bris, koronavirus, covid-19 Svet24.si

Število okužb še naprej narašča, dnevno ...

nočna, ponoči, gasilci, reševalci, policisti Svet24.si

Beg pred slovenskimi policisti usoden za ...

plaža, grčija, santorini Svet24.si

V tej balkanski državi bi se lahko temperature ...

janez jansa franci matoz bobo 2 Reporter.si

Če pade Janševa vlada, bo Franci Matoz na vrhu ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

Svetlikajoči izbruh livescience com Odkrito.si

Odkrili novo vrsto optične iluzije

001mv Njena.si

Boštjan Meglič (Siddharta) se je razveselil ...

13-letno hčerko je poslal na samoten otok na prevzgojo

kl, 20.07.2021 16:30:11

Kitajski ribiči so bili močno presenečeni, ko so na malem samotnem otoku srečali deklico, ki jih je prosila, če jo prepeljejo na obalo.

Delite na:
13-letno hčerko je poslal na samoten otok na prevzgojo
Deklica je bila po mnenju staršev uporna in razvajena ter potrebna prevzgoje China Press

Lokalni ribiči v mestu Veihai v kitajski provinci Shandung so obvestili policijo, da so na samotnem otoku, oddaljenem okoli kilometer od obale našli mlado, komaj 13-letno dekle. Deklica jih je priklicala in ko so pripluli do nje, jim je povedala, da jo je oče poti njeni volji prepeljal na otok in jih prosila, če jo lahko vrnejo na obalo.

Policija je prišla na otok in se pogovorila z deklico, potem pa so tam našli še njene starše in preverili, če so dekličine trditve resnične. Izkazalo se je, da sta se njena starša odločila za rigorozno prevzgojo svojega otroka.

Pojasnila sta, da je dekle uporniška in popolnoma razvajena, da je prenehala hoditi v šolo in je komaj kdaj prišla iz svoje sobe, ponavadi takrat, ko je bila lačna. Ker sta menila, da tako zanemarja svoje potenciale in si uničuje življenje - pa tudi njuno - sta se po brezuspešnih poskusih, da bi jo z razumom in prigovarjanji spravila k pameti, odločila za skrajni ukrep.

Pogovorila sta se s strokovnjakom za preživetje v divjiim, ki se je strinjal, da ju bo spremljal pri misiji in skupaj so se odpeljali na zapuščeni otok, da bi s tem, ko bi jo prepustili, naj se bori za preživetje v surovi naravi, stimulirali njen potencial.

Vendar se stvari niso odvile popolnoma tako, kot sta starša načrtovala. Namesto, da bi se naučila preživetja v naravi, se je njuna hči, medtem ko nista bila pozorna, odkradla in na drugi strani otoka signalizirala ribičem. "Prisili so me, da preživim na tem otoku," jim je rekla. "Imam samo vodo in kekse. Ne morem prižgati niti ognja. Ali me lahko vrnete na obalo?"

Starše je policija pozvala, naj se skupaj s hčerko vrnejo domov, kar sta starša najprej zavrnila, češ da imajo dovolj zalog ter da je prisoten tudi strokovnjak, in vztrajala, da bosta nadaljevala s "prevzgojo". Nazadnje sta popustila. Oče pa je dejal, da je impresioniran že s tem, da je hčerka našla ribiče in z njimi spregovorila, saj je doma komaj kdaj spregovorila s staršema, kaj šele z neznanci.

Ali je dvodnevna prevzgoja delovala, ne vemo. Verjetno pa bi cela družina morala na obisk k strokovnjakom - pa ne tistim za preživetje v divjini.