svetloba Dobra karma

Covid 19: veliki načrt teme se je obrnil proti ...

teršek Svet24.si

Oče z glasom božal Slovenijo, sin jo dviga na ...

janez jansa otocec bobo Reporter.si

Razkurjeni Janša je usekal mimo: na Twitterju je ...

Janez Janša Svet24.si

Od torka dalje omejitev gibanja na občine

foto bavčar uniforma Necenzurirano

Bili smo komunisti #kolumna

občine Odkrito.si

Od torka bomo spet zaprti v občine

Domen Kumer, Spela Groselj Njena.si

Špela Grošelj in Domen Kumer kot zaljubljen par

Vojvodinja Catherine razglasila najboljšo fotografijo divjine 2020

kl, 14.10.2020 12:30:33

Fotografija skrite kamere, ki je v ruski tajgi ujela sibirsko tigrico, ki objema drevo, je postala najboljša fotografija divjine po izboru londonskega naravoslovnega muzeja.

Delite na:
Vojvodinja Catherine razglasila najboljšo fotografijo divjine 2020
Zmgovalna fotografija iz divjine bbc.co.uk

Da bi v objektiv ujeli eno najbolj redkih živali na svetu, morate imeti veliko znanja in vsaj prav toliko sreče. Sergej Gorškov očitno ima oboje, kar je dokazal z izredno fotografijo sibirske tigrice, ki jo je ujela njegova skrita kamera na daljnem ruskem vzhodu in mu prinesla naslov najboljšega fotografa divjine.

Fotografija, ki so jo izmed več sto izbrali v londonskem prirodoslovnem muzeju, prikazuje samico sibirskega tigra, ki "objema" drevo in na ta način na njem pušča sledi svojega vonja in s tem označuje svoje ozemlje.

"Svetloba, barve, tekstura - vse izgleda kot oljna slika," pravi o razlogih za izbor predsednica komisije natečaja, Roz Kidman-Cox. "Videti je, kot da je tigrica del gozda. Njen rep se zlije s koreninami drevesa. Drevo in tigrica sta eno,"

fotografija, divjina, londonski-naravoslovni-muzej
Najboljšega fotografa divjine je razglasila vojvodinja Cambriška
bbc.co.uk

Vzhodno ruskega oz. amurskega tigra, so zaradi lova skoraj iztrebili, saj po nekaterih ocenah živi na Zemlji le še nekaj sto teh velikih mačk. Svoje je k temu prispevali tudi lov na jelene in divje prašiče, ki tigrom predstavljajo glavni vir hrane in zato morajo prehoditi in preiskati velike površine.

Da je tigrico ujel v kamero, pa je Sergej moral čakati kar 10 mesecev, kar govori še o eni značilnosti, ki jo mora imeti dober fograf divjega sveta - potrpljenju.

Najboljšega fotografa divjine je na spletnem dogodku, ki ga je pripravil Londonski naravoslovni muzej razglasila vojvodinja Cambriška.

V fotogaleriji pod člankom pa si poglejte še nekatere od izjemnih fotografij, ki so sodelovale v natečaju, ki prirejajo že 56 let.