sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Ljubljana pokazala navijaške zobe, a ne dovolj za Maribor!

Oglasno sporočilo, 06.08.2023 08:41:38

Na sinočnjem dogodku, ki je v center Ljubljane privabil marsikaterega navijača in mimoidočega, smo v organizaciji s Pivovarno Laško navijali za košarkarsko izbrano vrsto in skakali s Skačimerjem – prvim merilcem navijaških skokov na svetu. Ni pa šlo le za spodbujanje košarkarske evforije; želeli smo dognati, katera slovenska navijaška prestolnica ima bolj vnete navijače. Čeprav je naslov prevzel Maribor, smo v Ljubljani z nagradami razveselili marsikaterega iznajdljivega skakalca!

Delite na:
Ljubljana pokazala navijaške zobe, a ne dovolj za Maribor!

Parlament Pub se je v prijetno toplih temperaturah in tudi toplem vzdušju na zunanji terasi iskril v zboru košarkarskih navijačev, ki so spremljali prenos tekme med Slovenijo in Grčijo. Nekateri so prišli že pripravljeni – z nameščeno aplikacijo Pivovarne Laško, ki je skupaj z našim in vašim časnikom organizirala ta unikaten navijaški dogodek. Razvili so namreč aplikacijo Skačimer, ki je prvi merilec navijaških skokov; za naš narod, ki cveti ob napevu »Kdor ne skače, ni Sloven'c!«, si bolj ustrezno navijaško aplikacijo le stežka zamislimo. Če je bil omenjeni košarkarski spektakel razprodan v dobrih treh urah, smo poskrbeli, da skakalne napore navijačev tako v mariborski Astorii kot v ljubljanskem Parlamentu poplačamo z odličnimi nagradami; med drugim tudi z vstopnicami za zadnjo domačo pripravljalno tekmo v Stožicah 8. avgusta.

Veliko se je … treslo
Glede na to, da skakanje samo po sebi štejemo pod kardiovaskularno obliko vadbe, tega ne moremo početi v nedogled. Če prenos tekme traja okoli dve uri, ti tudi najbolj žlahtno točeno Laško pivo ne more kaj dosti pomagati pri nabiranju velikega števila legitimnih skokov. Zatorej so se prisotni navijači kmalu zatekli k alternativnim oblikam beleženja skokov – dobesedno, pretresanju telefona. Če si nabrano občinstvo pogledal od daleč, ko je že padel mrak, si videl samo zelene zaslone, kako se hitro premikajo gor in dol. Dva mlada navijača pa se niti nista obremenjevala s treningom rok; svoj telefon sta zatlačila za nogavico in kot živčna maturanta pred testom potresavala z nogo. Legitimno.


Seveda je publika večkrat tudi vstala ter zapela ponarodeli napev in skupaj skakala; odmevalo je tudi »Lu-ka Don-čić!«. Kot da smo doživeli deja vu, ko so pred dobrim mesecem navijači Crvene zvezde v Stožicah skandirali slovenskemu asu, ki so ga opazili v VIP-sektorju tekme Olimpije. Kakorkoli, vzdušje ni razočaralo, obisk prav tako ne. Okoli 80 ljudi se je zbralo v Parlamentu, prenosu tekme in navijaški vznesenosti pa se je priključilo tudi kar nekaj mimoidočih tujcev, ki so zavzeto sodelovali na dogodku vse do konca. Luka Dončić in naši fantje v kombinaciji z Laškim pivom pač nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Vstopnice šle v posrečene roke, dres pa si je zaslužil že z dobrim izgledom
Skačimer ni bil edini vir razigranosti ob prenosu košarkarskega spektakla; za to smo poskrbeli tudi z nagradami – podelili smo podpisan reprezentančni dres in žogo ter vstopnice za zadnjo domačo tekmo pred svetovnim prvenstvom. Urban, ki je prejel vstopnici, bo na tekmo peljal svojo izbranko: »Res sem vesel teh vstopnic, ker sem si nocoj obetal le dobro družbo in kakšno pivo, je pa punco zajela tale navijaška evforija, da je že želela kupiti vstopnice za torkovo tekmo. Takoj zatem pa sem jih prejel jaz! Rešeno!« Nekateri bi lahko temu rekli tudi manifestacija.

Gašper, ki je sedel pri mizi iznajdljivih nogavičarjev, pa je z nekaj tisoč skoki, zabeleženimi na svojem telefonu, prejel podpisan reprezentančni dres. Ko smo ga šaljivo vprašali, ali si ga zasluži, je nagajivo odvrnil, da si ga zasluži že s svojim videzom in da je njegovo navijanje to še poudarilo. »Sicer sem pa zelo zadovoljen z nocojšnjim dogodkom, ker so nas res dobro 'nahajpali', organizacija je bila super in vsak je lahko dobro spremljal dogajanje na vseh ekranih. Top izvedba in unikaten 'event'!« je še pospremil uspešen Skačimer dogodek, ki je kljub porazu proti Mariborčanom (in proti Grkom) ohranil navdušenje in prešerno vzdušje vseh zbranih.