kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Vojvodinja Catherine razglasila najboljšo fotografijo divjine 2020

kl, 14.10.2020 12:30:33

Fotografija skrite kamere, ki je v ruski tajgi ujela sibirsko tigrico, ki objema drevo, je postala najboljša fotografija divjine po izboru londonskega naravoslovnega muzeja.

Delite na:
Vojvodinja Catherine razglasila najboljšo fotografijo divjine 2020
Zmgovalna fotografija iz divjine bbc.co.uk

Da bi v objektiv ujeli eno najbolj redkih živali na svetu, morate imeti veliko znanja in vsaj prav toliko sreče. Sergej Gorškov očitno ima oboje, kar je dokazal z izredno fotografijo sibirske tigrice, ki jo je ujela njegova skrita kamera na daljnem ruskem vzhodu in mu prinesla naslov najboljšega fotografa divjine.

Fotografija, ki so jo izmed več sto izbrali v londonskem prirodoslovnem muzeju, prikazuje samico sibirskega tigra, ki "objema" drevo in na ta način na njem pušča sledi svojega vonja in s tem označuje svoje ozemlje.

"Svetloba, barve, tekstura - vse izgleda kot oljna slika," pravi o razlogih za izbor predsednica komisije natečaja, Roz Kidman-Cox. "Videti je, kot da je tigrica del gozda. Njen rep se zlije s koreninami drevesa. Drevo in tigrica sta eno,"

fotografija, divjina, londonski-naravoslovni-muzej
Najboljšega fotografa divjine je razglasila vojvodinja Cambriška
bbc.co.uk

Vzhodno ruskega oz. amurskega tigra, so zaradi lova skoraj iztrebili, saj po nekaterih ocenah živi na Zemlji le še nekaj sto teh velikih mačk. Svoje je k temu prispevali tudi lov na jelene in divje prašiče, ki tigrom predstavljajo glavni vir hrane in zato morajo prehoditi in preiskati velike površine.

Da je tigrico ujel v kamero, pa je Sergej moral čakati kar 10 mesecev, kar govori še o eni značilnosti, ki jo mora imeti dober fograf divjega sveta - potrpljenju.

Najboljšega fotografa divjine je na spletnem dogodku, ki ga je pripravil Londonski naravoslovni muzej razglasila vojvodinja Cambriška.

V fotogaleriji pod člankom pa si poglejte še nekatere od izjemnih fotografij, ki so sodelovale v natečaju, ki prirejajo že 56 let.