bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 23. oktobra

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Ker so pri Počivalšku zavlačevali, bodo z ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

hana r Njena.si

Hana si je v Srbiji znova povečala ustnice

Prenosni računalnik. Pet pomembnih lastnosti pri izbiri.

Oglasno sporočilo, 23.09.2020 11:26:43

Prenosni računalniki so narejeni, kot pove že ime, za prenašanje in uporabo kjerkoli in kadarkoli. Naredili smo seznam lastnosti, ki so v tej luči najbolj pomembne.

Delite na:
Prenosni računalnik. Pet pomembnih lastnosti pri izbiri.
Huawei-MateBook Huawei
  1.        Dolgoživost baterije

Lepota, lahkost, majhnost in odlične zmogljivosti zbledijo, če baterija ne more slediti potrebam po dolgem delovanju, ko v bližini ni električne vtičnice. Huaweieva prenosna računalnika MateBook X Pro in MateBook 13 sta zato opremljena z dovolj velikima baterijama, ki bosta v večini primerov zadostili zahtevam po dolgi življenjski dobi tudi najbolj zahtevnih uporabnikov. Dodan jima je napajalnik, ne dosti večji od napajalnikov prenosnih telefonov, kar je velika osvežitev in pripomore k večji prenosljivosti v primerjavi z veliko večjimi napajalniki drugih izdelovalcev. Kljub majhnosti je dovolj močan za hitro polnjenje izpraznjene baterije. Skupaj, vzdržljiva baterija in majhen, a močan napajalnik, zagotavljata, da delo nikdar in v noben trenutku ni moteno ali celo preprečeno.

  1.        Velikost je pomembna

Kot že ime pove, je prenosni računalnik namenjen prenašanju, zato niso nepomembne mere in teža. Preveliko napravo težje pospravite v torbico ali nahrbtnik ali vas kako drugače moti. MateBook X Pro je na račun večjega zaslona malo večji od modela MateBook 13, vendar so mere obeh optimalne za sodobnega digitalnega nomada. Enako velja za težo, saj z okoli 1,3 kg sodita med lažje. Majhna teža ne gre na račun slabše zaščite, saj imata obe ne samo lepo, temveč tudi vzdržljivo kovinsko ohišje. Ni namreč najlepše, če je prenosnik po nekaj mesecih uporabe, ko ste ga ves čas prenašali sem ter tja, odpirali in zapirali poln prask, tečaji zaslona pa zrahljani. Kakovost izdelave je zatorej v luči prenosljivosti prav tako izrednega pomena.

Huawei
Huawei-MateBook
Huawei

  1.        Kvaliteten zaslon

Med uporabo prenosnega računalnika na poti ne morete vedno nadzorovati svetlobne razmere na mestu uporabe. Morda ga boste uporabljali celo na prostem, kjer znajo sončni žarki motiti čitljivost zaslona, česar si nikakor ne želite. 35,5-centimetrski (13,9-palčni) zaslon prenosnega računalnika MateBook X Pro je občutljiv na dotike, kar prav tako izboljša udobje uporabe in je dovolj svetel za uporabo na prostem. V tej lastnosti ni dosti slabši MateBook 13 s 33-centimetrskim (13-palčni) zaslonom, pri katerem se lahko odločite, ali naj bo občutljiv na dotike ali ne.

Huawei
Huawei-MateBook
Huawei

  1.        Varnost podatkov in same naprave

Zagotavljanje varnosti in zasebnosti je naslednja pomembna lastnost odličnega prenosnega računalnika. Oba imata zato v tipki za vklop tipalo prstnega odtisa, ki preprečuje vstop vsem, razen vam. Če ga izgubite ali vam ga ukradejo, sopodatki varni, saj nihče ne more do njih. MateBook X Pro pa ima še eno odlično rešitev. Zaradi tankih robov okoli zaslona ni bilo prostora za kamero, zato so jo vgradili pod sredinsko tipko v funkcijski vrstici tipkovnice. Kadar je ne uporabljate, je varno shranjena v ohišju prenosnega računalnika in neaktivna, ko si seveda njene aktivnosti ne želite.

  1.        Osvetljena tipkovnica za delo v temi.

Peta lastnost ni zadnja po pomenu, saj je ravno tako pomembna kot vse od zdaj omenjene. Pomembno je, da so tipke na tokovnici velike, da je razmik med njimi dovolj širok ter da imajo ravno pravšnji hod in odzivnost. Prav tako mora biti odzivna in velika sledilna ploščica, saj je malo verjetno, da boste pri sebi vedno imeli miško. Vsak dodatek namreč zmanjša prenosljivost. Prenosna računalnika MateBook X Pro in MateBook 13 blestita tudi v teh dveh elementih, zato sta idealna sopotnika za vse, ki ste veliko na poti in je vaše delo odvisno od kakovostnega ter zmogljivega prenosnega računalnika!

Huawei
Huawei-MateBook
Huawei