pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Papež Frančišek je predzadnji papež – sledi KONEC!

kš, 03.10.2023 08:09:59

V globinah zgodovine, med pergamentnimi listi srednjega veka, leži skrivnostno prerokovanje, ki je vzbudilo domišljijo in zanimanje ljudi po vsem svetu.

Delite na:
Papež Frančišek je predzadnji papež – sledi KONEC!
Zadnje prerokovanje napoveduje, da bo med končnim uničenjem Rima vladal Peter Rimljan. leonardo ai

To je Prerokovanje papežev, delo svetega Malahija O’Morgairja, irskega škofa iz 12. stoletja, ki je zaslovel s svojimi napovedmi o prihodnjih papežih Katoliške cerkve.

Sveti Malahija, rojen v Armaghu na Irskem, je bil kanoniziran leta 1190. Bil je znan po svoji pobožnosti, duhovni vpeljavi in ​​prerokbah. Njegovo najbolj znano delo, Prerokovanje papežev, je bilo prvič objavljeno leta 1595, skoraj 450 let po njegovi smrti. Kljub temu je zaradi svoje natančnosti in kopice podrobnosti pritegnilo veliko pozornost.

Sveti Malahija O’Morgair, rojen leta 1094 v Armaghu na Irskem, je bil ena izmed najbolj vplivnih ose
Sveti Malahija O’Morgair, rojen leta 1094 v Armaghu na Irskem, je bil ena izmed najvplivnejših osebnosti svojega časa.
leonardo ai

Prerokovanje svetega Malahija je serija kratkih, alegoričnih fraz, ki naj bi napovedovale prihodnje papeže od papeža Celestina II., ki je bil izvoljen leta 1143, do konca sveta. Vsaka fraza naj bi se nanašala na papeža, ki bo vladal v prihodnosti, in opisuje njegove osebne značilnosti, simbole, heraldiko ali dogodke, povezane z njegovim pontifikatom.

Na primer, fraza »Ex castro Tiberis« (Iz gradu ob Tiberi) se nanaša na papeža Klemena V., ki je bil rojen v mestu ob reki Tiberi. »Lilium et rosa« (Lilija in vrtnica) se nanaša na papeža Urbana VIII., čigar družinski grb vsebuje lilije in vrtnice.

Po Frančiškovi smrti, ki je vladal v svetlobi, sledi tema

Fračišek je predzadnji papež
Frančišek je predzadnji papež.
leonardo ai

In kaj pravi prerokovanje o sedanjem papežu, Frančišku? V skladu s prerokovanjem svetega Malahija je papež Frančišek opisan z latinsko frazo »Ex umbra in solem« (Iz sence v svetlobo). Nekateri interpretirajo to frazo kot napoved prehoda Cerkve iz temnih časov v obdobje svetlobe in obnove pod vodstvom papeža Frančiška.

Zadnji papež in konec sveta 

Zadnje prerokovanje svetega Malahija, ki se nanaša na »Petrusa Romanusa« (Petra Rimljana), je obdano z veliko skrivnostjo in ugibanji. Ta papež, ki naj bi bil zadnji v vrsti, bo po besedah Malahije vladal med končnim uničenjem Rima in koncem sveta.

Vatikan bo gorel, sledi konec sveta
Vatikan bo gorel, sledi konec sveta.
leonardo ai

Prerokovanje pravi: »V času zadnjega preganjanja svete Cerkve bo sedel Peter Rimljan, ki bo pasel svoje ovce med številnimi stiskami. Ko bodo minili ti dogodki, bo mesto sedmih gričev uničeno, in strašni sodnik bo sodil svoje ljudstvo.«

Te besede so polne simbolike in napovedujejo čas velikih preizkušenj in stisk za Cerkev in svet. »Peter Rimljan« simbolizira papeža, ki bo vodil Rimskokatoliško  cerkev skozi obdobje velikih pretresov, vključno z uničenjem Rima, mesta na sedmih gričih. Ta napoved je sprožila številne teorije in interpretacije o končnih dneh in vlogi, ki jo bo imel zadnji papež v zgodovini človeštva.

Nekateri interpretirajo to prerokovanje kot simbolično napoved konca časa, ko bo Cerkev doživela svojo končno preizkušnjo. Drugi pa to vidijo kot dobesedno napoved apokaliptičnih dogodkov, ki bodo privedli do uničenja Rima in konca sveta, kot ga poznamo.

Strašna prerokba
Strašna prerokba
leonardo ai

Kljub temu da so te napovedi in interpretacije zanimive in pritegujejo pozornost, je pomembno poudariti, da Katoliška cerkev ne priznava prerokovanja svetega Malahija kot avtentičnega ali verodostojnega. To prerokovanje ni del uradnega cerkvenega učenja in ga je treba obravnavati kot del religiozne folklore in tradicije.