tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

Tatjana Mihelj Odkrito.si

Za koga boste navijali na MMS? To so letošnji ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

20 let je živela s škarjami v trebuhu

kl, 19.01.2022 17:13:10

Dvajset let je tavala od zdravnika do zdravnika, dokler bolečine niso postale neznosne.

Delite na:
20 let je živela s škarjami v trebuhu
Pred dvajsetimi leti je kirurg pozabil škarje v pacientki (slika je simbolična) Pixabay

55-letna Bachena Khatun je vse od operacije odstranitve žolčnih kamnov leta 2002 živela s stalnimi bolečinami v trebuhu. Potem ko je svoje življenjske prihranke porabila za operacijo, so jo odpustili iz klinike, po nekaj dneh pa je začela čutiti bolečine v trebuhu. Vrnila se je na kliniko, a je njen kirurg – ki sta ga med operacijo nadzorovala še dva zdravnika – zavrnil njene pomisleke in pojasnil, da so bolečine normalne in da naj ne skrbi. Motil se je. In ni bil edini.

Ker bolečine niso popustile, je Bachena hodila od zdravnika do zdravnika in pojasnjevala svoje težave, vendar so jo vedno odpravili le z zdravili za ublažitev bolečin. Z leti je bila ženska iz Bangladeša prisiljena prodati dve kravi, svoje zadnje premoženje, da bi si plačala zdravljenje in zdravila in upala, da bo bolečina izginila.

Žal je bil ves njen trud zaman, bolečine v trebuhu pa so pred kratkim postale neznosne. Tokrat je po nasvetu zdravnika končno odšla na rentgensko slikanje trebuha, ki je razkrilo kirurške škarje, ki so bile tam najverjetneje pozabljene pri operaciji odstranitve žolčnika pred 20 leti.

Pred kratkim je tako morala na novo operacijo, tokrat tisto, ki jo bo morda le rešila bolečin. Bolnišnica pa je že ustanovila poseben odbor, ki bo raziskal, kako je do tega lahko prišlo. Vendar je vprašanje, do česa se bodo lahko po dvajsetih letih sploh še dokopali.