bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 23. oktobra

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Ker so pri Počivalšku zavlačevali, bodo z ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

Jacqueline Kale Njena.si

Takšna je bila Jacqueline Kale pri 21-ih letih!

Robot užalil ljudi, pa so mu izključili twitter

kl, 16.10.2020 14:04:09

Ruskemu vesoljskemu robotu FEDORju so izključili twitter profil, ko je na tem družabnem omrežju napisal, da sta ruska astronavta na ISS bila pijana.

Delite na:
Robot užalil ljudi, pa so mu izključili twitter
Robot FEDOR splet

"Roboti, v nasprotju s Surajevim in Samokutjajevim (ruskima astronavtoma - op.p.) nismo dojemljivi za slabosti, ne kršimo pravila o prepovedi alkohola v orbitalni postaji, ne govorimo neumnosti, opravimo vse svoje naloge brez pripomb in ne zapuščamo svoje kozmonavtske službe zato, da bi dobili sedež v Dumi.

O ljudeh imam nizko mišljenje," je ruski robot dodal v objavi na Twitterju, preden so njegov račun ukinili.

Seveda tega ni napisal robot sam, pač pa njegovi upravljalci.

fedor, iss, robot
Robot FEDOR na Mednarodni vesoljski postaji
splet

Humanoidnega robota, uradno imenovanega Skybot F-850, sicer pa znanega pod imenom FEDOR, je ruska vesoljska agencija avgusta poslala na Mednarodno vesoljsko postajo, vendar ga je po desetih dneh odpoklicala, ker se je izkazalo, da ni sposoben vesoljskega sprehoda.

Fedor, katerega ime izhaja iz kratice za "Final Experimental Demonstration Object Research" (kar bi lahko prevedli kot "Končen testni prikaz raziskave objekta"), je imel na Twitterju tudi svoj profil, preko katerega so ga lahko spremljali navdušenci nad robotiko in vesoljsko tehnologijo.

Ruski robot je bil svojevrstna zvezda in z njim se je hvalil tudi ruski podpredsednik vlade Dmitrij Rogozin, ki je objavljal posnetke Fedorja, ki vozi avto in strelja. (enega izmed posnetkov, ki prikazujejo Fedorjeve zmogljivosti si lahko ogledate pod člankom).

fedor, iss, robot
Robot FEDOR pred odhodom v vesolje
splet

Do "incidenta" pa je prišlo zaradi spora med bivšimi člani ruskega vesoljskega programa Roscosmos in Dmitrijem Rogozinom, ki je na njegovem čelu. Nekdanji kozmonavti so sicer že prej kritizirali Rogozinovo voddstvo programa in trdili, da je prispeval k temu, da je Roscosmos zaostal za ameriškim vesoljskim programom.