bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik se bo spet poročil!

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

Tomaž Gantar Necenzurirano

Kako je virus prehitel Gantarjevo državno ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

HOFER Njena.si

Pirine palačinke z avokadom in šampinjoni

Kako učinkovito zaščititi podatke na prenosnem računalniku?

Oglasno sporočilo, 23.09.2020 11:34:21

Fletno je v rokah imeti zmogljivo »zverino«, estetsko primerno in kakovostno izdelano. Vsak poznavalec bo še pripomnil, da se prave odlike skrivajo v naprave. A vse to lahko izgine in to v trenutku. Zato že v naprej poskrbite za varnost podatkov na vašem mobilnem računalniku in za zasebnost, ko si jo želite ali jo potrebujete.

Delite na:
Kako učinkovito zaščititi podatke na prenosnem računalniku?
Huawei-MateBook Huawei

Oči vas vodijo, ko se odločate za naslednji prenosni računalnik. S tem ni absolutno nič narobe, kajti Huaweievim MateBookom slabe oblike in estetike nikakor ne moremo očitati. Vendar naj bo med odločanjem zraven še glava, kajti saj poznate – izgubljeno, odtujeno ali pokvarjeno napravo zlahka nadomestite, podatke mnogo težje!

V luči uporabe prenosnih računalnikov je izrednega pomena, da je tanek, majhen in lahek, saj najbrž ne boste niti pomislili, da bi ga za nekaj minut pustili brez nadzora, če morate v javnem prostoru nekam skočiti. Priložnost običajno dela tatu, ne obratno. Huawei je zato posebno pozornost namenil oblikovanju prenosnih računalnikov. Poskrbeli so, da modele neodvisno od družine, zmogljivosti in cene, krasi visoka raven prenosljivosti. Že to, da imate zaradi tega računalnik ves čas v dosegu roke, je velik korak v smeri varovanja podatkov.

Huawei
Huawei_MateBook
Huawei

Podatki so varni toliko, koliko je zanesljiv pomnilnik, na katerem so shranjeni. Huawei v svoje naprave vgrajuje najbolj kakovostne diske, naj bodo trdi ali tipa SSD, saj se zaveda, kolikšen pomen imajo. Na prenosnih računalnikih družine MateBook ni prednaloženih takoimenovanih preizkusnih programov, ki vam največkrat povzročajo težave, namesto da bi jih odpravili. Ko po nekaj mesecih preizkusna različica varnostnega programa preneha delovati in ves čas na zaslonu prikazuje opozorila ter zahteve po nakupu, lahko to prenašate ali se zakopljete v nastavitve in poskušate neželene programe izbrisati. Ni preprosto in zahteva veliko časa. No, tega ob nakupu MateBooka ne boste doživeli.

Nameščen pa je uporaben program PC Manager, ki poskrbi, da so vedno nameščeni najbolj sveži gonilniki, preverja »zdravje« naprave in je osnova za sodelovanje med napravami Huawei Share. Ker je preprosto za rabo in ne zasede veliko virov, redna uporaba in preverjanje stanja, nikakor ne bo odveč.

Huawei
MKT_MateBookXPro
Huawei

Želite, da je vstop v računalnik čim bolj zaščiten. Vemo, kako je z gesli. Večina vas ne mara dolgih in močnih, krajše in preproste pa je lažje razbiti ali uganiti. Dober prenosnik ima zato tipalo prstnega odtisa in to je v modelih MateBook del tipke za vklop. Ko jo pritisnete, si prebrani prstni odtis za kratek čas zapomni, da ga računalnik po zagonu uporabi za vstop v sistem. Bilo bi namreč neumno, da bi morali prst na tipko položiti dvakrat. Geslo lahko pozabite, prsta ne. Biometrije je daleč najboljši varnosti način.

Poleg varnosti je v sodobnem z digitalnim svetom prežetim življenjem pomembno varovanje zasebnosti. Škodljiva koda na okuženem prenosnem računalniku lahko uporabi njegovo spletno kamero, tako, da se tega niti ne zavedate. Ker ni kazalnika, kdaj je aktivna, jo nekateri zakrivate z nalepko, če ne nudi drugačne zaščite. Huaweievi prenosni računalniki MateBook X Pro in MateBook D jo imajo. Pri obojih je spletna kamera v tipki sredi funkcijske vrstice tipkovnice in ko ni v uporabi v telesu naprave. Tudi, če bi hotela, ne more ničesar videti. Odlična rešitev za vse, ki cenite svojo zasebnost.

Varnost in zasebnost sta pomembna dejavnika, ko se odločate za nakup naslednjega prenosnega računalnika. Naj ne bo pomembna le njegova cena. Preverite kakovost izdelave in načina varovanja, da bodo pomembni podatki na pomnilniku naprave varni in nato še, kako je poskrbljeno za zasebnost. Predvsem kako lahko preprečite, da bi spletna kamera delovala brez vaše vednosti.

Huawei
Huawei_MateBook
Huawei