Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Razkritje! Elita gradi skrivnostna podzemna zaklonišča!

kš, 18.12.2023 14:27:05

V Senci apokalipse: Zuckerbergovo skrivnostno posestvo na Havajih - kaj se skriva za projektom, ki je bil do nedavnega razkritja klasificiran kot "top secret"?

Delite na:
Razkritje! Elita gradi skrivnostna podzemna zaklonišča!
Se pripravlja na veliko katastrofo? Profimedia / KŠ

V času, ko se svet sooča s podnebnimi spremembami, geopolitičnimi napetostmi in nevarnostjo globalnih pandemij, je razkritje skrivnostnega havajskega posestva Marka Zuckerberga, ustanovitelja podjetja Meta, sprožilo val zaskrbljenosti in ugibanj. Ali je mogoče, da se ena najvplivnejših oseb našega časa pripravlja na katastrofični scenarij, ki bi lahko pretresel temelje naše civilizacije?
V srcu Tihega oceana, daleč stran od hrupa in kaosa sodobnega sveta, leži 1400 hektarjev veliko posestvo, obdano z zidovi in skrivnostmi. Razkritja, ki jih je prinesla preiskava revije Wired, nas vodijo v globine Zuckerbergevega umika, ki se zdaj kaže kot nekakšna trdnjava v pričakovanju konca, kot ga poznamo. Se elita res pripravlja na veliki reset?!

Podzemni bunker vzbuja strah …

Najbolj presenetljiva lastnost posestva je podzemno zaklonišče, obloženo z betonskimi kovinskimi vrati, ki naj bi merilo 5000 kvadratnih metrov. Ta bunker naj bi vključeval bivalne prostore in mehansko opremo ter loputo za izhod v sili. Poleg tega sta dve glavni stanovanjski zgradbi povezani s predorom, ki vodi do tega zaklonišča.

Ekološka in samozadostna infrastruktura

Poročilo revije Wired navaja, da bo posestvo vključevalo 18 metrov visok rezervoar za vodo in sistem črpalk, kar kaže na visoko stopnjo samozadostnosti. Na zemljišču je že vzpostavljena obsežna proizvodnja hrane, ki vključuje program govedoreje, ekološke farme ingverja in kurkume ter drevesnico za obnovo avtohtonih rastlin.

Sicer pa Mark že nekaj časa uživa na Havajih
Sicer pa Mark že nekaj časa uživa na Havajih
Profimedia

Stanovanjske strukture in hiše na drevesih

Posestvo sestavlja približno 12 stavb, med njimi dva dvorca, ki vključujeta telovadnico, bazene, savno, jacuzzi in teniško igrišče. Skupaj bo posestvo imelo vsaj 30 spalnic in 30 kopalnic. Posebna zanimivost je zbirka 11 hišic na drevesih, povezanih z vrvnimi mostovi. Poleg tega je več kot 20 varnostnih kamer samo na eni pomožni stavbi, zvočno izolirana vrata in več skritih vstopnih točk.

Kaj pravijo lokalni prebivalci?

Zuckerberg in njegova soproga Priscilla Chan sta se zavezala ohranjanju naravnih lepot posestva, pri čemer sta preklicala prejšnji načrt za razvoj 80 luksuznih hiš. Kljub temu obstajajo napetosti z lokalnimi prebivalci. Zuckerberg bo posestvo uporabljal za družinski oddih in bo tudi gostil dogodke v tehnološki industriji. Ta razkritja o Zuckerbergovem havajskem posestvu odpirajo pogled na življenje milijarderjev in njihov vpliv na lokalne skupnosti. Kljub prizadevanjem za ohranjanje okolja in podpori lokalnim skupnostim ostajajo vprašanja o vplivu takšnih mega posestev na Havajih.

Se Zuckerberg pripravlja na katastrofo?

Eno od ključnih vprašanj, ki jih postavlja odkritje podzemnega zaklonišča Marka Zuckerberga na Havajih, je, zakaj se je milijarder odločil za gradnjo tako obsežnega in varovanega posestva. Ali Zuckerberg ve nekaj, česar mi ne vemo? Je ta opremljenost z bunkerji in varnostnimi sistemi znak, da se pripravlja na morebitne globalne katastrofe, kot so podnebne spremembe, jedrska ali biološka grožnja, ali celo družbene nemire?
Nadalje, ta situacija odpira vprašanje o moralnosti in etičnosti, ko gre za varnost in zaščito milijarderjev v primerjavi z navadnimi ljudmi. Je prav, da imajo bogati posamezniki možnost ustvariti tako obsežne varnostne sisteme, medtem ko večina prebivalstva nima dostopa do podobnih sredstev za zaščito? 

Mark Zuckerberg si je s tem kompleksom zagotovil preživetje zase in za svojo družino ter prijatelje.
Mark Zuckerberg si je s tem kompleksom zagotovil preživetje zase in za svojo družino ter prijatelje.
Profimedia

Medtem ko nekateri vidijo Zuckerbergevo dejanje kot pametno načrtovanje za nepredvidljivo prihodnost, drugi menijo, da to odraža globoko ukoreninjeno skrb med globalno elito glede stabilnosti sodobnega sveta ... Skratka, ali elita ve, kaj se pripravlja?!