kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

"NLP-jem bi morali posvetiti več pozornosti."

kl, 31.07.2020 13:00:00

Nekdanji vodja tajne ameriške agencije, ki je preiskovala neznane leteče predmete, je prepričan, da bi morali bolje preučiti njihovo potencialno nevarnost.

Delite na:
"NLP-jem bi morali posvetiti več pozornosti."
Fotografija je simbolična, zvočni posnetek na koncu članka pa pristen. Profimedia

Vsi teoretiki zarot že dolgo vedo, da nam v resnici vladajo Nezemljani, ki so tu že vsaj od časa Babiloncev, vlade pa se samo sprenevedajo, zato uradnega dokaza za kaj takega še vedno nimamo.

Res je sicer tudi, da si srenja, ki nam ponuja vedno nove "dokaze" o obstoju Nezemljanov, ni čisto enotna, od kod so ti Nezemljani, kako dolgo so tukaj in če nam zares vladajo, ali pa nas samo opazujejo, ampak v tem je na nek način tudi lepota te "največje skrivnosti na svetu".

Znanstveniki so medtem skoraj enotni, da življenje v zunanjem vesolju obstaja, saj je vesolje enostavno preveliko, da bi Zemlja bila edina točka s tem privilegijem.

elizondo.jpg
Luis Elizondo
imdb.com

So pa vlade, posebej ameriška, že dolgo zainteresirane za pojave o tako imenovanih NLP (neznanih letečih predmetih), o katerih vsake toliko časa poročajo ljudje iz vseh koncev sveta. "Mnoga teh poročil opisujejo predmete, ki so si nemalokrat po opisu izredno podobni," je za revijo Live Science povedal Luis Elizondo, nekdanji vodja skrivne ameriške vladne agencije, ki preiskuje NLP-je.

Čeprav mnogi neznane leteče predmete takoj pripišejo nezemeljski civilizaciji, pa samo ime preprosto pove, da gre za leteče predmete, za katere preprosto nimamo razlage kaj in od kod so.

Ena izmed možnosti je seveda, da so proizvod človekove tehnologije, ki pa je sovražna, pravi Elizondo. V ocenjevanje potencialne nevarnosti bi morali vključiti vlade iz celega sveta, meni.

"V tem trenutku smo prišli do točke, ko lahko brez sence dvoma zatrdimo, da pojav obstaja," pravi Elizondo, ki je Pentagon zapustil leta 2017 in je sedaj na čelu zasebne agencije, ki se ukvarja s preučevanjem NLP-jev. "Imamo eno najboljših tehnologij na svetu, ki je potrdila obstoj teh predmetov. Vendar, odkod prihajajo, kakšne so njihove sposobnosti in kakšen je namen tistega, ki jih pošilja, tega še ne vemo," dodaja.

Prepričan pa je, da bi pojavu NLP morali posvečati več pozornosti, kot je trenutno.

Ameriška vlada je sicer 2012 zaključila s projektom in letos na spletu objavila nekaj posnetkov iz srečanj med ameriškimi vojnimi letali in neznanimi letečimi predmeti, s katerih so umaknili stopnje tajnosti.

nlp.JPG
To so v objektiv ujeli ameriški piloti leta 2004 in 2015.
Ameriško ministrstvo za obrambo

Najbolj je v javnosti odmeval posnetek iz leta 2015, kjer sta dva ameriška vojaška pilota med letom opazovala neznani leteči predmet. Ta ni imel vidnih kril ali motorjev, bil pa je sposoben manevrov v zraku in se je po oceni tistih, ki so video preučevali, gibal z vsaj petkratno hitrostjo zvoka, torej hitrostjo, ki je daleč od zmožnosti sedanjih najmodernejših vojaških letal.

"Želel bi si, da bi našli elegantno razlago za to, kaj so te stvari," pravi Elizondo. "Če mi lahko pokažete vsaj eno tehnologijo, ki jo je razvil človek in je sposobna napraviti kaj takega, bo to krasno. Vendar do zdaj nihče česa takega ni mogel pokazati ne meni, ne ameriški vladi," dodaja.