pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naši znani obrazi pogosto obtičijo v prometnih zastojih

Teja Pelko, 23.09.2023 12:01:27

Tudi v gnečah poskušajo biti produktivni

Delite na:
Naši znani obrazi pogosto obtičijo v prometnih zastojih
Znani Slovenci Kolaž

Prometni zamaški so na naših cestah v zadnjem času postali stalnica, v kolonah pa, čeprav pred odhodom preverijo razmere na cestah, velikokrat obtičijo tudi znani Slovenci in Slovenke, še posebno glasbeniki, ki so zaradi narave svojega dela pogosto na poti. A raje, kot da bi bentili nad svojo usodo, čas izkoristijo za klice in odgovarjanje na sporočila, pa tudi za učenje pesmi, igranje in prehranjevanje. 

Glasbenik Ivan Hudnik

Ivan Hudnik
Ivan Hudnik
M24

Kaj hitro se vsakemu lahko zgodi, da pristane v prometnem zastoju. Seveda sam nisem nobena izjema. Če le nisem vezan na uro, se sprijaznim s tem, čas si krajšam z raziskovanjem različnih radijskih postaj in glasbe, za kar sicer ponavadi ni časa, ali pa vadim petje ob raznih posnetkih oziroma se učim tekst za kakšno novo pesem. Seveda pa še kako prav pride telefon, ki mi poleg prometnih informacij nudi tudi razne informacije o zadevah, ki bi jih rad naredil, npr. okoli doma ali v hiši, ali pa lahko pokličem prijatelje ali poslovne partnerje, skratka, lahko je tudi prometni zastoj za nekaj koristen. Sem pa pod stresom, če se mi mudi na kakšen nastop, še zlasti presenečenja, ki so vezana na uro, na primer poroka, uf, nekajkrat mi je šlo že za nohte … Pred tem vedno preverim stanje na cestah in se odpravim toliko prej ali izberem drugo pot, če je možna, a vsega se vedno ne da predvideti, še zlasti če se na tej poti zgodi v tistem času nesreča in posledično nastane zastoj. Najdaljši prometni zastoj, ki sem ga doživel pred leti, je trajal kar 24 ur. Od Berlina do Rosenheima, okoli 600 kilometrov, smo imeli ledeni dež, poledico, nesreče, kolone tudi do 60 kilometrov, skratka zelo kaotično. Po obveznostih v Rosenheimu je potem zaradi obveznosti sledila še takoj pot do doma in to je skupaj naneslo 30-urno potovanje. Tega pa res ne bi rad še enkrat doživel. Je pa ta izkušnja tudi šola; vedno imej s seboj zalogo vode in kakšen prigrizek ter poln rezervoar goriva ali polno baterijo.

Televizijska voditeljica Ana Tavčar

Ana Tavčar
Ana Tavčar
osebni arhiv

Zadnje čase imam rada zastoje! Ja, prav ste slišali. Začnem si govoriti – namesto nervoze in pritoževanja in vsega, kar pride zraven – o, kako lepo, da me avto varno pelje; o, kako lepo, da imam izpit, da se lahko vozim, o, kako je lepa narava zunaj, o, kako fino, da gremo počasi, da lahko to naravo gledam … Dam na glas glasbo, pojem, včasih delam dihalne vaje, ki jih doma nisem uspela, če so otroci v avtu, vzamemo eno avstralsko igrico, ki je namenjena prav gneči oziroma potovanjem z avtom ali vlakom, ko imaš čas, in odgovarjamo na zabavna vprašanja. Skratka, jaz sem si iz gneče naredila neki prijeten dogodek – pravzaprav sem primorana, ker se vozim vsak dan po primorki in tam je gneča kar stalnica, sploh ob določenih urah in letnih časih (dopusti idr.). Sicer je velika prednost mojega dela v jutranjem programu ta, da vstanem ob 4.00 in sem ob 5.00 na cesti, kjer ni »žive duše«, in to je super! Poskusim pa tudi večkrat zaviti na regionalno cesto, če slišim napoved gneče, ali pa grem preprosto prej ali kasneje od doma.

Glasbenik Kristijan Crnica

Kristijan Crnica
Kristijan Crnica
Ivan Valtl

Imam toliko domišljije, da se nekako zaposlim med čakanjem. Primer: lepljenje bleščic na čevlje za snemanje spota, opevanje za koncert, globoki pogovori o življenju s prijatelji po telefonu - na Bluetoothu, seveda. Pa tudi hranim se rad in imam v avtu zmeraj kakšne prigrizke. Torej, tudi pojedine imam. Najdlje sem prebil enkrat štiri ure na meji. Ampak nisem vozil jaz in sem malo dremal. Ni mi škodilo. ❤️

Pevka Alya

Alya
Alya
Mediaspeed

Velikokrat prej preverim, kakšna je situacija na poti in koliko časa mi bo pot vzela, saj sem ves čas na poti in sem navajena preračunavati pot. Če je zastoj, takrat po navadi odgovarjam na elektronsko pošto in sporočila ali pa opravim potrebne klice.

Glasbenik Rusko Richie

Rusko Richie
Rusko Richie
Revija Zvezde Lady

Glede na to, da sem veliko na poti, običajno prej vse preverim, koliko naj bi trajala vožnja. Dostikrat uberem drugo pot, tako da če sem nekaj zmenjen, se poskušam držati urnika. Če naletim na zastoj, pa absolutno izkoristim čas za klice in elektronsko pošto.

Glasbenica Neisha

Neisha
Neža Buh Neisha
Primož Lavre

Ne samo v sezoni, ampak že kar mesece in mesece opažamo, da avtocesta ni več avtocesta. Lahko bi nam vrnili vinjeto, saj si z avtocesto nimamo kaj pomagati. Upam, da jo bodo kdaj razširili. Zaradi gneče se tako kar pogosto vozim po starih cestah, predvsem na morje. Če so zastoji, si dam kakšna predavanja ali si nabijem glasbo, izkoristim čas za debate, za razmišljanje, za posel, kakorkoli poskušam izkoristiti čas, ker če samo bentiš in stojiš, nimaš nič od tega, če ne moreš vplivati na situacijo, je pa to sploh izguba energije, tako da si poskušam že vnaprej pripraviti, kaj bom počela vmes, če bomo kje stali.

Radijski voditelj in dobrodelnež Miha Deželak

Miha Deželak
Miha Deželak
Darja Štravs Tisu

Kljub temu da poslušam zelo zanesljive prometne informacije in jih kot prometni informator Radia 1 tudi preberem v eter, se marsikdaj znajdem v prometnem zamašku. Lani se mi je to redno dogajalo na poti v Radomlje, kjer moj sin igra za tamkajšnji nogometni klub. A to je še v redu, če kolono primerjam s primorsko avtocesto, kjer se je letos poleti kar nekajkrat zalomilo. Rekordno dolgo je bilo vračanje iz Marede, enkrat smo se ob vračanju z morja ujeli v past kolone, ki nam je vzela pet ur in pol počitnic. Spomnim se, da me je že pošteno bolela noga od pritiskanja na zavoro. Takrat mi je šlo vse skupaj na živce do te mere, da sem na Vrhniki zavil s ceste in sva z ženo naredila daljši postanek. Ko smo z družino v avtu in smo prisiljeni voziti v koloni, običajno poslušamo glasbo in glasno prepevamo. Tako nam čas mine dosti hitreje. Vsak izbere eno pesem in včasih smo zaradi daljše čakalne dobe izvedli kar nekaj krogov. Seveda preverjamo čakalne dobe tudi na Prometnoinformacijskem centru, a na naših cestah in avtocestah te hitro preseneti kakšna nesreča ali delo na cesti, ki ti podaljša potovanje. Načeloma sem sicer strpen voznik in vselej poskrbim za reševalni pas, h kateremu pozivam tudi pri izvajanju prometnih novic na Radiu 1.

Glasbenik Mišo Kontrec

Mišo Kontrec
Mišo Kontrec
Osebni arhiv

Preden se odpravim na pot, vsekakor preverim razmere na cestah. Si pa zmeraj vzamem dve dodatni uri, da v primeru zastojev na cestah ne bi zamudil na nastop. Največ, kolikor sem čakal v zastoju, je bilo uro in pol. V tistem času pa se pogovarjamo z mojimi fanti iz skupine.