih ovac.

Takorekoč sredi ničesar se je nekaj zableščalo in pritegnilo njihovo pozornost. Ko so pristali, so bili milo rečeno presenečeni, kajti iz tal v bližini skalnate stene je stal gladek, več kot tri metre visok kovinski kvader, monolit (beseda monolit pomeni "iz enega kosa").

Bret Hutchings, pilot helikopterja je kasneje v intervjuju za lokalno televizijo rekel: "To je ena najbolj nenavadnih stvari, na katere sem naletel tam zunaj v vseh svojih letih letenja."

Fotografije je objavil tudi utaški urad za javno varnost in ob tem sporočil, da bodo oblasti odločale, ali bodo zadevo raziskovale naprej. "Postavljanje umetniških struktur na javnih območjih, ki jih nadzira zvezna država, brez ustreznega dovoljenja, je nezakonito, ne glede iz katerega planeta prihajate," so suho sporočili.

Urad natančne lokacije nenavadnega predmeta ni objavil, ker ne želijo, da bi ga začeli iskati različni raziskovalci, ki bi se potem v puščavi izgubili.

utah, monolit
Kovinski monolit v puščavi v Utahu
Splet

Doslej avtorja monolita še niso našli. Pilot Hutcings pa ga je v intervjuju pripisal "nekemu novovalovskemu umetniku" ali "ljubitelju Kubrickove Odiseje 2001".

Pri iskanju umetnika so si lokalne oblasti v Utahu pomagale tudi z objavo na družabnih omrežjih in seveda sprožile val odzivov. Od tistih, ki so v objektu resnično videli vesoljski izdelek do tistih, ki so napisali, da kovinski monolit spominja na dela preminulega minimalističnega umetnika Johna McCrackena.

Območje, kjer so našli monolit, je sicer neposeljeno, večinsko "prebivalstvo" pa predstavljajo tropi divjih ovac.