mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Na dražbi pribor za pokončanje vampirjev

kl, 01.08.2020 13:30:00

Škatlica še ni prodana, tako da jo lahko kupite.

Delite na:
Na dražbi pribor za pokončanje vampirjev
Pribor za pokončanje vampirjev splet

Lesena, z medenino okrovana škatlica vsebuje vse, kar je potrebno imeti, da pokončate vampirja, če vas ta napade - biblijo iz 19. stoletja (v angleščini), tri srebrna razpela, pištolo, rožni venec, modro stekleničko z neznano vsebino (domnevno blagoslovljeno vodo), tri prazne stekleničke, rožni venec in žepni nož s srebrnim rezilom in bisernim ročajem. Vse skupaj je ovito v škrlatno svilo, na notranji strani pokrova pa je miniaturna slika, ki prikazuje Jezusovo vstajenje.

Dosedanji lastnik pribora, ki škatlico ponuja na dražbi, jo je kupil na sejmu starin v Angliji in ne ve veliko o njeni zgodovini, tudi ne, če so instrumente kdaj zares uporabili.

Britanska avkcijska hiša Hansons Auctioneers njeno vrednost ocenjuje na 2.500 do 3.700 evrov, dražba pa se je pričela pred desetimi dnevi. Podatke o skrinjici si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

vampirji, pribor-za-pokončanje-vampirjev, dražba
Pribor za pokončanje vampirjev
splet

Verovanje v vampirje je v Evropi že zelo staro in sega še v antične čase. Arheologi pa so marsikje, predvsem v vzhodni in jugovzhodni Evropi odkrili stare grobove, v katerih so bili ostanki ljudi, za katere so sodobniki verjeli, da so postali vampirji, in so jih pokopali s kamenjem v ustih ali pa so njihova trupla po smrti prebodli s kamnitimi ali železnimi palicami

Za tiste, ki so verjeli v "nemrtve", kot so tudi imenovali vampirje, je bila naloga ubiti vampirja izredno resna in zgodovinska pričevanja pogosto omenjajo čisto določene metode in orodja za tovrstno opravilo.

Zgodovinarji, arheologi in antropologi, ki so preučevali starodavna verovanja, so danes prepričani, da se je mit o vampirjih razširil, ker včasih ljudje niso vedeli, kako se širijo nalezljive ali dedne bolezni ali pa niso vedeli, kako se človeško truplo spreminja po smrti.