IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Presenetljivo! Toliko kalorij porabimo med seksom!

kš, 24.11.2023 13:44:02

Vse je odvisno od položaja, trajanja in intenzivnosti spolnega odnosa ... V članku pa vam razkrivamo, koliko kalorij resnično porabimo med seksom ... Presenečeni boste!

Delite na:
Presenetljivo! Toliko kalorij porabimo med seksom!
Preverite, koliko kalorij porabite med seksom! D.E.

Ko pomislimo na telesno aktivnost, nam na misel pridejo tek, pilates, visoko intenzivni treningi ali morda ekipni športi.
Ko razmišljamo o tem, kako porabiti kalorije, skoraj nikoli ne pomislimo na seks. Namesto tega je vadba med rjuhami morda najbolj zabaven (in zagotovo najbolj priljubljen) način, kako se preznojiti in izgubiti nekaj kalorij.

Toda ali lahko seks lahko štejemo za pravo telesno vadbo?

Ženske med seksom porabijo manj kalorij ... Hm, le zakaj?!
Ženske med seksom porabijo manj kalorij ... Hm, le zakaj?!
D.E.

Ne povsem. Če bi o seksu razmišljali kot o vadbi, bi bilo to pretirano. Zagotovo ima veliko koristi za naše telo in zagotovo pomaga ohranjati telesno pripravljenost, vendar poraba kalorij pri seksu ni tako velika, kot mnogi mislijo.
Tukaj je torej podatek o tem, koliko kalorij porabite med seksom.

Moški pokurijo več kalorij kot ženske

Ne boste porabili toliko, kot ste mislili ... Precej manj.
Ne boste porabili toliko, kot ste mislili ... Precej manj.
D.E.

Ni presenetljivo, da je bilo v zadnjih letih objavljenih več študij, katerih cilj je bil izračunati, koliko kalorij pokurimo med seksom. V eni od najnovejših, ki so jo izvedli na Univerzi v Quebecu v Montrealu, je sodelovalo 21 heteroseksualnih parov v zgodnjih dvajsetih letih. Raziskovalci so spremljali porabo energije med vadbo in spolno aktivnostjo. Seveda ni absolutne formule, ki bi bila splošno veljavna, vendar so rezultati pokazali, da ženske med povprečno 24-minutnim odnosom porabijo približno 70 kalorij (3,1 kalorije na minuto), moški pa približno 100 kalorij (4,2 kalorije na minuto).

Ni toliko, kot ste upali?

Ne skrbite, obstaja nekaj načinov za povečanje porabe kalorij v spalnici. Na primer, s polurnim poljubljanjem partnerja lahko pokurimo do 230 kalorij, z enako dolgim oralnim seksom pa do 100 kalorij. Poleg tega lahko z masažo partnerja porabite približno 80 kalorij na uro, z doseganjem orgazma pa dodatnih 60 kalorij. Na količino porabljenih kalorij med seksom pa najbolj vpliva položaj. Ženske lahko na primer porabijo do 122 kalorij v pol ure, če so na vrhu in približno 116 kalorij, če imajo med spolnim odnosom dvignjene noge!